Last news in Fakti

11 Октомври, 2018 11:09 3 813 18

Великобритания се превръща в колония

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Борис Джонсън с нови критики към Тереза Мей

Бившият британски външен министър Борис Джонсън отново отхвърли политиката на премиера Тереза Мей за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

Според Джонсън с пална на Мей Великобритания никога няма да избяга от законите на ЕС. Той се обяви срещу мека форма на излизане от Съюза.

„Този план ще превърне страната ни в постоянна колония на ЕС. Там няма да ни позволят да излезем просто така. Може никога да не ни позволят да избягаме от техните закони. Не мисля, че това е нещото, за което гласува най-голямото мнозинство в историята на нашата страна“, заяви Джонсън в Twitter.

Борис Джонсън напусна поста си, заради разногласия с Тереза Мей. Той беше последван и от главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Дейвид Дейвис.

Според главния преговарят от страна на Европа Мишел Барние вече около 85% по споразумението с Великобритания са договорени. Според тях страната ще напусне митническия съюз и единния пазар.
Финална договорка трябва да бъде постигната до края на месеца. Тогава ще се проведе и срещата на върха на ЕС. Великобритания трябва да напусне Съюза през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъдлю

    16 1 Отговор
    Пострадали ще са обикновените англичани тия по върховете ще си развеят байряка а тия долу ще ги клати вятъра
  • 2 5ко

    22 2 Отговор
    Тея са най-наглите.
    Колкото по-бързо се разпаднат , толкова по-хубаво за целия сват.
  • 3 бритиши

    17 2 Отговор
    Колонистите викат дръжте колонистите !?!?!? Британски гейзери !
  • 4 Перър

    15 1 Отговор
    И то не може да си колония на две държави. Нали са колония на САЩ
  • 5 Справедлив

    10 5 Отговор
    Идва времето, да си плащате за колониалното робство с което сте унищожавали половината свят---ще си платите с лихвите....
  • 6 ГосТ

    11 0 Отговор
    Хехе,не издържаха... много ги напънаха германците и франсетата (4 и 5 икономики в света),а по БВП са дори след Италия. Ама щом са решили, че ще са по добре без Шотландия и Северна Ирландия ;)

    Коментиран от #7

  • 7 Доктор УдХаус

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    Ти нещо май базираш знанията си на някой учебник по география от 80-те (тогава бяха актуални тези места, които им отреждаш), но Обединеното Кралство през 2017 г., по данни на Световната банка, има БВП от 43,877 долара (РРР) или 39,720 (номинално) на глава от населението, при 39,819 (РРР) и 31,593 (номинално) на Италия. Общото БВП на Обединеното Кралство е 2,622,434 долара (5-то в света, Франция е на 7-мо място!), а на Италия е 1,934,798 долара (9-то в света)... А, Северна Ирландия е една бедна и размирна тиня, която живее на издръжка на Великобритания, така че, ако се махне (уви, гражданите ѝ не желаят, защото после на чия издръжка ще живеят...), Великобритания ще е много щастлива, пък шотландците - както решат, никой не ги спира.

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 8 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор УдХаус":

    А ти се осъзнай малко и не ми вади факти само от 2017. Ако икономиката на една страна се определяше само за една година.... щеше да бъде много глупаво

    Коментиран от #11

  • 9 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Стара любов/ВРАЖДА/ ръжда не хваща....Все пак Англия прави опит да се отскубне ТОТАЛНО!!!от Германия...Но и Германия не пасе трева...130 000 страници ЗАКОНИ НА ЕС,са здрави окови....Тъй ,че може да си колония и на ДВЕ СИЛ, както дума ПЕРЪР...
  • 10 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор УдХаус":

    "Πpeз 1997-a Фpaнция зaгyби пpecтижнoтo пeтo мяcтo oт Beлиĸoбpитaния, нo ycпя дa cи гo възвъpнe пpeз 2008 гoдинa, тъй ĸaтo глoбaлнaтa финaнcoвa и иĸoнoмичecĸa ĸpизa пo тoвa вpeмe cъщo дoвeдe дo пoeвтинявaнe нa пayндa и дo пo-cepиoзнo влoшaвaнe нa иĸoнoмиĸaтa нa Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo.Πpeз 2014 гoдинa Beлиĸoбpитaния oбaчe ycпя oтнoвo дa изпpeвapи Фpaнция в тaзи ĸлacaция, нo pязĸoтo пoнижeниe нa фyнтa cтepлинг пpeз пocлeднитe дни cлeд Вrехіt пoзвoли нa Фpaнция дa cи възвъpнe пpecтижнoтo пeтo мяcтo.Tpябвa oбaчe дa ce имa пpeдвид, чe cлeдвaщaтa в cпиcъĸa e Индия, ĸaтo тя нeминyeмo в близĸo бъдeщe щe ycпee дa нaдминe в дaдeн мoмeнт БBΠ ĸaĸтo нa бpитaнcĸaтa, тaĸa и нa фpeнcĸaтa иĸoнoмиĸa и cĸopo мoжe дa зaeмe пeтoтo мяcтo в cвeтoвнaтa ĸлacaция."

    Коментиран от #13

  • 11 Доктор УдХаус

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    В тоя сайт май никой не си признава грешките, когато го хванат по бели гащи, че пише глупости. Ами, провери данните и от предишните години - ще видиш, че не просто са същите, а 2016 Обединеното Кралство е още по-напред от Франция и Италия. 2017 малко забави ход, заради спада на паунда след Брекзит. Или ти искаш да се гледа само края на 80-те и началото на 90-те, когато е статистиката, която ти изнася? Ми, дай тогава пък да гледаме 18-ти и 19-ти век, щом си такъв тарикат?...

    Коментиран от #14

  • 12 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор УдХаус":

    Гледай да за 2018 к'ва ще бъде разликата. Размазваща, вярвай ми ;)
  • 13 Доктор УдХаус

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГосТ":

    Не знам къде ги четеш тези неща, но провери и трите възможни източници - МВФ, Световната банка и Обединените нации - и на трите места Обединеното Кралство е на 5-то място през последните две години, единствената разлика е, че през 2016-та Франция е на 6-то, Индия на 7-мо, а през 2017-та вече Индия е на 6-то, Франция на 7-мо. Италия пък бива изместена от 8-мо на 9-то място от Бразилия...
  • 14 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доктор УдХаус":

    Четеш ли,от 97 до 2008. После Франция от 2008 до 2014 .2015 Пак Франция. В момента френската икономика е във върхова форма с тенденция за растеж близките години ;)

    Коментиран от #15

  • 15 Доктор УдХаус

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Не искам да те разочаровам, виждам, че си голям почитател на Франция (безспорно - чудесна държава, която с радост посещавам при всяка възможност), но икономиката на Франция е обвързана много повече с британската, отколкото си представяш и, ако Обединеното Кралство има проблеми (както явно ти се иска), те неминуемо ще рефлектират и на Франция. Просто, двете в момента са като скачени съдове и няма как икономиката на Франция да расте, ако тази на Обединеното Кралство боксува. И, ако сега ще ми говориш какво било между 1997 и 2008-ма, нека ти напомня точните ти думи, които ме провокираха: "...много ги напънаха германците и франсетата (4 и 5 икономики в света),а по БВП са дори след Италия"... Затова, били ми посочил някой източник, според който сега или дори през посочения от теб изминал период Италия, е била по БВП преди Обединеното Кралство?

    Коментиран от #16

  • 16 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доктор УдХаус":

    Виж,аз не съм много радостен от този брекзит,но може би е за добро. Никога не съм харесвал Англия, че и дори не съм ходил там и нямам и желание да ходя. Не мога да им отрека обаче някои пробиви в науката и индустрията.Покрай един по-близък познат,дори малко промених мнението си за хората от този остров. За този период 97-2008 Англия измества Франция, след това до 2014 Франция отново е на пета позиция,когато Англия я измества. 2015 отново за Франция. Сумарно Франция е по напред, както и да го гледаш. Ясно е,че икономиките им са свързани,но Франция като най голямата в Западна Европа и център на Европа е свързана и с Германия също така. Много повече,и исторически,не само географски. В тази връзка,си мисля че по тясното сътрудничество между двете страни неминуемо ще бъде ползотворно. За Италия, наистина в бързината съм сложил стари данни от Уикипедия.Лично за мен, освен тези сухи данни има много други неща, които биха повлияли предпочитанията ми.
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор
    Пада им се, да видят какво значи да си колонизиран !!!
  • 18 брег

    1 0 Отговор
    вие само колонизатори ли искате да сте,ще бъдете и колония малко да видите как е на другия бряг.
Новини по държави: