Last news in Fakti

25 Септември, 2018 16:11 1 616 2

Гърция бори с дронове данъчните измамници

  • измамници-
  • дронове-
  • гърция-
  • данъци-
  • кораби

Гръцките власти показаха находчивост

Гърция бори с дронове данъчните измамници - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция е започнала да използва дронове, за да се бори с укриването на данъци в курортите, съобщава Ройтерс. Дроновете имат за цел да следят дали операторите, предлагащи кратко пътуване с корабче, издават касови бележки на всички пътници.

Проектът, осъществяван от данъчни инспектори на финансовото министерство и бреговата охрана, вече е стартирал пилотно на остров Санторини. Въз основа на сведенията от дроновете властите ще могат да установят колко пътници е имало на борда и да сравнят данните с декларираните касови бележки и с инспекции на място.

Представител на Независимата агенция за държавни постъпления се похвали, че експерименталната практика вече дава отлични резултати, предаде БНТ. При инспекциите се оказало, че девет от проверените плавателни съдове не са издали касови бележки на обща стойност €25 000 и сега собствениците им подлежат на глоби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    6 0 Отговор
    супер, белким хване олимпик
  • 2 Дедо Гошо

    1 0 Отговор
    Черпят опит от нас.Само дето нашето "слънчице" Бойко ги следи с хвърчикоптер.
Новини по държави: