Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2024 15:35 2 922 106

ISW: Ракетите ATACMS са реална заплаха за руските летища в дълбокия тил

  • atacms-
  • ракети-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • дронове

Съобщава се, че през март 2024 г. САЩ са предоставили на Украйна неуточнен брой ракети с голям обсег на действие ATACMS, някои от които Украйна вече е използвала за нанасяне на удари по руски цели в дълбоките тилови райони

ISW: Ракетите ATACMS са реална заплаха за руските летища в дълбокия тил - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пристигането на ракети с голям обсег на действие ATACMS в достатъчни количества ще позволи на украинските сили да влошат руската логистика и да застрашат руските летища в дълбоките тилови райони, въпреки че месеците забавяне може да са дали на руските военни време да компенсират потенциалните оперативни въздействия, които ATACMS ще окажат на Украйна.

Това се казва в дневния анализ на Института за Изследване на войната (ISW).

На 17 октомври 2023 г. Украйна за първи път използва предоставените от САЩ ракети с голям обсег на действие ATACMS за нанасяне на удари по руски цели в окупирана Украйна, като насочи ударите си срещу руски летища в окупираните градове Бердянск и Луганск.

Украинските сили вероятно са имали за цел да прекъснат руската авиационна подкрепа за локализираните руски офанзивни усилия по това време, но не са били снабдени с достатъчно ATACMS, за да проведат трайно усилие за пресичане на руски авиационни активи в голям мащаб.

Въоръжените с касетъчни боеприпаси версии на ракетите ATACMS позволяват на украинските сили да нанасят по-ефективни удари по летища, които могат да унищожат в по-широк мащаб руски въздухоплавателни средства и други активи, отколкото отделни ракетни удари по отделни въздухоплавателни средства.

Тези удари могат да накарат руските сили да преместят въздухоплавателните средства по-далеч от фронтовата линия, въпреки че това вероятно ще бъде много по-значително за руските въртящи се самолети, отколкото за повечето руски самолети, които имат много по-голям обсег.

Руските сили са използвали въртолети със значителен ефект при отблъскването на украински механизирани атаки по време на украинската контраофанзива в Запорожка област през лятото на 2023 г., но оттогава са използвали много по-малко въртолети.

Пристигането на ракетите с далечен обсег на действие ATACMS може също така да представлява значителна заплаха за руските складове за боеприпаси в тиловите райони и може да принуди руското командване да избере между укрепване на съществуващите складове и по-нататъшно разпръскване на складове в окупираната Украйна.

Възможно е руските сили вече да са се адаптирали към потенциалните нови украински възможности за нанасяне на удари след използването на АТАСМS през октомври 2023 г.

Украинските удари срещу руски логистични или руски авиационни средства в дълбоките тилови райони обаче вероятно ще бъдат оперативно значими само ако украинските сили успешно ги координират с наземните операции, за да използват влошените руски способности в резултат на ударите.

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че САЩ ще започнат да изпращат военно оборудване на Украйна "няколко часа" след подписването на законопроект, с който на Украйна ще бъде предоставена помощ в размер на около 60 млрд. долара.

Съобщава се, че през март 2024 г. Съединените щати са предоставили на Украйна неуточнен брой ракети с голям обсег на действие ATACMS, някои от които Украйна вече е използвала за нанасяне на удари по руски цели в дълбоките тилови райони.

Западните медии съобщиха, че висши американски служители са заявили, че през март 2024 г. Съединените щати тайно са доставили на Украйна неуточнен брой ракети ATACMS с обсег на действие около 300 км.

Високопоставен американски служител съобщи, че оттогава украинските сили са нанесли удари с ракетите ATACMS по руска военна база в окупирания Крим и по неуточнена цел източно от окупирания Бердянск, Запорожка област.

На 24 април руските власти арестуваха заместник-министъра на отбраната Тимур Иванов по обвинение в приемане на подкуп, въпреки че други руски източници съобщиха, че Иванов е заподозрян в държавна измяна.

На 23 април руският Следствен комитет съобщи, че руските власти са задържали Иванов и разследват дали е приел подкуп, а на 24 април московският Басмански съд официално арестува Иванов по обвинение в подкуп.

Руските ултранационалистически военни блогъри до голяма степен отбелязаха ареста на Иванов и го използваха като възможност да критикуват публично руското МО. Руските военни блогъри до голяма степен призоваха руските съдилища да изправят Иванов пред съда за престъпленията му и изразиха съжаление за неуспехите на руското МО по време на войната, като определиха ареста на служител на МО като отдавна закъснял.

Един от известните военни блогъри, свързани с Кремъл, смекчи празненствата на другите военни блогъри, като попита колко съществено се е променило, след като руското МО е сменило много други служители по време на войната, включително е сменяло някои служители в областта на отбраната и военните служители между постовете, вместо да ги уволнява направо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бой по кратуните

    28 50 Отговор
    рашисти.
  • 2 Пич

    49 19 Отговор
    Галя :
    - Утре всички глави на партии , при мен в посолството на закуска с шамари ! Като видяхте , че Полша връща всички украинци от нейната територия в Украйна , за незабавна утилизация на място , вие защо дремете , и оставяте вашите украинци да се изпъват по Слънчака и Златните , и още да стоят живи ?!

    Коментиран от #8

  • 3 УКРАЙНА🇺🇦

    17 29 Отговор
    Хайде де до кога ще чакаме

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Време е за моста

    34 43 Отговор
    да се бутне.
  • 6 И по Кремъл

    28 40 Отговор
    И по Кремъл
  • 7 Иван

    32 6 Отговор
    България разполага с въртящи се самолети.

    Коментиран от #69

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Много запознат

    24 33 Отговор
    Ще се чуват тътени тия дни в РуZZкия райх.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Новини

    44 13 Отговор
    Сатанистите нацисти ескалират всички конфликти създадени от тях.проклети да са на веки.
  • 12 12345

    33 11 Отговор

    До коментар #4 от "ИМА ЧУВАЛЬЕ":

    ИМА ЧУВАЛЕ И ЗА СИТЕ КЪТ ТЕБЕ ХАЗАРСКИ ЧИФУТАЛЕ

    Коментиран от #18

  • 13 Да питам кво става

    23 13 Отговор
    Да да слушахме и вярвахме уж щяхме да размажем РФ с кво ли не. А аз ви вервах нищо адекватно нямаше и се провалихте ПРОВАЛ!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Източна ромелия

    31 16 Отговор
    А някой не си ли е задал въпрос, че тези ракети и ракетни установки за изстрелването им могат много бързо да бъдат утализирани

    Коментиран от #28, #35, #40, #47

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Факти

    19 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хич":

    И така до последния украинец
  • 21 Атина Палада

    17 7 Отговор

    До коментар #3 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Е кво до кога? Пише, че още от октомври месец на миналата година Украйна разполага с тези ракети... И кво?
  • 22 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    Отидоха ми 17-те ресторанта .
  • 23 Да питам кво става

    18 10 Отговор

    До коментар #15 от "Е, кво а става":

    Аре стига с това 3 дни 5 дни. рф нали щеше да падне? И аз като теб вярвах ама се вижда какво се СЛУЧВА. НАТО не помогна адекватно на Украйна и не защити демокрацията тва е. Писнало ми е от лъжци а и това за 3 дни видех че не го е казал Путин..

    Коментиран от #27

  • 24 Пълномащабно урусписани

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Непредизвикани и пълномащабно САЩисани":

    Усети се да замениш ЩЕ , с могат .
  • 25 Иван

    14 9 Отговор
    Гнусната еврейска са.танинска хазарска сп.ер.ма Джон Кери защо не въоръжи Ислямска Държава в Сирия и Левант с такива оръжия??? Нали се беше много загрижил за джихадистките животни и ги наричаше " Свободна Сирийска Армия "?

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Атина Палада

    12 6 Отговор

    До коментар #23 от "Да питам кво става":

    Така е, не го каза Путин, каза го американеца
  • 28 Лут

    10 17 Отговор

    До коментар #17 от "Източна ромелия":

    Ти от луната ли падаш ? Досега азиятите не са унищожили нито една химарс. А ся се опитай да си зададеш по правилен въпрос,, ако акъла ти го позволява,,.
  • 29 миньор

    11 14 Отговор
    Всеки блатник под земята.
  • 30 Путин-Боклук

    12 11 Отговор
    Сабаряй моста и освобождавай роднините. Писле е лесно.

    Коментиран от #44

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иван

    5 4 Отговор
    Въртящи се самолети, лъвове, жирафи, зебри,кончета на панаира
  • 33 САЩ влиза във войната

    24 10 Отговор
    На практика това са американски удари по руски обекти! Реално те обявяват война!
    Мисля е време руски ракети да полетят до САЩ!

    Коментиран от #37

  • 34 Да питам кво става

    10 9 Отговор

    До коментар #31 от "Че то педо-ФИЛА пус'и":

    И аз така като бях в минало време обаче ама същия тоя Путин не виждаш ли какво прави? Не виждаш ли че НАТО нищо адекватно не направи що не влизат да защитят Украйна???? КЪДЕ Е МОГЪЩАТА ИМ АРМИЯ КОЯТО ТРЯБВА И НАС ДА ПАЗИ????

    Коментиран от #46

  • 35 Иван

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Източна ромелия":

    Емануел Макрон ще ни разясни.....след един месец.
  • 36 Чума

    9 8 Отговор
    Няма друг начин така необходимата война да продължи! Демокрацията изисква жертви и разрушения!
  • 37 Роден

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "САЩ влиза във войната":

    От толкоз мислене ще вземе да станеш Мислител.

    Коментиран от #49

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иван

    9 6 Отговор

    До коментар #31 от "Че то педо-ФИЛА пус'и":

    Седи.......овцо, седи.....американските президенти се покланяха пред краля на Саудитска Арабия.
  • 40 Спец.

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Източна ромелия":

    Не не могат.Блстните са некадърни.

    Коментиран от #48

  • 41 КУРКО

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "ШЪ ЗАБЕЛИШ ЛИ ШПЕКО":

    Кажи бе гейzzzeр,къде те сърби ,да те почешя?Да не е в цъфналата роза?
  • 42 Да питам кво става

    10 5 Отговор

    До коментар #38 от "Фактите говорят":

    И аз като бех само дето Путин не е казвал нищо за 3 дни. А НАТО за което бяхме не направи нищо и това показа страх.. страх от руската армия която като гледам ОЧЕВИДНО вече громи ВСУ и ти ще прогледнеш...
  • 43 лицемерие

    14 4 Отговор
    Американски конгрес финансира горещи заони да се бият с американско оръжие, но това било за добро.
    Няма по-лицемерна от сегашната американска политика, в която е въвлечена и Западна Европа!
    Хората вече са цел зи избиване в името на демокрацията ( за малкото свръхбогати американци)!
  • 44 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Путин-Боклук":

    Бок Лука ти се хили тъпо отсреща в огледалото.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ТИГО

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Източна ромелия":

    С кво? А,калашник-Б,Т72- В ,с прашка -Г, със салам ?Имаш 50на 50 ,обади се на приятел,или някой да ти изправи кривата линия дето е успоредна на правата СССР линия !

    Коментиран от #51

  • 48 А бре

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Спец.":

    По кво си спец,бе бъхльо,ма по облизване на тоалетни чинии.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Сетих се!

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Фактите говорят":

    Тази Скабеева преди половин година:Помачь из САШ-А закончилас.
    п.п. до копейките:На руснаците сме им дали език,но на САЩ казват САШ

    Коментиран от #55

  • 51 ха ха хааа

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "ТИГО":

    Тиго от перрем у г3ооо.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "Фактите говорят":

    За три дни......от река Дунав до София.

    Коментиран от #73

  • 55 ТИГО

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Сетих се!":

    Абе Тъп Пир кухх,казва се Соединьонъйх Штатов Америки и за това е США.Ама тя глупоста не ходи по гората.

    Коментиран от #59

  • 56 Да питам кво става

    15 5 Отговор

    До коментар #46 от "Личи ти че си БАВЕН":

    Даа дааа и аз като теб вярвах на тези неща. Само дето "господаря" на света го е страх да излезе срещу УЖ слабата армия за която ни говориха и ние вярвахме че е слаба... е видя се кой е слабия и ние седим и разчитаме на НАТО да ни пази. Продължавай да вярваш може и ти да се осъзнаеш някой ден че НАТО се провали и то се вижда и е ОЧЕВИДНО. Вече никаква надежда нямам че НАТО ще ни пази. Сега Украйна е една развалина тва е. Руската армия ги громи.

    Коментиран от #64, #70, #77

  • 57 ТИГО

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Муш муш":

    От перрем у г3оо,гейzeрче недокла тено.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ТИГО опна

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "ТИГО":

    Като ми крадеш псевдонима поне и Руски научи

    Коментиран от #67

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ТИГО опна

    3 2 Отговор
    Соединённые Штаты Америки ! Завра
  • 64 Преди войната си мислехме, че

    8 12 Отговор

    До коментар #56 от "Да питам кво става":

    Че Русия е сила.Така поне ни лъжеха.

    Коментиран от #88

  • 65 Бамбука

    5 3 Отговор
    Няма ракети, които руските космически сили да не могат да свалят. Явно взривовете във вътрешността се дължат на неспазване на противопожарните забрани - пушат от охраната и толкова.
  • 66 Че.те свършиха бре,

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хич":

    Заедно с ракетите и рухналата от санкциите икономика.Русия я няма вече, не знаеш ли?Контранаступа беше успешен и след каро освободи Крим с леопардите, а Хаймарсите събориха керченския мост, Перемогата стигна до Владивосток и всичко свърши.
  • 67 ха ха хааа

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "ТИГО опна":

    Тиго от перрем дълбоокоо а.ално с кеф.

    Коментиран от #76

  • 68 Световните терористи САЩ

    15 7 Отговор
    водят война срещу Русия на чужда територия с чужди войски
    понеже са страхливи бити навсякъде по света сега
    разпалват огъня в Окрайна.

    Коментиран от #78

  • 69 Но само на

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Чертеж, при това ламиниран!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #70 от "КЪДЕ ВИДЕ НАТО, БАВЕН ))))":

    И турския аскер.

    Коментиран от #75

  • 73 Иванушка

    6 10 Отговор

    До коментар #54 от "Иван":

    Само да не стане като с ген.Колев където ги помете за по малко от три дни до Букурещ, заедно с мамалигите, превзе го и на 3 март Иванушка кВо стана????Руската империя подписа позорен мирен договор и престана да съществува.Я ни разкажи как другото зло СССР престана да съществува и на кой, пак питам на кой, кой иде ред???? ПАдсказка-шпаргалачка за Иван дур...чок - путлеристан
  • 74 така беше и във Виетнам

    12 4 Отговор
    мереха си на чужда територия и накрая краварите
    се върнаха като пребити псета на пасището в Арлингтън Натионал Кеметери.

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ТИГО опна

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "ха ха хааа":

    Така де, поиграй на "Скрий салама" като се хванеш за него и разбираш че вече го заработваш!

    Коментиран от #92

  • 77 Украйна не е

    4 11 Отговор

    До коментар #56 от "Да питам кво става":

    член на НАТО и за това помощта беше малка в началото и постепенно се разрастна. Не случайно ВСУ казват,че ако тези оръжия които получихме от НАТО ни бяха дадени още в самото начало на войната щяхме да изгонимруснаците извън нашите граници. Колко спорове имаше дали да дадем Стингър, Джавелин, Хаймарс,сега чак дадоха АТАКМС. Как дадоха танковете по лъжичка на месец, по 20-30 оттук, отттам, различни по вид, от ракетите и ПВО също и т.н. Не се помага така при организирано нападение от варварска и голяма държава дето обикаляха цяла година около Украйна като кучета около месарница.

    Коментиран от #82, #86, #91

  • 78 А какво прави

    3 9 Отговор

    До коментар #68 от "Световните терористи САЩ":

    миролюбива РФ на чужда територия?

    Коментиран от #84, #90

  • 79 Да питам кво става

    10 3 Отговор
    Разбира се че НАТО ще попилее Русия. Така вярвах че ще направи ооообаче нищо. Руската армия громи ли громи наред всякакви машини от запада. А аз им вярвах че ще пазят Украйна.. ДОЛНИ ЛЪЖЦИ!!! ЕДНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО УЖ ТРЯБВАШЕ ДА ПАЗИ ДЕМОКРАЦИЯТА АМА ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПРАВИ Е ДА ПАЗИ СОБСТВЕНИТЕ СИ СМЕТКИ!!! Русофилите беха прави...

    Коментиран от #83

  • 80 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #74 от "така беше и във Виетнам":

    Семетери....и боклука Джон МакКейн е там.
  • 81 ТаУмВзе

    4 3 Отговор
    Яко заплаха са, щото Злеленски ги Шитна за Африка и Близкия изток да! Z
  • 82 Да питам кво става

    6 2 Отговор

    До коментар #77 от "Украйна не е":

    И като не е КАКВО??? Нали иж пазят демокрацията. Очевидно ги е страх досега иначе да са влезли в Украйна ако Русия наистина беше слаба... вземи се осъзнай и ти

    Коментиран от #89

  • 83 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #79 от "Да питам кво става":

    Коя "демокрация " да пази? Юдео-нацистката Хунта в Украйна демокрация ли е?

    Коментиран от #85

  • 84 Иван

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "А какво прави":

    САЩ в Сирия на своя територия.
  • 85 Да питам кво става

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Иван":

    Може и да сте прав... то факта че НАТО която мислех че е нещо до преди няколко дни ни излъга...
  • 86 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "Украйна не е":

    Шиле, пропускаш Байрактарите. Твоята помашка гордост.
  • 87 Да питам кво става

    6 3 Отговор
    Щом така лъжат НАТО то значи и за украйнските нацисти за които говорят толкова време русофилите значи по тая логика ги има🤷

    Коментиран от #94

  • 88 ТИГО

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Преди войната си мислехме, че":

    Кога си можел да мислиш бе Тюф Уекк,това не ти силната страна.Просто изпълнявай каквото ти се заповяда.
  • 89 Западът не иска ядрена война.

    8 3 Отговор

    До коментар #82 от "Да питам кво става":

    Причината е, че западът ще загуби много повече - население, промишленост, културно наследство. РФ какво ще загуби - Москва, Питер, 10-20 по-малки военни градчета. Природните ресурси са на километри под земята, нищо няма да им стане, никой няма да бомби Сибир с 2 души на кв. км., а и кому ли ще бъдат потребни? При ядрена война загиналите от поразяващите фактори на ядрения взрив ще убият около 500мил души в развитите държави. Големият проблем за цялото човечество е остатъчната радиация и ядрената зима. От това ще страдат всички без изключение, болните няма да бъдат лекувани, прекалено много ще са. Ще оживеят африканци, латиноси от Ю. Америка, азиатци, араби и жълти - там ядрени бомби няма кой да хвърля. Ще бъдат унищожени САЩ, Канада, Европа, Русия и това ще е краят на бялата раса.
  • 90 реру

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "А какво прави":

    Не бъркай понятията,това ,че е миролюбива не значи беззащитна.

    Коментиран от #93

  • 91 Тити

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Украйна не е":

    Суссс бе хохохол продънен,пошол наХ Суу Каа вокзальная.Що някой ще ви задължен нещо да ви дава?
  • 92 ха ха хааа

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "ТИГО опна":

    Тиго отперемм
    дъллбооко а.ално пеее ааалчее епиуирано.Оскубали ли са хууубаво г3оо ?
  • 93 Русия не е

    6 9 Отговор

    До коментар #90 от "реру":

    нападната на своя територия, а на окупираната от нея украинска територия. Това я прави агресор, как заклеймяваха Хитлер, че вероломно нахлул в СССР, нарекоха войната си Отечествена, пееха за "ярость благородная" (и бях съгласен с тях), а сега правят същото като фюрера.

    Коментиран от #97

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Да питам кво става

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "ВИЖ КВО БАВЕН":

    А за средновековието нещо ще кажеш ли? Каквото и да правиш няма да ме убедиш че НАТО не са ни лъгали🤣Наслушахме се на глупости...
  • 96 ТИГО

    5 1 Отговор

    До коментар #94 от "ВИЖ КВО БАВЕН":

    Да си научил че освен главни букви има и нормални,бе Тюфф уекк?
  • 97 реру

    7 5 Отговор

    До коментар #93 от "Русия не е":

    Хохохолите са използвани за прокси война с Русия на територия повечето подарена им от СССР за сметка на Русия.Като им е толкова акъла на хохохолите да мрат за чужди интереси.Законът на Дарвин работи.
  • 98 бай Даньо

    6 2 Отговор
    Атака по руските летища ( и радари) в дълбокия тил е истинска заплаха за ядрена война . Тия съоръжения са част от стратегическите ядрени сили и Русия остане ли "гола" без тях означава че НАТО ще нападат . Руснаците няма да имат полезен ход освен да почнат първи .... Путин ви го каза в прав текст тоя свят без Русия няма смисъл поне за това го чуйте. Дано все още има останали някакви разумни хора покрай Байдън че в самия него надежда няма.
  • 99 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Мисирките да ви помогна в превода ако "въртящи се самолети" сте имали предвид rotary wing aircraft това е просто хеликоптер , другите са fixed wing ... От тук нататък ще се оправите сами нали?
  • 100 ВИНАГИ ОЧАКВАЪТЕ ОТВЕТЕН!!!

    1 0 Отговор
    ЗАПЛОХА ЗА ЗАПЛАХА И ЗА КОЙТО ДАВА И ЗА КОЙТО ГИ ПЖЛЗВА.
    ДАНО НЕ СИ СТИГА ДО ТАМ, НО КАТО ГЛЕДА МАЛОУМИЕТО Е В ХОД И ТОЧНО ТОВА МАЛОУМИЕ СЕ ГОТВИ ДА УНИЩОЖИ.
  • 101 Харон

    1 1 Отговор
    Дай Боже!!!! Да бият руските империалисти....
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: