Last news in Fakti

27 Септември, 2018 07:20 8 493 63

Русия: Терористите имат оръжия за масово унищожение

  • сергей лавров-
  • русия-
  • терористи-
  • оръжия-
  • масово унищожение

Русия очаква да бъдат устроени провокации

Русия: Терористите имат оръжия за масово унищожение - 1
Снимка: БТА/ AP

Налице са факти за предаване на оръжия за масово унищожение в ръцете на терористи и те трябва да бъдат щателно разследвани, каза руският външен министър Сергей Лавров, изказвайки се на заседанието на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк, посветено на неразпространението на оръжията за масово унищожение, предаде ТАСС.

Той не изключи, че спрямо Русия може да бъдат устроени провокации, свързани с използването на биологическо оръжие. В същото време Лавров предупреди за тревожната ситуация, създала се по въпроса за химическото оръжие, преди всичко заради действията на редица западни страни, които повдигат срещу сирийските власти все нови и нови недоказани обвинения в използване на забранени отровни вещества. Шефът на руската дипломация предупреди, че се готвят нови удари срещу Сирия под инсцениран предлог, че тя е използвала химическо оръжие.

Лавров отново призова Великобритания към конструктивен диалог и сътрудничество при разследването на делото за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря, за да може да бъде установена истината. По този въпрос Лавров определи като високомерни обвиненията от страна на Тереза Мей, прозвучали на заседание на Съвета за сигурност за използване на химическо оръжие от страна на Русия в Солсбъри.

"Тереза Мей не за първи път прави такива обвинения и всеки път доста високомерно заявява, че те имат стопроцентови доказателства. Но те нищо на никого не представят, нарушавайки разпоредбите на минимум три или дори четири конвенции - двустранни и многостранни в рамките на Съвета на Европа за необходимостта в такъв род случаи да се встъпи направо в диалог и да се обсъжда създалата се ситуация", каза Лавров.

Той изрази мнение, че всички страни, притежаващи ядрено оръжие, трябва да бъдат привлечени към процеса на разоръжаването, защото това е фактор, влияещ на стратегическата стабилност. Подкопаването на ядреното споразумение с Иран е контрапродуктивно и може да изиграе негативна роля в реализацията на усилията за денуклеаризация на Корейския полуостров, посочи Лавров. Русия приветства и активно подкрепя започналия мирен процес на полуострова, добави министърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    19 80 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #8

  • 2 Факт

    58 16 Отговор
    Точно така-айде сега брадатите главорези при Алаххххх....Руските политици са големи играчи-знаят как да постигнат целите си-адмирации...
  • 3 СссереМ

    17 74 Отговор
    Работата е ясна,ката не могат да се справят с бунтовниците,ще използват пак химеческите оръжия,целта е общественоста да бъде убедена че не те са извършителите за да не заиграят тамахавките,страх тресе руските терористи.

    Коментиран от #14

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    34 15 Отговор
    Бе ко само дрънкате беее аре пращаите сите ядрени ракети по шибания запад и да са свършва..аз отдавна щях да приключа със запада
  • 5 Айдееее

    44 13 Отговор
    Удрайте Братушки-изтребете тази чалмирани мюсолмански отрепки.
  • 6 А така де

    55 11 Отговор
    Бой,само бой по изчадието ИД -създадено от САЩ
  • 7 искам

    22 1 Отговор
    до 5 Аидееее-ама заедно с нашите отрепки грбдж
  • 8 веселяк

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Спри да викаш тогава!
  • 9 Наблюдател

    7 41 Отговор
    Самите руснаци са им ги дали и сега изнудват света, че без тях ще има терористичен хаос. Русия е с ржона, която винаги е използвала терора за свои цели и е поддържала и спонсорирала терористите по целия свят. Дори в момента в Сирия съюзници на Русия са терористичните организация Хамас и Хизбулла

    Коментиран от #12, #29

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Психиатър

    4 23 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    По-голям идиот от теб е само команданте

    Коментиран от #13

  • 12 Borislav Popov

    32 4 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Заговорът Ебола .Хората от западния свят трябва да знаят какво се случва тук, в Западна Африка. Всичко, което ви говорят, е лъжа. Ебола като вирус НЕ съществува и НЕ се разпространява. Червеният кръст донесе това заболяване в четири конкретни страни по четири конкретни причини.

    Ето защо либерийците и нигерийците започнаха да гонят служителите на Червения кръст от своите страни.Изкуствено разпространяваната чрез ваксинация болест, наречена ебола, е донесена в Африка с цел да се създадат условия за въвеждане на войски в Нигерия, Либерия и Сиера Леоне.

    Необходимо е да напомним, че съвсем наскоро Америка се опита да използва „Боко Харам“ с цел въвеждане на войски в Нигерия. Но лъжливата история с „Боко Харам“ постепенно се разпадна .Никакви момичета никъде не са изчезвали. Световната подкрепа на военна операция изчезна и беше необходима нова причина за въвеждането на войски в Нигерия с цел завземането под контрол на новите нефтени залежи в тази страна.Сиера Леоне е най-големият износител на диаманти в света. В последните четири месеца диамантената промишленост в страната стачкува, отказва да добива диаманти, докато не бъдат подобрени работните условия и не бъде повишена работната заплата.Това се случва не за първи път. Войски вече са използвани за сплашване на стачкуващите миньори, диамантеният добив е възобновяван дори ако за това е било необходимо да се убият всички стачкуващи.

    Коментиран от #40

  • 13 Borislav Popov

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Психиатър":

    И как го разбра бе психар ?

    Коментиран от #15

  • 14 Украй

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    МАЙЧИН ТИ Е НА ТЕБЕ РУСКИЯ НАЛИ
  • 15 Психиатър

    3 17 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Елементарно, Borislav. Коментарите ти са "копи пейст". Единственото, което е автентично твое са ругатни и обиди.

    Коментиран от #16

  • 16 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Психиатър":

    Че по тая логика аз трябва половината тук - начело с тебе да ви вкарам в Карлуково !

    Коментиран от #17

  • 17 Психиатър

    2 13 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Ако не си доволен от диагнозата ще направим лекарски консилиум ! А ти май си лежал в Карлуково?

    Коментиран от #18

  • 18 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #17 от "Психиатър":

    В кабинета на психиатъра, пълзейки на четири крака, влиза човек, захапал някакъв шнур. Докторът го гледа с лека усмивка и му говори като на идиот:
    - Я да видим сега кой е дошъл при нас - костенурчица ли си, гущерче или жабка, може би...
    - Не бе, докторе, аз съм сис админът, прекарвам ти мрежа!
  • 19 ХанкоБрат

    23 1 Отговор
    Ще имат ама как иначе, нали всички терористи са създадени от САЩ.

    Коментиран от #21

  • 20 Психиатър

    2 13 Отговор
    Ето, отново потвърждаваш, че правиш само "копи пейст" и то почти винаги дълъг и скучен. 90% от коментарите ти са такива, останалите 10% са ругатни и обиди.

    Коментиран от #22, #26

  • 21 123

    1 14 Отговор

    До коментар #19 от "ХанкоБрат":

    Публикувано във факти.бг: Русия е държава, която винаги е използвала терора за свои цели и е поддържала и спонсорирала терористите по целия свят. Дори в момента в Сирия съюзници на Русия са терористичните организация Хамас и Хизбулла

    Коментиран от #23

  • 22 Borislav Popov

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Психиатър":

    А ти какво правиш бе психо ? Само мрънкаш май ? Да не си станал сутринта пак с задника напред ?

    Коментиран от #27

  • 23 Borislav Popov

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Кой ги обяви за терористи тия две организации ? Я дай малко информация - кой и защо .

    Коментиран от #25

  • 24 Кракра

    17 1 Отговор
    Само не мога да разбера какъв е този непрекъснат вой (и не само по форумите) в подкрепа на откровени терористи, а да, забравих, те всъщност бяха "умерени"...
  • 25 123

    2 9 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Сам не можеш ли да провериш или не искаш? И Хамас и Хизбула са обявени от терористични организации.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Украй

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Психиатър":

    ТИ ПАК СИ НАВЕДЕН
  • 27 Психиатър

    0 8 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Ето, отново потвърждаваш поставената диагноза. Три изречения и трите пълни с обиди.
  • 28 Borislav Popov

    16 1 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    "Хамас е смятана за терористична организация от САЩ, Израел и Европейския съюз." Това нещо да ти говори ?? Бори сепотив окупацията на западния бряг и ивицата газа.

    Коментиран от #32, #34

  • 29 Украй

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    ИИИИИ ОТНОВО СИ НАВЕДЕН
  • 30 Borislav Popov

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    "САЩ, Нидерландия, Бахрейн, Египет,Обединеното кралство, Австралия, Канада, Израел и България официално класифицират Хизбула изцяло или частично като терористична организация??????????Създадена е през 1982 г. с цел да се бори с израелската окупация на Южен Ливан.
  • 31 Анти галфон

    14 1 Отговор
    Всичко е заради еврейския режим на Ротшилдите в западните кенефи и желанието им да угодят на Началниците по повод сигурността на израел(Ротшилдистан)
  • 32 123

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Военното крило на Хизбулла е обявено от ЕС за терористична организация.

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Borislav Popov

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "123":

    Ами това казвам и аз . От пуделите на краварите. Не от целия останал свят.

    Коментиран от #35

  • 34 Само питам

    4 13 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Ти Русия ли чакаш да обяви хамас и хизбула за терористични организации, руска подлого? Та нали Русия ги спонсорира и поддържа. Ти поданик на путин ли си или жител на страна от ЕС? Държавите обявили тези организации за терористични имат над 1 милиард жители. това не ти ли е достатъчно?

    Коментиран от #38, #42

  • 35 123

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    А ти руска болонка ли си?

    Коментиран от #37

  • 36 Borislav Popov

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "123":

    Ако Турция окупира южна България и създадем организация за борба против това - ставаме ли терористи ?!!! Или при обединението - вече сме ???
  • 37 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    Не - Московска стражевая !

    Коментиран от #41

  • 38 Borislav Popov

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Само питам":

    Не -очаквам Оон - да ги обяви за такива! Щом останалия свят не ги е признал за такива - значи че не са точно !

    Коментиран от #39

  • 39 Само питам

    2 13 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    Спонсора на терористите Русия блокира в ООН обявяването на съюзниците си за терористи. Ти от кой свят си, от този на руската кочина или от този на цивилизацията?

    Коментиран от #43

  • 40 grigor

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    blajeni sa veruistite çe ste gi oseni BO..(Ruskata) pomost...22 000 000 kulatsi, 15 000 000 Krimski Tatari İ UKRAİNTSİ...30 000 000 menseviki... 42 000 000 Sıvetski predateli..slet vreme Bılgariya vnesapno ste stane Ruko-Balkanska guberniya...Tİ MOJES DA STANES GUBERNATOR...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Само питам

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Украй":

    Да не съм русофил, та да съм в поза "партер" бе руска подлого?

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ултра националист

    9 5 Отговор
    Знаеме, знаеме господин Лавров, че имате оръжия за масово поразяване и затова създадохме НАТО. Вие дали знаете, че ние също имаме оръжия за масово поразяване??? Дали ви информират достатъчно вас НЕБЪЛГАРИТЕ-БЪЛГАРОМРАЗЦИ че можем да ви изтровиме масово, преди руснаците да се изпарят от неутронните бомби ???

    Коментиран от #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Само питам

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Украй":

    Команданте, ти ли си?
  • 52 Ултра националист

    6 7 Отговор

    До коментар #50 от "Украй":

    по една малка ампула зарин зоман или табун и селото ти с население от руски тролове отива на кино на второ ниво руснаците даже няма да смеят да питат как е станало и новичок ще бъде като ампулата предназначена за детската градина пред аммпулата с табун в русконаселеното ти село просто ти е бедна фантазията колко сме отмъстителни ние българите и как ще ви изкараме мозъците през задниците на вас българомразците от русия
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Казано

    4 1 Отговор
    "Терористите имат оръжия за масово унищожение" - ДА, и от Щатите го казаха: Русия има ОМП
  • 56 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    Само западът използва ПРОКСИСИЛИ....
  • 57 Само питам

    3 2 Отговор
    Със сигурност си русофилска точка G.
  • 58 Reptile

    4 0 Отговор
    Предлагам Кадиров да вкара специалните ескадрони в Сирия и да приключи с ИДИЛ до следващият Байрям ...
    Пътьом чеченците ще прегазят мирканските помагачи на ИДИЛ за загряква, а после ще посекат ИДИЛ-те, както само ислямисти го могат!

    Коментиран от #59

  • 59 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Reptile":

    рамзанка отдавна ги е вкарал ама нищо не правят.
  • 60 Кинолог

    0 1 Отговор
    по скоро си шмакодявка.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Анибал

    1 0 Отговор
    Русия изтрепа 60 000 брадати главорези, треперете Тръмп и банда западни лакеи, идва вашия ред.
  • 63 бат мишо

    1 0 Отговор
    До 123
    Хамас НЕ Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЦАЦИЯ - не слушайте ко ви шепнат евреите да кажете - ХАМАС се бори за свобода на земите на дедите си както ние сме се борили през турско да кажеш че сме терористи
    ПОМНИЩ ЛИ САРАФОВО - АЙ дъ гледъш ХЪРБИЙСКАТА как въри момчето СЛЕД ЕВРЕЙСКАТА ГРУПА В АЕРОГАРАТА с раницата С БОМБАТА НА ГЪРБА СИ
    ЩО АДЖЕБА НЕ ВЗРИВЯВА по рано МАКАР ВИСОКИЯ РИСК да бъде огепан поради скенерите и охраната на литището .....ко носиш бомба НАЙ ВИСОК РИСК да те гепат е на летище поради техниката за откриване на бомби там - И МОМЧЕТО ОТ ХАМАС НЕВЗРИВЯВА - поема този риск - върви след групата до рейса КЪДЕТО ОСТАВАТ САМО ЕВРЕИТЕ И ТОГАВА ВЗРИВЯВА
    защото НЕ ИСКА ДА ЗАГИНАТ ДРУГИ ОСВЕН ЕВРЕИТЕ които са неговата мишена - А ТАКА ДЕЙСТВА ВОЙНИК не терорист
    СВОБОДА НА ПАЛЕСТИНА