23 Септември, 2018 12:33 11 054 54

Русия: Израел свали нашия Ил-20

  • самолет-
  • русия-
  • сирия-
  • пилоти-
  • свален
Русия: Израел свали нашия Ил-20 - 1
Снимка: АР/БТА

Министерството на отбраната на Русия смята, че за свалянето на самолет Ил-20 от сирийската противовъздушна отбрана, е виновен Израел. „Предоставените обективни данни, свидетелстват, че действията на израелските пилоти, довели до гибелта на руски военнослужещи, доказват или техния непрофесионализъм, или най-малкото за наличието на престъпна небрежност”, каза официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенко.

От Министерството на отбраната на Русия потвърждават, че израелските пилоти на F-16 умишлено са се крили зад руския Ил-20 от сирийските зенитни ракети. Ракетите на сирийската противовъздушна отбрана е нанеса удара в 22.03 ч. местно време. „Израелският пилот не може да не е знаел, че ефективната отразяваща се повърхност на самолета Ил-20, значително надвишава аналогичната повърхност на изтребителя F-16 и, че именно руският самолет ще се окаже предпочитана цел за зенитната ракета”, обяснява Конашенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    113 22 Отговор
    Израел винаги се кроят зад нещо дали ще са пари, САЩ, руски самолет те винаги са там зад нещо!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мъка,мъка....

    52 35 Отговор
    И какво от това заключение??Руските пилоти убити,десетки семейства затрити,а Израел,Русия и старите убийци на руски пилоти Турция,пак приятели за всеки веков(Вечна дружба)за сметка на Руският народ....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    49 55 Отговор
    И някой очаква ли нещо друго ?? Примерно , че Раша ще признае , че и тя и "съюзниците" и са безхаберници и идиоти ?? Някой сеща ли се какво ще стане с "одобрението" за бащицата , ако каже че 15 пилоти ойдоха зян заради "безценния" Башарчо ?? Ако ще на 1000 км да са били израелците , те са виновни , ами как , иначе отиде рейтинга , айде де !!!!
  • 6 Ю Кортес

    39 47 Отговор
    Мъка,мъкааа,нещастни рашисти
  • 7 Хасан

    61 29 Отговор
    Рано или късно Русия ще си отмъсти..никога не забравя и не прощава ..тик так за израелските войници ..кои ще са курбаните?!

    Коментиран от #8, #17, #30

  • 8 Истината боли много

    39 14 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    За турските убийци дали ще забрави???Часовника цъка,цъка,цъка.....
  • 9 ПОТИНН

    30 6 Отговор
    Ами , Да си платят гяволията .
    Ще им излезе солено и прескъпо .

    Коментиран от #51

  • 10 икем

    19 27 Отговор
    Мисля си, че няма свален самолет и загинали руски военни , а всичко е игра на Путин - за да спрат Израелските набези. Нямаше кадри от спасителна операция, нямаше показани отломки, нито една снимка, ден на траур, нищо. Много ми се струва странно.Ф-16 са се криели зад Ил-ът, но след като ПВО открива стрелба и удря Ил-20,Израелците бързо напускат зоната, а руският самолет каца повреден в базата.Просто така ми се струва. Дано да съм прав и да няма загинали хора!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Бай хой

    31 10 Отговор
    А ве някой да е чул супер авиацията на изсраел, сщисаните и коалицията им да е нанасяла терористичните си удари през последните дни? А и май няма и застреляни деца по окупираните територии. Дали изсраел ите не са се изпокрили като паткани?
  • 12 Усмивката

    22 44 Отговор
    Комунистическа престъпна Русия не се е променила от век.И Хитлер и Сталин нападаха и виняха за това превзетите народи.Че не са им сторили път за да преминат през техните територии.
  • 13 наблюдател

    41 8 Отговор
    Евреите винаги се правят на по-хитри и по-умни отколкото са. Но тук едва ли имат вина, дори нарочно да са се крили зад руския самолет - все пак, това е зона на бойни действия. Виж, хората, организирали израелското ракетно нападение определено имат вина. Никой не им е дал право да нападат друга държава когато си поискат. Сирийците ще ми отмъстят за това - рано или късно.

    Коментиран от #20

  • 14 осведомен

    58 9 Отговор
    Турците свалиха един самолет, а Путин вместо война, както се надяваше САЩ откъсна Турция от запада и остави НАТО без втората по големина армия найс а
  • 15 Антижурналист

    38 11 Отговор

    До коментар #10 от "икем":

    Мислиш ти ..не мисли ами учи езици и чети! Евреите този път настъпиха лопатата те сами си го признават ..очаква се небето да бъде закрито за еврейски самолети , а от своя страна това ще доведе до засилване позицията на Иран и Хизбола! Не го казвам аз ..казва го еврейски официален източник! Никога евреи и англосаксонци не са спазвали договорки и договори ! Рано или късно нещата си идват на мястото ...просто понякога мигновена ..понякога по забавена ,,,карма! Срещу Вселената не се рита!

    Коментиран от #28

  • 16 Бесен Язовец

    20 30 Отговор
    Руснаците, Израел свали нашия самолет, а Англия наби нашия боксьор !

    Коментиран от #37

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 русия е кочина

    14 28 Отговор
    Повариш Поткин ,Израел ви е с*ал и в гащите
  • 19 Санчо

    17 9 Отговор
    От тьрченето на генералине до Москва следва ,че младшите са действали умишленно без заповет. До това води "износьт на демокрация". Желание за война. Ще а имат. НО за пьрви пьт с превьзхождащ ги пронивник.
  • 20 Усмивката

    9 26 Отговор

    До коментар #13 от "наблюдател":

    „Никой не им е дал право да нападат друга държава когато си поискат”. ....това го трябваше да кажеш на Русия преди по малко от 3 години .Тогава поискаха и нападнаха ,без причина .Единствено оправдание до ден днешен е че там се намират бандеровци ...дамо дето пропуснаха да уточнят ,кой е бандер и с какво заплашва и тероризира Русия
  • 21 Ултра националист

    25 17 Отговор
    СТАВА МНОГО ИНТЕРЕСНО РУСНАЦИТЕ И ИЗРАЕЛЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ДУПЕ И ГАЩИ А И ПРЕЗИДЕНТЪТ ИМ Е НАПОЛОВИНА ЕВРЕИН ПО МАЙЧИНА ЛИНИЯ ОЧАКВАМЕ ИНТЕРЕСНИ СЪБИТИЯ НО ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ НИЩО НЯМА ДА ИМ НАПРАВЯТ ДОРИ И ПОЛОВИНАТА САМОЛЕТИ ДА ИМ СВАЛЯТ ЕВРЕИТЕ РУСНАЦИТЕ ПАК ЩЕ СЕ НАПРАВЯТ ЧЕ СИРИЙЦИТЕ СА ИМ ГИ СВАЛИЛИ И САМО ЩЕ СИ ЛАЯТ ЧРЕЗ ЖЕНСКОГОВОРЯЩИЯ ГЕНЕРАЛ-ДЖЕНДЪР НА РУСКАТА АРМИЯ ТОВА Е ДА ИМАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПОЛОВИН ЕВРЕИН НЕ ДАВА И ДУМА ДА СЕ КАЖЕ СРЕЩУ ТЯХ

    Коментиран от #22

  • 22 ултра националист

    25 28 Отговор

    До коментар #21 от "Ултра националист":

    ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ДА НЕ СМЕЯТ ДА ИМ КАЖАТ НИЩО ЗАЩОТО МАЙ ЕВРЕИТЕ СА С ПО-ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНА ВВС ОТ РУСНАЦИТЕ А И СА КАЧИЛИ НАД 400 ЯДРЕНИ БОМБИ ОСОБЕНО НА НОВИТЕ Ф35 И КАТО ЧЕ ЛИ МОЖЕ ДА ГИ ОТНЕСАТ РУСНАЦИТЕ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ЧАК ДО УРАЛ НО ПОЖИВЬОМ УВИДИМ В ВСИЧКИ СЛУЧАЙ РУСНАЦИТЕ СА НИ В КЛИН НИ В РЪКАВ
  • 23 ако не се бяха заигравали с израел

    16 25 Отговор
    нямаше да има руски жертви. Путин е време да си ходи. Той направи много за страната си, но вече има нужда от по твърд и решителен лидер. Нека се поучи от дебелия червен брат Ким, който с една ракета направи луди враговете си и вече никой не смее да се бъзика със СК.
  • 24 Бесен Язовец

    16 23 Отговор
    След като израелския самолет се е скрил да речем зад руския, защо тогава срийците са изстреляли ракета, кьормусум табелата ?? Още нещо, ако всичко е наистина така, както го разправят руснаците, това си е нааправо фантастично...Значи тогава излиза, че израелските пилоти и тяхното командване са направо асове ! Аре върви го изчисли всичко това и го направи, изтоебителя значи излита и вече знае къде ще е руския самолет и кога ще изстрелят ракетата арабелите, след определено време, че като си изстреля "куршумите" веднага да се скрие зад Ил-а, че да го свалели него, вмест техният самолет !!! Ми, невъзможно е всичко това да го предвидиш, какъвто и да си !
  • 25 До onq s iazoveca

    20 10 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Върви доброволно се лекувай в Психиатрията, че подберат ли те полицай и санитари за принудително лечение ще ти пръснат задника... от инжекций.

    Коментиран от #26, #48, #50

  • 26 Бесен Язовец

    11 16 Отговор

    До коментар #25 от "До onq s iazoveca":

    Погрижи се по добре за собствения си задник, другарю каскетчо, а за моя, аз някак си сам ще се погрижа !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Руските свине

    18 22 Отговор
    Сами са си виновни за свалянето на самолета. Те са продали ПВО - то на Сирия, те са обучили екипажите, те са пропуснали да информират сирийците за свой самолет в зоната, те цели четири години не са стиковали със сирийците начин за разпознаване на руски самолети. Колкото и да квичи руската измет, това е истината.
  • 30 Щайнер

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Нямам търпение отмъщенията да започнат , Турция май е първа в списъка

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бесен Язовец

    13 11 Отговор

    До коментар #31 от "Потин":

    Той каза, ама нашите каскети едно си знаят, Израел е виновен и това е, второ мнение пр въпроса няма, а ако някой случайно пък има, значи той е хамериканска подлога и предател ! Каскетите си мислят, че щом те са безмозъчни амеби, значи и другите са такива !
  • 33 Те отмъщението започнаха

    14 10 Отговор

    До коментар #30 от "Щайнер":

    Путин изпрати няколко милиона рускини да отмъщават на турците по курортите им всяка нощ.

    Коментиран от #36

  • 34 Грантаджийче

    12 13 Отговор
    Ще се разберат Русия и Израел са двете страни на една и съща монета а и господин президента на федерацията е наполовина евреин и няма да допусне сериозен скандал та дори и да му избият войската За него евреите са свещен народ и са МУ по-близки от руснаците и руските военни
  • 35 Последния Май

    15 9 Отговор
    Още на времето Иван Вазов го е казал - ЕВРЕИН МРЪСЕН СЕ ЯВИ
  • 36 Щайнер

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Те отмъщението започнаха":

    Убиването на хора е несравним с нищо друго морал още повече с къмпингуване
  • 37 висок

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Браво пич, супер. Мамицата им англичанска ще бият наши я боксьор....
  • 38 Гост

    9 2 Отговор
    Време е за нов Хитлер!
  • 39 Знаещ

    11 15 Отговор
    Да би в Русия седяло не би Ил 20 паднало. Майка си ли търсите в Сирия? Намерили са я значи!
  • 40 Манго Мангала

    6 14 Отговор
    Ами ... , както вече писах ... , око за око , самолет за самолет ! И 15 чифути в самолета ... по техен избор ! Само да няма деца в самолета --- Децата са невинни ... ! Но дедя Вова нещо се размеква ... Този свят плаче за нов Сталин !!! А щом толкова народ плачат за него , ТОЙ непременно ще се появи някой ден ...!

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Антисоциалист

    16 10 Отговор
    Господа, нелепо е да се обвинява Израел за салянето на руския самолет. Той е свален от сирийска ракета поради отсъствието на система за разпознаване "свой-чужд" в сирийската зенитна отбрана, а нея я няма защото Русия и Сирия не са се договорили да я има. Следователно, престъпната небрежност и непрофесионализмът са на руското командване, а не на израелските пилоти.

    Коментиран от #43, #46

  • 43 гост

    13 5 Отговор

    До коментар #42 от "Антисоциалист":

    По точно системата я няма , щото въпреки всички клетви и излияния , руснаците капка вяра нямат на башарчовците и са наясно , че дадат ли им системата за разпознаване , на втория ден тя ще е в Израел и САЩ и после такова падане на круши от небето ще има , че не ти е работа !!!! И предпочитат да жертват собствените си екипажи , само да опазят кодовете !!! Тъй де , то в Раша отдавна са на принципа , че всички "поданици" са живи само за да служат на батя !!!
  • 44 Наташа победа наша

    11 8 Отговор
    генерал-майор Игор Конашенко.

    Обещавам, че аз лично ще навра пагоните на този тюфлек в дупарата. Сирийците щом не могат да различат ИЛ от F16 са пълни дeбили. А защо са стреляли след като не са били сигурни в целта си? Те може би искат ефовете да им излязат на гюме!?
  • 45 Геро

    10 6 Отговор
    Горките сирийци, кой знае каква буйна радост е било, като са видели че са гръмнали нещо... чак след това идва истината.
    Ама руснаците толкова са ги научили и те толкова са си могли. Пуцали са сватбарската, кой къде свари.
  • 46 Бесен Язовец

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "Антисоциалист":

    Много точно си го казал брат ми, особенно последния абзац, просто руснаците никога не си признават грешките, иначе трябва да обвинят самите себе си и затова все някой друг им е виновен !
  • 47 Искам война с Израел

    5 9 Отговор
    Това действие искам да ги избия. Как си осмеляват тези мухьовци. Не стига че сме бедни и че сме си жертвали парите за тази джаджа която сега падна. После защо България е бедна защото за да купят такъв самолет трябва да заемат от народа от джоба им. А Израел знаете ли какъв е им буджета за така малка държава като нашата? Няколко билиона. Илюминатска държава , джудистка държава. Е затова искам война с Израел. Не ми пука Америка дали ще ни унищожи те нямат право да се мяркат там.
  • 48 Ййй

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "До onq s iazoveca":

    О, неграмотнЙЙЙЙЙ!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Цанко

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "До onq s iazoveca":

    Честно, отиди и кажи на учителя ти по български и литература, да си скъса дипломата и да се самоубие!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 1944

    1 4 Отговор
    мрън, мрън, мрън... на световната революция целият свят и е виновен. таваришчи одеколонопийци, израелските самолети се бяха прибрали, когато паникьосаните камилари ви свалиха фърчилатора ръждив.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иван

    0 0 Отговор
    умници..бетова го казва Конешненков главния виновник за това събитие. Сега се чуде как да намери кой му сра в гащите.
    Този Путин ще го смени скоро...той затова вие вече трети ден ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания