Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 15:37 3 433 2

Претърсват саудитското консулство в Истанбул

  • джамал хашоги-
  • консулство-
  • журналист-
  • турция-
  • истанбул

Няма и следа от журналиста

Претърсват саудитското консулство в Истанбул - 1
Снимка: БТА/ AP

Саудитското консулство в Истанбул ще бъде претърсено в рамките на разследването за изчезването на журналиста Джамал Хашоги, съобщи Ройтерс.

Хашоги, известен с критиките си към саудитския принц Мохамед Бин Салман, е в неизвестност от миналия вторник, когато влезе в консулството на Рияд, за да получи бракоразводни документи. През уикенда в неофициални изказвания представители на турските власти заявиха, че Хашоги най-вероятно е бил убит в сградата на дипломатическата мисия. По-късно се появи информация, че трупът му е бил изнесен от консулството с помощта на два вана.

Европейската комисия настоява да бъде изяснена съдбата на саудитския журналист Джамал Хашоги. Говорителят на Комисията Карлос Мартин Руис де Гордехуела заяви: “Следим отблизо случая, особено в светлината на последните тревожни съобщения. И като останалата част от международната общност, ние потърсихме повече яснота от саудитските власти за неговата съдба“. Реджеп Ердоган заяви, че журналистът е негов приятел и иска да се изясни какво се е случило с него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 5 Отговор
    Абе принца престолонаследник на СА не бръсне - първо запука вътрешната прослойка паразити а сега и турчин-саудитец-журналист, авер на ердомуз. Тоя ще направи от арабите хора или ще изтреби половината. Но има достатъчно акъл в главата си за да търси и алтернативи на нефта. Абе той само половината пустиня с фотоволтаици да покрие ще изнася електричество за цял свят :):):)… Е те тогава само електрички ще караме! Основния му проблем е с манталитета на арабина - аз работещ арабин не съм виждал. Като турците само маанета и кафета им дай.
  • 2 Дивака

    1 2 Отговор
    Трупът бил изнесен с помощта на 2 вана.Демек главата в единия ван, краката в другия.Желязна турска логика!!!
Новини по държави: