21 Септември, 2018 07:58 7 622 84

Русия: САЩ използват терористи, за да свалят Асад

  • башар асад-
  • сирия-
  • русия-
  • терористи-
  • сащ-
  • режим

Тежки обвинения от Москва към Вашингтон

Русия: САЩ използват терористи, за да свалят Асад - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Съединените американски щати не са се отказали от използването на терористи за свалянето на режима на Башар Асад в Сирия, обявиха от руското външно министерство, предадоха руските медии.

Руските дипломати посочиха, че американците бяха и все още са готови да използват когото и да е, дори терористични фракции, за да свалят правителството на Башар Асад. Москва е най-близкият съюзник на правителствените сили, които управляват страната. Тя е в гражданска война от 2011 година насам.

Руското дипломатическо ведомство е в недоумение как американското общество наблюдава съюза с терористите, въпреки че според законите на САЩ всякаква подкрепа на тероризма е сериозно престъпление. Ситуацията в Сирия продължава да е напрегната заради готвената офанзива на правителствените сили, подкрепяни от Русия и Иран, в провинция Идлиб. Турция и Русия временно се споразумяха да няма операция, но няма гаранции, че такава няма да се състои в бъдеще.

Турция също обвинява САЩ в подкрепа на терористите, визирайки въоръжените сирийски крила на Кюрдската работническа партия (ПКК), която е обявена за терористична организация. Американците твърдят, че въоръжават кюрдските бойни милиции, за да елиминират по този начин джихадистката групировка „Ислямска държава“. Доналд Тръмп заяви, че победа над джихадистите е цел номер едно на американската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    94 12 Отговор
    Дааа...- краварските принципи за демокрация! Това ще да са западноатлантическите ценности !
  • 2 Факт

    96 10 Отговор
    То това цял свят го знае-и си е чистата истина...Но само някои имат смелостта и честта да го кажат открито. Браво на руснаците.
  • 3 Георги Попов

    70 9 Отговор
    Ха Добро Утро, ми те руснаците чак сега ли се светнаха с кого си имат работа, па ги и наричат-нашите западни"партньори" ха ха кви партньори може да са ви тези хиени ве ?Руснаците колко техни "зайци" /инструктори / хванаха в чувала в Алепо че имаше вой от ония за "хуманитарни коридори" и тем подобни глупости и се чудеха как да си ги вадят техните от там, сега в Идлиб пак е същото и воя пак е голям "партньори " ха ха ??!!

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Сссерем

    11 79 Отговор
    И това ако не е наглост,най-големите терористи трябва да си мълчат.А САЩ ли внасят в Европа кораби с кокаин прикрит с дипломатически имунитет само дето холандците не го знаеха,американците ли използват новичок да избиват недоволните от режима на вова?

    Коментиран от #23, #44, #55, #69, #79

  • 5 Сссерем

    9 44 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Попов":

    Да не стане кат последния път само-300 бушмени в чувалите.

    Коментиран от #9, #11, #28

  • 6 Справедлив

    61 8 Отговор
    Приказките на американците за демокрация и човешки права са само прах в очите на световната общественост.Отдавна вече никой не им вярва на лъжите.Още в нета има видеото и снимките на Сенатор Маккейн как пита шефа на ИД дали му трябват още пари и оръжие.САЩ създават терористични групировки на религиозна основа(което е най-страшното)-тяхно творение са ИД,Талибаните,Мюсолманските Братя,Боко Харм ,Ал Кайда и т.н...-които са крайно радикализирани въз основата на мюсолманската религия. Практичесаи американците създават радикални джихадисти,за които няма никаква друга алтернатива-освен война и терористични актове.Подлостта на Б.Дом е безгранична и това е реалито-.....
  • 7 Георги Попов

    34 7 Отговор
    до 5 Сссрем
    Не мислех да ти отговарям но явно си започнал работа та по темата-Това може и да е така но пиши и продължението-Какво стана после с бушмените от Блекуотър преименували се на Академи лешоядите бая работа имаха из Сирийската пустиня че и бяха в пъти по вече!!???
  • 8 -123-

    16 2 Отговор
    Добро утро
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Попов":

    То това "нашите западни партньори " е като да кажеш на някого "майсторе " - щото не му знаеш името . Ама като му гледаш майсторлъка - да го е.а и майстора !
  • 11 Borislav Popov

    27 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сссерем":

    Тез бушмени от обора ли са ли са ?

    Коментиран от #13

  • 12 Само питам

    8 43 Отговор
    Има ли по-голяма наглост от руската? Терористична държава №1 да обвинява другите в тероризъм! И в момента две организации /Хамас и хизбулла/ признати за терористични са съюзници на русия в сирия. Е

    Коментиран от #14

  • 13 Факт

    8 37 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Руски свине от кочината са!
  • 14 ЛАПИТАТА ОТ 4 ДО 6 ГОДИНИ САМО

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    ПИТАТ . НА КОЛКО СИ НА ЧЕТИРИ ЛИ ГОДИНКИ???

    Коментиран от #16

  • 15 СеСеСере

    7 23 Отговор
    Руснаците използват Асад също
  • 16 Само питам

    8 35 Отговор

    До коментар #14 от "ЛАПИТАТА ОТ 4 ДО 6 ГОДИНИ САМО":

    Още императорска Русия е използвала тероризма за свои цели, като и България е потърпевша, /чети, от русофили, които влизат през турция за да вдигат бунтове, убийства на български политически дейци, противници на Русия и т.н./. След това съветска Русия продължава традицията и България отново е прицел /атентата в църквата Света Неделя, атентат с най-много жертви до този в САЩ на 11-09./. През тези години Русия организира и направлява арабския тероризъм, спонсорира Баадер-Майнхоф в Германия, Червените бригади в Италия, Ира-извънредни, терористи от цял свят като Карлос Чакала и други.

    Коментиран от #20

  • 17 Пеньо

    9 24 Отговор
    Не е зле да се вдигне малко шум за разсейване от последният провал с Ил-20.
  • 18 Анти галфон

    7 24 Отговор
    Руският реотсн Путин чак сега ли зацепи? Боже, какъв ИДИОТ. Боже.
  • 19 Наблюдател

    6 23 Отговор
    Всеки, който не му харесва режима в собствената му страна, подкрепянот Русия е терорист.
    Руснаците воюват срещу “терористи” от миналия век. Пражката пролет, събитията в Полша и Унгария...
    Сега е същото.

    Коментиран от #36

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Друг Гост

    21 6 Отговор
    Терористите винаги са използвали терористи и лъжи за атака срещу суверенни държави поради финансов интерес.
    Нали Обама даде $5 милярда за пуча в Киев и за избиването на Руснаци и Украинци едновременно, включително и с напалм. Ами Виктория Нюман, елитната американска държавна пронститутка разкрачи крака и оправи целия европейски съюз без Плевнелиев -той само я прегръщаше и целуваше пред президентството. Защо в Сирия да е различно? Нали и в Ирак беше същото... само англичаните подвикнаха "Кравари вие за тикви ли ни имате, та тук няма никакви оръжия за масово поразяване!"- докато петрола течеше към Краварите, а ние погребвахме наши войничета от приятелски краварски огън в Американски интерес...

    Коментиран от #24, #82

  • 22 Само питам

    5 20 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Не си ми отговорил още на въпроса ЗАЩО СМЯТАШ, ЧЕ РУСКАТА КОЧИНА Е ВЕЛИКА? Или заучените обиди и русофилски простотии са единственото ,което може да излезе от теб?

    Коментиран от #35, #66, #70

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Само питам

    6 22 Отговор

    До коментар #21 от "Друг Гост":

    Има ли още идиоти, които вярват, че американците са дали 5 милиарда долара за да свалят руската марионетка Янукович? За разлика от руската кочина, в която решенията се взимат от плешивото джудже в САЩ Конгреса трябва да гласува отпускането и на 1 долар за някаква дейност. И всичко е прозрачно. така, че митовете за 5-те милиарда отпуснати в Украйна са единствено митове за алкохолизирани копринкаджии.

    Коментиран от #32

  • 25 Курчо Мадуров

    3 16 Отговор
    Фамилията Попов се е развихрила и яко ближе кремълски задници. Хвала на такивИ "българи".
  • 26 Зоонаблюдател

    1 7 Отговор
    Да, да и един мармот бели шоколад!
  • 27 Генерал де Гол

    3 19 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #38

  • 28 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сссерем":

    Триста по голяма цифра ли е от две хиляди
  • 29 АзСъмМунчо

    3 16 Отговор
    Ами нахлуването в Украйна или Сирия дали пък не е хуманитарен акт???
    Терористи били, ами там е война, семинаристи ли да са...

    Коментиран от #34

  • 30 Токту

    19 4 Отговор
    Като чета коментарите на американофилите тук се хващам за главата! Цял свят мрази американците за техния двоен стандарт, а тук има още неколцина, които ги защитават. По-масови убийци от американците не е имало. Ако се събере броят на техните жертви, дори Чингис хан ще бъде ангелче в сравнение с тях.

    Коментиран от #31

  • 31 Само питам

    3 12 Отговор

    До коментар #30 от "Токту":

    А кой обича руснаците?

    Коментиран от #33

  • 32 Borislav Popov

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Само питам":

    То само сорос даде 5 милиарда ! Останалите колко са дали един господ знае !
  • 33 Путин

    10 2 Отговор

    До коментар #31 от "Само питам":

    Който не обича краварите и техните пудели .

    Коментиран от #43

  • 34 Borislav Popov

    10 3 Отговор

    До коментар #29 от "АзСъмМунчо":

    Каква война е имало там преди да се намесят западните служби ?
  • 35 Borislav Popov

    9 5 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    Защото когато е построен Московския държавен университет - краварите още са си играли на индианци !

    Коментиран от #40

  • 36 Borislav Popov

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    САЩ анексира република Вермонт (Vermont Republic) на 04.03.1791 г. САЩ анексира Тексас (от Мексико) на 29.12.1845 г. САЩ в периода 1846-1848 анексира почти половината от територията на Мексико - Горна Калифорния, Ню Мексико, земите на днешните щати: Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. САЩ анексира Хавайските острови на 07.07.1898 г.

    Коментиран от #81

  • 37 Townboy

    11 4 Отговор
    Тероризмът се създава от САЩ от десетилетия. Обществена тайна е че ЦРУ създаде ал кайда и ИДИЛ с цел терор и контрол над християнския свят.
  • 38 Генерал Де Гол

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Генерал де Гол":

    30 юни 1966 стана френския президент Де Гол в Москва празнува по радиото и телевизията неразрушимото старо руско-френски приятелство: Руснаците никога няма да живеят добре ако знаят че други народи по света са подтиснати и живеят лошо! /част от речта /!

    Коментиран от #41

  • 39 патриотъ

    10 4 Отговор
    Янките са най-голямото зло на тази планета!Античовешката им същност може да се сравнява само с тази на хиената,която от нищо не се гнуси,за да се насити!Не забравяйте,че САЩ са създадени от най-големите отрепки,престъпници и проститутки,прогонени от целия свят и генетичният им код не може да бъде друг,освен на отпадъци на човечеството!
  • 40 Само питам

    4 9 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    На кое място е МГУ и на кое са американските университети, бе неграмотник!?! Руската наука е в дупката, Русия отдавна няма научни открития на световно ниво. преброй колко са руснаците Нобелови лауреати и колко са американците за да не пишеш повече руски пропаганди за наивници.

    П.С. И тия простотии за "анексираните" от САЩ републики преди два-три века защо ги пишеш? за да блеснеш с някакви знания или с друга цел. толкова си елементарен, че чак си жалък. но от руска подлога какво друго можеш да очакваш.

    Коментиран от #42, #71

  • 41 Само питам

    4 6 Отговор

    До коментар #38 от "Генерал Де Гол":

    ....Руснаците никога няма да живеят добре ако знаят че други народи по света са подтиснати и живеят лошо! /.

    Първо , написаното от теб е руски фейк от най-нескопосаните, и Второ затова ли окупираха цяла източна Европа защото хората там са живели лошо? Затова ли нападнаха през 1956 г. Унгария а през 1968 г. Чехословакия, защото хората там са живели лошо? Русия е враг на човешката цивилизация, откъдето мине руски ботуш нищо хубаво не остава и трябва да минат десетки години да се възстанови!

    Коментиран от #45

  • 42 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Че ти от къде знаеш бе идиот ? Да не си учил в Русия? Западняците сами си правят класацията и естествено че техните ще са най отпред. Както и с всичко останало.

    Коментиран от #46

  • 43 Само питам

    4 5 Отговор

    До коментар #33 от "Путин":

    Ами изброй ги бе отвореняк, защо не изброиш тези, които харесват пияните руснаци и искат да ги имат за приятели? Ще ти помогна
    №1. Башар Асад, №2 Николас Мадуро....може да продължиш списъка с поредните негодници и мерзавци.

    Коментиран от #47

  • 44 Само отговарям

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сссерем":

    Стига вече само с този новичок-само серсемите на разбрахте,че това не съществува.Ако няма друго да кажеш,поне замълчи за малко
  • 45 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Само питам":

    Още през 1935 година е сключено тайно споразумение между Унгария и Германия за подялбата на Чехословакия. А след три години аналогично споразумение се сключва между Германия и Полша. При това поляците са били настроени твърде войнствено, полското правителство е разглеждало «чехословашката република като изкуствено създадена….и несвързана с действителните потребности и истинските права на народите от Централна Европа».

    «Изкуствено и уродливо създание», — така нарича Чехословакия Пилсудский.

    На първи октомври 1938 г. в Чехословакия влизат немската, полската и унгарската армии, започва подялбата на територии.
    Дори Чърчил пише за «невинната Полша», че тя «с алчността на хиена взе участие в ограбването и унищожаването на чехословашката държава».
    След подялбата на Чехословакия Рихард Зорге изпраща от Токио думите на полския военен аташе:

    «След разрешаването на судетския въпрос следващият проблем ще бъде полският, но той ще бъде решен между Германия и Полша по приятелски във връзка с тяхната съвместна война срещу СССР».

    Коментиран от #48

  • 46 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    ......Западняците сами си правят класацията и естествено че техните ще са най отпред...........

    Късе тогава умнико учат децата на руския политически и икономически елит? Къде завършиха дъщерите на Путин и Лавров? какво мнение исказа дъщерята на Песков за руското висше образование?
    Къде учат децата на нашите баш русофили? В Москва или в Западни университети? къде учи и къде работи синът на Корнелия нинова, шефата на руска БСП? Толкова си елементарен, че не знам защо изобщо ти отговарям на тъпите коментари!

    Коментиран от #50

  • 47 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    Поименно всички или само държавите ? Като почнеш - всички тия с които краварите са водили война , а те са към 80 държави !!!!! Можеш и сам да прочетеш в Гугъл подробностите. Само напиши "войните на сащ"!!!!!

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Само питам

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    Освен Иран, Сирия, Венецуела, и терористите от Хамас и Хизбула не виждам други съюзници на руската кочина.

    Коментиран от #51, #52

  • 50 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Само питам":

    Ми питай Путин и Лавров !
  • 51 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Само питам":

    .... Ми питай Путин и Лавров !.....
    Питал съм ги и ми казаха, че децата им учили в чужбина, защото руското висше образование не струва и пукната пара.
  • 52 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Само питам":

    Кой не обича краварите ? Русия , Китай , Индия, Пакистан , Куба,Виетнам,Корея,Лаос, Монголия , Венецуела, Болихия,Филипините,Никарагуа,Ирак , Иран, Либия,Сирия,Афганистан,Сърбия,Панама,Чили, Хондурас ,Мексико,Гватемала,Турция, Беларус, Казахстан, Салвадор,Уругвай,Ливан , Камбоджа и т.н.

    Коментиран от #53

  • 53 Само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Китай като не обича краварите, затова ли върти с тях търговия за 550 милиарда долара? А с обичаната Русия търговията е едва 80 милиарда. И с останалите държави положението е горе-долу същото. Не въртиш търговия с този, който не обичаш. Елементарно Попсън!

    Коментиран от #57

  • 54 Симеон Радев

    2 3 Отговор
    “За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за звънна свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.
  • 55 Американски капут

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сссерем":

    Изметта на планетата е фащ
  • 56 Историк

    2 1 Отговор
    Руснаците са неблагодарно нация.
    Америка винаги е ПОМАГАЛА на Русия. Ето фактите:

    ПСВ- САЩ е съюзник на Россия, "рамо до рамо против германците".

    Начало 20-те години - Америка спасяна от глад Поволжието: "През май 1922 г. АРА (Американската Администрация за  помощи) храни 6 млн. 99 хил. 574 човека , американското квакерско общество — 265 хил., Международния Алианс "Да спасим децата " (Save the Children Alliance) — 259 хил. 751 човека."

    През 30 те години Америка извършва  цялата така наречена "сталинска индустриализациа" в СССР, при това на много ниски цени. Днепрогес, Магнитка, ЗИЛ, ГАЗ и практически всички големи комунистически строежи са не само  проекти на американски инженери, но и са оборудванш,  машини, възли и агрегати доставени, монтирани и пебуснати в производство от американски специалисти.

    За 40 години няма да говорим, защото руснаците тотално отричат приноса на ленд-лиза. Ще споменем само, че само доставените камиони и джипове са малко под половин милион, а хранителните продукти биха стигнали да изхранването на 10 000 000 армия за 1700 дни. Целия ленд-лиза на практика е безплатен.

    Коментиран от #58, #59, #61, #62, #64

  • 57 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Само питам":

    Какво общо има търговията с отношенията ? То всяка магазинерка око обичаше клиентите дето обслужва .... !!!

    Коментиран от #60

  • 58 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    Кога САЩ и Япония ще се покаят пред Русия за своите зверства в периода на интервенцията от 1918-1922 година?На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток.
    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад,
  • 59 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел.

    Има свидетелства, че вече след завършване на интервенцията, един от водолазите, работейки на потопените обекти край остров Руски, се натъкнал на една от тези баржи, в която „стояли, като живи, вързани хора“. Шокиран от видяното, водолазът полудял.

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    А и самият генерал Гревс, командващ американския експедиционен корпус, по-късно признал: „от тези райони, където се намираха американските войски, ние получавахме съобщения за убийства и изтезания на мъже, жени, деца…“

    Не по-малко откровен в своите спомени е и полковникът от сухопътните войски на САЩ Мороу, който се оплаква, че горките му войници … „не можели да заспят, ако не са убили някого през този ден (…) Когато нашите войници вземаха в плен руснаци, те ги караха на гара Андрияновка, където вагоните се разтоварваха, пленниците бяха довеждани до огромни ями, край които ги разстрелваха с картечници“. „Най-забележителният“ за полковник Мороу бил денят, „когато били разстреляни 1600 души, докарани с 53 вагона“.

    Разбира се, американците не са били самотни при тези зверства. Японските интервенти не са им отстъпвали ни най-малко. Така например през януари 1919 г. войниците от Страната на изгряващото слънце изгорили напълно село Сохатино, а през февруари — село Ивановка. Ето как свидетелства за това репортерът Ямаути от японския вестник „Урадзио нипо“: „Обкръжихме село Ивановка. 60-70 къщи, от които се състоеше то, бяха напълно изгорени, а неговите жители, включително жените и децата (всичко 300 души) бяха заловени. Някои се опитаха да се скрият в къщите си. И тогава тези къщи се подпалваха заедно с намиращите се тях хора“.
  • 62 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    Само през първите дни на април 1920 г., когато японците внезапно нарушиха договореността за примирие, те унищожиха във Владивосток, Спаск, Николск-Усурийск и околните селища около 7 хиляди души.
  • 63 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Borislav Popov":

    Дори в руски сайтове историци разобличиха тази лъжа за "зверствата" на САЩ в Приморския край по време на така наречената окупация. Но ти явно не четеш на руски, и изобщо не четеш нищо друго освен пропагандните опорни точки. И това го тиражираш вече десетина пъти.

    Коментиран от #65

  • 64 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    По време на Американската гражданска война Русия подкрепя Съюза."Русия иска повече от всичко запазването на Американския съюз като единна и неразделна нация", пише външният министър Александър Горчаков през 1862 г. до Баярд Тейлър, секретар на американското посолство в Санкт Петербург.

    От всички останали европейски страни само Швейцария подкрепя Съюза толкова силно.Ролята на Русия в Гражданската война е далеч по-осезаема от просто изразяване на дипломатическа подкрепа. През септември 1863 г. руска флотилия от шест военни кораба тръгва към Източния бряг на Северна Америка и остава там в продължение на седем месеца. Базираните в Ню Йорк плавателни съдове патрулират околността. Подобно нещо се случва и на Западния бряг, където флотилия от шест военни кораба е базирана в Сан Франциско. Това предотвратява внезапни атаки от страна на Юга срещу тези жизненоважни за Съюза пристанищни градове.

    Както гражданите, така и правителството на Съюза посрещат топло руските военноморски сили.
  • 65 Borislav Popov

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Само питам":

    Соросоидът е винаги готов да избърше задника на американците, когато някой от техните вождове се изпусне на обществено място да разкаже за политиката на САЩ спрямо останалия свят. Това са например случаи, като този на Виктория Нюланд на пресконференция на 13.12.2013 г. или лекцията на Джордж Фридман пред Чикагския съвет за глобални отношения на 04.02.2015. Соросоидът твърди, че превода бил неточен и манипулативен или даже, че бил лъжа.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Едо

    5 2 Отговор
    ВСИЧКИ РУСНАЦИ СА БЪЛГАРОФИЛИ. В ОБРАТНАТА ПОСОКА СЕ СРЕЩАТ, КЪДЕ ПЛАТЕНИ, КЪДЕ ПЕРВЕРЗНОАРОГАНТНИ, КЪДЕ БЕЗБОЖНИ РУСОФОБИ. ПОСЛЕДНИТЕ СА ОКОЛО 5 0/0. НО, БЕЗОГЛЕДНАТА ИМ ВРЯВА Е ИМПОЗАНТНА. ВЕДНАГА ЛИЧИ, КАК СЕ ДАВЯТ В ЗЛОБАТА СИ. А НА ДУХОВНО ПРОСТ ЧОВЕК НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ. НЯМА КАК. ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ, А ТОЧНО ОБРАТНОТО. ЗАЩОТО, НАВРЕМЕТО БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНОСТ БЕШЕ ПРЕДАДЕНА НА РУСИЯ, КОЯТО ОТ СВОЯ СТРАНА СЕ РАЗРАСТНА ДО КОЛОСАЛНИ РАЗМЕРИ, ВЪЗПРОИЗВЕЖДАЙКИ ПО ТОЗИ НАЧИН БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА. ЗАТОВА, ВЪПРЕКИ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ПРЕВРАТНОСТИ, ТОЧНО РУСКИЯТ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД С ОГРОМЕН ДУХОВЕН ПОДЕМ, СЕ ХВЪРЛИ ДА НИ ОТЪРВАВА ОТ ГЛАВНИЯ ВРАГ НА ХРИСТИЯНСТВОТО, ИСЛЯМА. АНТИРУСКИ КРЕСЛЬОВЦИ, ВИЕ ВИЕТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ НЯГОДЯИ НА ПОКАЯНИЕ ПРЕД БОГА И ОТЕЧЕСТВОТО!

    Коментиран от #73

  • 69 нико

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сссерем":

    xeйй,посрания,виж колко минуси имаш
    Идиотеее.......
  • 70 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    Не бе смотльо бях излязъл навънка. Да не мислиш, че заради теб и незначителното ти съществуване трябва да стоя нонстоп до компютъра и да ти чета простотиите? Сега се върнах и гледам, че пак те е засърбяла подопашната област, явно искаш да ти я начета отново. Ти явно си мазохистче и обичаш да те поначесвам и то така по редовно. А на въпроса съм ти отговорил поне 5 пъти, но явно не схващаш и не виждам смисъл за такъв елементарник като теб да си губя отново времето и да ти отговарям за 6-ти път.
  • 71 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Ей плиткоумник като си толкова добре запознат я кажи кои са най-добрите ядрени физици ? Мушмул смешен, кой строи ядрени централи по света, кой има най-големия опит в това бе "умнико"? Къде е тази прехвалена краварска фирма "Уестингхаус", които дойдоха уж да правят АЕЦ Белене и се ометоха, защото нищо не разбират? Мижитурка краварска.

    Коментиран от #72

  • 72 Само питам

    2 4 Отговор

    До коментар #71 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    А, и русофила с ай-кю на чехълче се появи за да замърсява форума! Ти освен да ръсиш обиди за друго програмиран ли си? Колко руснаци са носители на Нобел за ядрена физика и колко от другите нации. това е критерия, а не някакви измислени руски пропаганди. И изобщо не си отговорил на въпроса защо смяташ, че кочината е велика. Освен редовните ругатни и обиди нищо не си казал.

    Коментиран от #75, #77

  • 73 Руските свине

    2 3 Отговор

    До коментар #68 от "Едо":

    са най-големият враг на България бе руска подлого!
  • 74 Баба Ванга

    2 6 Отговор
    Асад ке свърши като Кадафи а Путин ке свърши като Садам.
  • 75 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Само питам":

    Кое е измислена руска пропаганда бе, построените по света руски ядрени централи ли? Това ли е измислено? Ми те са реално съществуващи. А тези носители на Нобел за ядрена физика, за които толкова ревеш освен с тази фалшива титла, с какво друго са известни? Я кажи, колко АЕЦ-а са направили и къде? Или са си сложили титлата Нобел на секцията в къщи и само и се радват, а реално нищо не са сътворили. На руснаците творенията са реални и се виждат клоун недоклатен.
  • 76 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ПОДОБНИТЕ се привличат!!!!
  • 77 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Само питам":

    Къде се скри бе мушмул нали много питаше, е аз ти отговорих. Езика ли си глътна робе краварски?!
  • 78 да отговоря аз

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Само питам":

    Не сте много, бе! Един си, с много никове. И си много гладен. И понеже си нервен, си добър дразнител. Събираш много минуси, които за сайта са ценни колкото и плюсовете-важно е да има цъкане с мишката.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Путлерчоци

    0 0 Отговор
    Т.е. РУСНАЦИ, ЩОТО ДРУГИ ТЕРОРИСТИ Н СИРИЯ НЯМА.
  • 81 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Добре де, САЩ анексирали южните щати от Мексико. Хубаво, ама испаноговорящите там угнетени ли са?
    В южните щати се говори повече испански отколкото английски език. И това е нормално.
    А не ти ли е странно, защо нелегалния човеко поток е повече от Мексико по посока “анексираните територии”?
    Също така, след кубинската революция, масово кубинците се опитват да избягат в САЩ. Фиделиосчо подпомаган от СССР построи социализъм, та майката им разката.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания