Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 13:26 2 050 4

Саудитски журналист изчезна безследно в Истанбул

  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • журналист-
  • изчезна-
  • истанбул-
  • турция

Няма и следа от журналиста

Саудитски журналист изчезна безследно в Истанбул - 1
Снимка: БТА/ AP

Известен саудитски журналист, живеещ в изгнание в Щатите, изчезна безследно след посещение на саудитското консулство в Истанбул, предаде „Дейли Сабах“, позовавайки се на негови колеги и приятели.

Джамал Хашоги, пишещ за „Вашингтон пост“, е посетил дипломатическото представителство на кралството, за да реши „семейни въпроси“. Съпругата на дисидента се е свързала с турските служби с молба за помощ. Няма и следа от журналиста.

В продължение на часове тя е чакала своя съпруг, но той така и не се появил. След това тя се свързала с полицията в Истанбул. Турската полиция води разследване по случая. Няма официално становище на саудитското дипломатическо представителство.

Американската дипломация също следи развитието на случая. Джамал Хашоги е сред най-върлите критици на политиките на саудитското кралско семейство спрямо Катар и войната в Йемен. Бяга от Саудитска Арабия през 2017 година, опасявайки се, че може да бъде арестуван от властите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павлов

    3 0 Отговор
    Войната в Йемен не е по инициатива на СА. Има достатъчно видеоматериали и документи уличаващи САЩ и израел като единствени виновници за реките от кръв в Йемен. Инициатори са евреите. Доказателство, че СА няма участие е това, че на множество видеоклипове се вижда как местното население гори американски и еврейски знамена. Хората в Йемен знаят най-добре кой ги убива, а не някакви псевдо журналистчета седящи на топло в къщи. Подозирам, че никой не е изчезнал, по-скоро е агент, който е трябвало да бъде изтеглен по някаква причина.
  • 2 Браво

    1 1 Отговор
    Това не е ли дебелия АлЙо, с чаршаф на главата?
  • 3 Турската Бага Яга

    0 0 Отговор
    Ами... журналист, терорист и шпионин беше. Но как може човек да знае какво му се случило...
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    ..тъй става тя..ако беше отишъл в Константинопол,нямаше да изчезнеш...ама ти-не та не -в Стамбол града сакаш да одиш..!!!!!!!!!!
Новини по държави: