Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 14:49 1 272 15

Патриотите от ВМРО: Политиците в Македония са жертва на собствените си комплекси

  • македония-
  • вмро-
  • референдум-
  • ес

Това, което се случи на референдума в Македония вчера, е еманация на водената десетилетия грешна политика. Няколко десетилетия след излизането на страната от Югославия и обявяването на независимостта ѝ всички управляващи се опитваха да налагат измислена нова национална идентичност. За разлика от други държави в региона в Скопие уж прокламираха демокрация, а всъщност агресивно и открито продължаваха да налагат измислената от Коминтерна и налаганата с кървави репресии от Тито теза за македонизма.

Повече от 30 години същите тези политици водеха антибългарска политика и насаждаха омраза между един и същи народ от двете страни на границата. Политиката на налагане на изкуствена македонска антична идентичност и антибългаризма бяха в основата на създаване на напрежение и със съседните държави. Поради тази причина беше пореден и конфликтът с Гърция, който прерасна в претенции за географското име Македония.

Един от факторите за провала на референдума беше и говоренето на албанските партии, които отдавна настояват за федерализация на Македония и признаването на албанския като втори официален език в страната. Али Ахмети се заигра със страховете на македонците и в поредица изказвания отново заяви, че ще настоява това да се случи. Това накара избирателите да не гласуват вчера или да гласуват против. Те не са против влизане в НАТО и ЕС. Те просто не искат Македония да се федерализира. Не искат и признаването на албанския като втори официален език, а заявките за конституционни промени, които бяха изкарани по време на кампанията, подсилиха допълнително страховете им.

Причина за провала беше и кампанията на правителството в Скопие. Тя беше изградена напълно погрешно през удобните медии и водена през изваждане на тези, лансирани от редица западни лидери. Тази кампания не беше проведа от човек на човек, както хората в Македония заслужаваха да се случи. Защото това е тяхното бъдеще, не измислената реалност на либералите в Брюксел.

Представете си, ако в тази нестабилна ситуация в Македония, албанците изпълнят своите закани и започнат да провеждат миниреферендуми за влизане в НАТО и ЕС в албанските общини. Какво би станало в съседните държави? Това би довело до засилване на сепаратизма и до ескалиране на етническото напрежение. Заиграването със страховете на хората винаги е изигравало лоша шега на политиците. Особено в специфичен регион като Балканите.

Цялата тази ситуация в Македония на фона на напрежението по оста Косово-Сърбия и междуетническото напрежение в Босна и Херцеговина въобще не вещае добро бъдеще на Балканите и за България в частност като непосредствен съсед. Затова е нужно България ясно да заяви на всички фактори в региона, че използването на междуетническата карта на Балканите и използването на референдума за дестабилизирането на Македония е недопустимо. Това е категоричната позиция на ВМРО - БНД. Надяваме се, че политиците от всички цветове и разцветки в съседната страна са си взели необходимата поука и няма да правят гражданите в Македония и техните съседи заложници на личните си комплекси и нереализирани блянове.

Ние, Патриотите от ВМРО, няма да спрем да се борим за европейското бъдеще на събратята ни и ще продължим да отстояваме твърдата политическа линия на България като балансиращ, водещ фактор на Балканите, заявяват воеводите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    Да. На сапун.
  • 2 ХА ХА ХА УФ

    1 0 Отговор
    Хи хи
  • 3 Българин

    10 5 Отговор
    И в България и в Македония "воеводите" от ВМРО са пременени с ушанки и ватенки. Да се благодарят, че не е живо ВМРО-то на Ванчо Михайлов, защото ушанка ненакълцана нямаше да остави.!
  • 4 плевен

    4 0 Отговор
    "400 усукани думи, вместо да кажат: " Господин Посланик, издънихме задачата.Ма няма да върнем парите, щото не сме виновни ние." Че ако с Бойко са работели безплатно, напълно ще станат засмях.
  • 5 Македонец

    3 0 Отговор
    Вие от "патриотите" на агент Каракачанов не предлагате никакво българско бъдеще. Защо се борите за европейско бъдеще, а самите себе си се наричате патриоти?
  • 6 Пуста Македония

    0 1 Отговор
    Абе ти пак ли си тука бе менте македонец?

    Коментиран от #7

  • 7 Македонец

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пуста Македония":

    Каракачанке, как е? Ощд ли мирише ли у вас? Затлъстял си нещо.
  • 8 Пуста Македония

    2 0 Отговор
    Не съм патриот, но съм обиколил света и знам, че Македония не върви на добре. Ако я кара така я чакат само лоши неща. Най-добре ще е да я патчедисат и да се свърши.И за тях е тегло ей. Дядо ти българин ти не си.Трудно е. Гоце Делчев македонец, па той директор на българското училище с Щип. Пърличев македонец, па той директор на музея в Охрид само 41-44година защо ли? Това. Александров реже глави ако не българин. Антични македонци.
  • 9 Пуста Македония

    2 2 Отговор
    Не съм патриот, но съм обиколил света и знам, че Македония не върви на добре. Ако я кара така я чакат само лоши неща. Най-добре ще е да я патчедисат и да се свърши.И за тях е тегло ей. Дядо ти българин ти не си.Трудно е. Гоце Делчев македонец, па той директор на българското училище с Щип. Пърличев македонец, па той директор на музея в Охрид само 41-44година защо ли? Т. Александров реже глави ако не българин. Антични македонци какво да правиш.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Македонец

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пуста Македония":

    Не само Гоце Делчев бил директор ами и редица Македонци в България са държавници от най-високите нива: Ляпчев, Плевнелиев, Орешарски, Трайчо Трайков итн. Ти си плащаш данъците на Македонци! Туркоезичниците, пра-децата на Аспарух и Омуртаг сме ги изгонили в Истанбул. Седи мирно и не си барай беля.
  • 11 Македонец

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пуста Македония":

    Това искам да го научиш наизуст като Отче Наш: "Македонците никога няма да приемат да бъдат управлявани от гърци, сърби или българи... Организацията е надодът, и народът е Организацията" - Тодор Александров, интервю за Лондонски "The Times", Януари 1924г.

    Коментиран от #13

  • 12 Пуста Македония

    1 0 Отговор
    Забрави Симеон Радев и Строители на съвременна България и издънката с бюста му в М Вн.Р на Македония. Айде чао и да знаеш много ме уплаши.

    Коментиран от #15

  • 13 мъкамъкаМакедонска

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Македонец":

    ....нали знаеш- едно маке-четник,две макета-чета,три макета -чета с войвода, а четири....чета с войвода и предател.....кат си толкоз ербап,туряй пищолете у поясо и айде у гората ...ама глей у четата да сте по-малко от четирима.....
  • 14 Пуста Македония

    1 0 Отговор
    Сетих се за един от племето хонзи от Пакистан дето си го докараха за цар Македонски. Тия по ген били най близки до циганинте. Не чакам никакви подобрения в античните.
  • 15 Македонец

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пуста Македония":

    Забравил си много. Ама то не може в един коментар всички да се поберат. Повишавам ти оценката с един степен. И си знаеш, старата македонска - од кай ти е жената, од таму и родата. Ще целуваш кърста ако си все така добър. Слава на Бога. Слава на Македония!
Новини по държави: