Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 15:52 2 768 14

Русия: Македония каза "Не" на Запада

  • македония-
  • запада-
  • русия

Руският посланик в Македония доволен от резултатите от референдума

Русия: Македония каза "Не" на Запада - 1
Снимка: БТА/AP

Македонците казаха твърдо „Не“ на намесата на Запада в страната. Това заяви руският посланик в Скопие Сергей Бездникин, цитиран от РИА Новости.

През последните седмици в Македония пристигнаха редица лидери на западните държави. Те призоваваха гражданите да гласуват в отминалия референдум.

На него те трябваше да решат, дали да приемат споразумението за смяната на името на страната с Гърция. По този начин пред тях щяха да се отворят възможностите за членство в НАТО и ЕС.

„Целта на тези посещения беше да се упражни натиск над гражданите на една суверенна държава. Те искаха гражданите да решат страната им да промени името си и да влезе във военен пакт и политическо обединение. Резултатите от допитването бяха студен душ за западните емисари. Македонските граждани казаха „Не“ на намесата на други държави във вътрешната политика на тяхната родина“, заяви Бездникин.

Той подчерта, че Русия никога не се е намесвала във вътрешните работи на други страни. Според него с това руската външна политика се различава от тази на западните държави.

Над 90% от гласувалите македонци одобриха смяната на името, но референдума не събра нужната избирателна активност за да бъде признат. Сега се очакват политически преговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    20 30 Отговор
    Май точно обратното - тези които гласуваха казаха ДА! Но от Русия някой чака ли истинска новина?
  • 2 onq s konq

    17 26 Отговор
    Ако македонският Парламент гласува "ЗА" влизането на Македония в НАТО ,ЩЕ СИ ПОДАДЕ ЛИ ОСТАВКАТА ТОЯ РУСКИ ПОСЛАНИК ЗА "ХИБРИДНО ВМЕШАТЕЛСТВО И ПРОВЕЖДАНЕ НА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПРО-РУСКА ПОЛИТИКА В МАКЕДОНИЯ"?

    Коментиран от #12

  • 3 Пешо

    18 9 Отговор
    Посланика не знам дали ще си подава оставката, но Заев със сигурност ще изхвърчи от управлението.
  • 4 гост

    15 18 Отговор
    Русофилчетата наскачаха.Нека да питам нещо?Защо макетата се редят за български паспорти след като не искат в Европа? Защо не се редят за руски паспорти,нали в ушанкия всичко е мед и масло?
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    9 16 Отговор
    Над 90% от гласувалите са за НАТО и ЕС, а негласувалите формално са за същото. Мълчанието в случая е знак на съгласие. Не знам как тоя руски хибрид реши, че макетата са против.
  • 6 Мършата

    7 16 Отговор
    Много ме заболя от решението на ЗПБ (Западните Покрайнини на България)! Направиха огромна грешка! Явно пропагандата на ушанките работи....
  • 7 Българин

    11 13 Отговор
    Руските фантазии нямат край. Над 99%ка казали "ДА" на ЕС и НАТО. Това, че проруската измет не е отишла до урните е съвсем друг филм.
  • 8 Dorian

    17 8 Отговор
    Някои хора си пишат старите заучени коментари и си мислят, че пишат големи мисли. Главно албанци са гласували "за". И какво ще донесе това "за"? Членство в една бюрократична организация и една агресорска такава. Какво е ЕС? Всеки, който противоречи на Меркел и останалите либерали бюрократи, бива смачкан. Цензурата е на власт. Всяка неудобна новина, не вижда бял свят, а всеки неудобен, бива заклеймен. Диктатурата от Брюксел не допускат национални или социални правителства, а ако такава бъде избрано, веднага биват изкарани дузина протестъри. ЕС ликвидира ценности, традиции и култура на цяла Европа и ги заменя с "прогресивни" иначе извращения и бутафории. ЕС е просто пешка в нечия игра срещу Русия и затова ние плащаме най високата цена. Какво ни предложи ЕС? 7 държави от източна Европа са в демографска криза, заради изтичането на кадри към Германия, което всъщност е една от истинските идеи на ЕС. Германия е в демографска криза и се опитва да се стабилизира, благодарение на нас. Балтийските републики намаляха с 1/3 и от малцинство руснаци, сега в Латвия са мнозинство. Да не говорим България и Румъния, които намаляват главоломно с милиони. Какво получаваме в замяна? Стоки с второ качество, които за тях са отпадък. Лесно може да се провери на етикетите в Кауфланд, защото пише само на източни езици. И разбира се получихме "безценната" възможност да пътуваме до 26 други страни без ограничения. Нали ако изчакаме малко и Париж ще избяга иначе

    Коментиран от #13

  • 9 Демир Капия

    14 6 Отговор
    Вън брюкселската диктатура и пропаганда от България!

    Коментиран от #14

  • 10 Jesus

    6 4 Отговор
    Поредния руски шпион-агент на ГРУ, облечен в дипломатическа мантия. Нищо ново - лъже и манипулира, както с аго учили в КГБ.
    Истината боли! Никой не иска руски ватенки! Нормалните хора искат да са в ЕС. Факт! Това няма алтернатива!
  • 11 СССРБарета

    8 7 Отговор
    Браво на Македония! Забиха здрав ритник в дебелия американски свински....! Че кой иска да членува в американски тоталитарен режим! Дори България не иска, дори Черна гора не иска, Сърбия не иска! За това не ни питаха!
    Браво на Макединия! ЕС може но не и нато!
  • 12 Само един път да питате и са осрахте

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Мислиш да стане по колониален сценарии , както до сега с останалите държави. Македонските управници имаха доблестта да попитат народа. Шиптарите го подкрепиха , останалите го бойкотираха. За съжаление Македония върви към териториално разцепление, ако не и нещо по лошо.
  • 13 Самуил Ст

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Dorian":

    Ти четеш ли се, като напишеш нещо. Какви са тия глупости. Просто не си заслужава да коментирам този мини пасквил ред по ред. Със жена ти, ако все пак имаш жена сигурно си плащате всички взаимоотношения и в края на месеца правиш равносметка: " Какво получаваме в замяна? Стоки и услуги второ качество, които за нея са отпадък" Това е дребнавост. Няма да ми стигне мястото да ти обяснявам какво сме дали и какво сме получили от ЕС. Ако не щеш да пътуваш стой си на село, или направи един курс като в песента на Бони М - Еднопосочен билет до Коми . Сега се сещам, сигурен ли си , че баща ти не е домъкнал някоя рускиня от там на времето ? Защото проявяваш начин на мислене характерен за онази генетично увредена от алкохол пасмина.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: