20 Септември, 2018 22:30 3 092 19

За какво се споразумяха Турция и Русия

  • турция-
  • сирия-
  • русия

Подробности за споразумението за Идлиб

Детайли около подписаното споразумение между Турция и Русия за сирийската провинция Идлиб излязоха в публичното пространство, съобщи Yeni Safak.

Сирийските правителствени сили обсадиха провинцията, като в продължение на няколко седмици имаше противоречия, за това дали те да започнат офанзива.

Според споразумението всички екстремистки групи трябва да бъдат премахнати от демилитаризираната зона в региона, като е уточнено, че размерът на линията е между 15 и 20 км.

В същото време Русия ще осигури предотвратяването на всякакви провокативни действия в демилитаризираната зона, в същото време страната заедно с Турция ще организират общи патрули за подсигуряване на сигурността. Създава се и общ център за наблюдаване на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксaniba

    27 7 Отговор
    да изритат фащ , империята на злото от Евразия и Балканите!!!
  • 2 breaking news

    11 17 Отговор
    Турция е основната заплаха за американските интереси в Източното Средиземноморие, а не Русия, Сирия или Иран, заяви анализаторът от American Enterprise Institute, Майкъл Рубин и бивш служител на Пентагона!

    Военното натрупване на турски сили около Кипър не трябва да бъде толерирано от Вашингтон и не бива да се позволява да се опитват да заловят кипърските газови ресурси, за да подкрепят затруднената си икономика, каза Рубин в изявление.

    Рубин посочи плановете на Турция да създаде постоянна военна база в окупирания Кипър, описвайки го като доказателство за все по-експанзивната политика на Турция при президента Реджеп Тайип Ердоган. Поради това отношенията с Турция в рамките на НАТО и по-нататъшните икономически санкции срещу него трябва да бъдат разгледани, каза той.

    Време е администрацията Тръмп и Конгресът да предупреди Турция: Всяка база в Кипър ще означава не само санкции, но и безпрецедентна доставка на "военни платформи" в Гърция, Кипър, Израел и Египет, за да се противопоставят на турската заплаха.

    "Когато Турция става заплаха за членките на НАТО, това означава, че можем да спрем сътрудничеството с Турция в рамките на НАТО ... Време е за съгласувани усилия в подкрепа на Кипър".

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Цанко

    11 13 Отговор
    Най- вероятно за това, кой да е отгоре в позата 69, или за това, кой да го подаде пръв на другия! Абе отровни руски мухоморки, нали мразите турчолята? Що духате на Ердоган?

    Коментиран от #4

  • 4 Истерик

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Цанко":

    политолигия миячите на кенефите не сте учили.
    преди 1500 г порабителят е бил Египет
    преди 1000 г порабителят е бил Рим
    преди 500 г порабителят е бил Османска империя (Турция)
    от преди 50 г порабителят е бил и е фащ!!!!
    та , джендърня, позата ви е 96!!!

    Коментиран от #8, #19

  • 5 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "breaking news":

    Да но Кипър не е в НАТО...
  • 6 Хасан

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "breaking news":

    Сащ може да имат интереси в Кипър на 5000 км от континента ,но Турция не може да има интереси на 50 км от границата си
  • 7 Ааахааа

    11 5 Отговор
    Санкцийите не доведоха до никаде , и сега готвят допълнитени саннкцийй.
    Време е туркия да се откаже от ТАТО, що то само губи като ги финансира .
    По добре Рашън Китай Турция плюс Иран и няма да ги видите повече джендъри в бяло море. Перчема едвали ще се заяжда вечно, но в Египед успяха с преврат да сложат една кукличка , и гледам успешно им лиже задните им части.
  • 8 Цанко

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Истерик":

    Вярно че си истерик! Но освен това си и тотално неграмотен....
  • 9 Yavuz

    9 4 Отговор
    САЩ преди да се разпадне някой ще му оскуби перушината.
  • 10 Хасан

    8 5 Отговор
    Сащ губи все повече влияние в света и става като истеричка...санкции,ембарго,заплахи но уви...май никой не иска да им се дупи за да станат ” Сащ отново да бъдат велика”

    Коментиран от #14

  • 11 Верен Tr

    7 0 Отговор
    Който докара мира в района той трябва да е там а не тези които леят кръв всеки ги знае кои са.
  • 12 Верен Tr

    2 0 Отговор
    Който докара мира в района той трябва да е там а не тези които леят кръв всеки ги знае кои са.
  • 13 Верен Tr

    1 0 Отговор
    Който докара мира в района той трябва да е там а не тези които леят кръв всеки ги знае кои са.
  • 14 Сссерем

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Хасане толкова ли си наивен,че да си вярваш на това което си написал?Много добре знаеш че бай Дончо още със споменаването на буквичката "Т" и братовчед ти в Мудания ще взима вече половин заплата,а лирата става като тоалетната хартия.

    Коментиран от #15

  • 15 ivan4o

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сссерем":

    Мно бой ядоха тая западняци, май искат още!
  • 16 koпа

    6 1 Отговор
    То и Тошо педала казваше много неща за светлото бъдеще и за заплахата от Турция ама ква я стана тя, не доживя това светло бъдеще ,същото ще стане и с краварите нема да и им се сбъдне и техното светло бъдеще за близкия изток.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стоене, стоене

    0 0 Отговор
    Вдена ли сега каква е разликата от това що ти думах оня ден и това що си мислеше ти? :)
  • 19 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Истерик":

    Колко удобно пропусна съветското ни робство! Защо така, дрОгарю?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания