Last news in Fakti

19 Септември, 2018 08:00 3 529 25

Тръмп: Струва ми се, че Сирия свали руския самолет

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • сирия-
  • самолет-
  • русия

САЩ са близо до победата над ДАЕШ, заяви президентът

Тръмп: Струва ми се, че Сирия свали руския самолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Струма ми се и ми изглежда, че Сирия е свалила руския самолет. Това заяви американският президент Доналд Тръмп по повод трагичния инцидент край бреговете на Сирия, при който загинаха 15 руски военнослужещи.

Сирийските системи за противовъздушна отбрана свалиха самолет Ил-20, но руските въоръжени сили обвиниха Израел, защото нейни изтребители са се прикривали зад руския самолет според тях. Тръмп заяви, че това е „много тъжно нещо“, визирайки смъртта на руските военнослужещи.

„Сирия е свалила руския самолет, така че това не е добра ситуация. В Сирия ние свършихме изключителна работа, изкоренявайки „Ислямска държава“, заради която сме там. Близо сме до приключване на тази работа“, посочи още американският държавен глава, цитиран от американските медии.

Доналд Тръмп добави, че след това американските сили ще вземат решение какви ще са следващите им стъпки. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази съжалението си за смъртта на екипажа на руския самолет, който бе свален погрешка от сирийската противовъздушна отбрана в отговор на израелски въздушен удар. По думите му станалото е „злощастен инцидент“, след който трябва да се търсят мирни и политически решения на конфликтите в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаломов дебиль

    9 26 Отговор
    Шматката Шаломов да бомбардира Асад за възмездие. И без това другите не разрешават такива неща на кремълския непрокопсаник.
  • 2 от всички страни

    17 27 Отговор
    Как се гаврят с нискочелата ватенка.
  • 3 САП

    21 6 Отговор
    Какво ти се струва. Те всички го казаха. Я си пий хапчетата против склероза, че нещо много забравяш.
  • 4 Анти галфон

    15 29 Отговор
    Целият свят се смее на руската простотия. Пратили "самальот" от времето на Сталин да се "бие" в Сирия.

    Коментиран от #6, #16, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анти галфон":

    Ми те самолетите се проектират и правят с много дълъг хоризонт на деиствие не са като колите на всеки 3 годин и нови модели

    Коментиран от #9

  • 7 Руски инженер

    9 25 Отговор
    Свършили са въглищата на борда и ИЛ-а е тупнал у морето. По-добър от руския инженер е само турския. И китайския. Затова са партньори.
  • 8 1118

    22 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ НЯМАТ ПРАТЕНИЦИ ЖУРНАЛИСТИ В СИРИЯ, ИРАК, АФГАНИСТАН ...... ВСЪЩНОСТ НЕ ЗНАЕМЕ КАКВО СТАВА ТАМ - ХИПОТЕТИЧНО ПОДКРЕПЯМЕ РУСИЯ ИЛИ САЩ НО НЕЩАТА СА МНОГО ПО-СЛОЖНИ. КАК Е ВЪЗМОЖНО ИСПАНИЯ ДА Е ПРАТИЛА ЖУРНАЛИСТИ И ВЕЧЕ 5-6 ГОДИНИ ПРЕДАВАТ ДИРЕКТНО ВСЕКИ ДЕН Е НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМЕ НИЩО. ПОВТАРЯМ - НЕ ЗНАЕМ НИЩО

    Коментиран от #10, #13, #14

  • 9 Руска инженерна мисъл

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    През 50те са го проектирали за Путен този "самолет" за военни действия в Сирия.през 2018 г. Само че е свършил кюмюра и е изпушил.
  • 10 Вълчо

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "1118":

    не е ли очевидно ? чакаме да ни кажат какво да пишем ... за какво са ни кореспонденти ?
  • 11 НКВД

    18 3 Отговор
    20% от загиналите US военнослужещи в Ирак са от приятелски огън! На тоя не му е голяма оферта да се обажда още повече че новите памперси не им вършат работа!!
  • 12 1234

    21 0 Отговор
    Еврейчетата са царе на измамите и заблудата. Водата се отдръпнала, небето почрвеняло, фондова борса, игрите на глада и смъртта и т.н. Само че един фокусник от Австрия им за малко ама много малко не му достигна да разтури шоупрограмата им завинаги... Имаха късмет. Но няма да е все така
  • 13 Посетител

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "1118":

    Това е така, защото от много години нямаме истински журналисти! Това което правят сега е да преписват статии от чужди медии или да съобщават официалната позиция на властите ни. Истинските разследващи журналисти са изключително малко, защото систематично бяха смачкани от силните на деня. А и за такава дейност се иска и финансиране, което никой не е заинтересован да отпусне.
  • 14 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "1118":

    Ми тя Ленчето стана дупеПатка и сега нямаме кореспондент от мястото на събитията.
  • 15 Borislav Popov

    22 3 Отговор
    Тоя пак си приписва заслуги! Докато коалицията от 67 държави бомбеше Сирия ИД се разширяваше всеки ден и превзе 93% от държавата ! Това ли им е големия успех ? Добре че се намесиха руснаците че сега остава само провинция Илдиб !

    Коментиран от #18, #23

  • 16 Borislav Popov

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анти галфон":

    А Ауакса на колко години е бе учен ?!!
  • 17 Желязков

    11 2 Отговор
    Борислав Попов ми прав си -той Ауакса е от 70-десетте години на миналия век ха ха и е така !Сигурно нямат пари /да си напечатат това поне го могат добре/и да си направят нов :) !!!
  • 18 Само питам

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Бай Дончо май се гаври с руснаците, ти как мислиш, Бубенце?

    Коментиран от #19

  • 19 Borislav Popov

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Само питам":

    Мисля че не знае на кой свят се намира.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Bahti

    6 1 Отговор
    Дони Тихо, да не изгреят няколко слънца от запад.
  • 22 пипи дългото чорапче

    3 0 Отговор
    Нямаме точна информация, гледайте чуждите и сами си правете извода,бъдете обективни и не заемайки страна!
  • 23 Джудже

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Да не мислиш, че ИД са самопоявили се? Тях ги създадиха продуцентите и на ал кайда. Разбира се, че САЩ свършиха изключителна работа, превръщайки не една светска светска държава в джихадиски хаос. (за справка виж Ирак)
  • 24 Спец

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анти галфон":

    Аз не се смея. Чичо Тръмпи ме кефи, а чичо Путин тоже, също. Колкото до стария ИЛ, още върши работа, защл да пращат по-модерен... Самомета бе свален именно, поради безотказната скорострелна руска система С-200. Тлва уникално бфенеке, не шризнава Стелт технологии и е толкова бързо, че докато разберат какъв е самолета и вече системата го е омахала. Не напразно израелските летци да драснали и са се скрили зад могъщото рамо на братска Русия, за да не ги трупяса дявллската система. Лошото е, че пилота на ИЛ не е ощаквал приятелски огън от братските сирийски Солдиерс и клгато е видял ракетата да се носи към него, пилота даже не е бил надянал катапулта, за да се спаси, камо ли останалите на борда. И геройски е отпил от КокаКолата си, гледайки смъртта в очите, като българска овца гласоподавател гласува за ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, СДС, .... вече 29 години,, демоКЛАТТЯ,,. Да се поклоним пред смелостта на тези смели мъже в самллета. Хей, Соросоиди, ако сте на тяхно място ще заплачете и ще пеете: Отчежнаш чичо Сорос, птати ни парашути, ...! Това са ГЕРОИ, загинали в борбата срещу тероризма. Сега и войниците на Асад и на ССА трябва да ги почетат с 5 минути мълчанке. вие, Соросчета, хитрички, вместо да се радвате, да бяхте казали една добра дума за загиналите,? Дори сир Тръмп почете тези герои макар да се ядат заради кпрпорейшън интефес със сър Вова. А вие, Софосня, даже близалките си не изплюхте от силиконовите си джуки? Позор! Ак
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.