1 080 5

Полша налага вето на важен доклад

Продължават споровете между Варшава и ЕС

Полша налага вето на важен доклад
Снимка: Shutterstock

Полското правителство обяви, че налага вето на приемането на годишния доклад, свързан с основополагащата Харта на основните права на Европейския съюз, защото не призовава към закрила на християните и евреите от религиозна дискриминация, предаде AP.

Решението на министъра на правосъдието Збигнев Жобро да се противопостави на последния доклад по прилагането на Хартата на основните права на ЕС означава, че той няма да събере единодушните гласове на страните членки, което е условие, за да бъде приет. Ветото е част от редица спорове между сегашното консервативно полско правителство и лидери от ЕС за основни ценности. Ветото е част от редица спорове между сегашното консервативно полско правителство и лидери от ЕС.

Полският министър на правосъдието каза, че се е обявил против, защото предложеният доклад специално подчертава нуждата от закрила на хората от ЛГБТ общността, децата и жените мигранти, но не споменава и дума за християните и евреите. Европейската комисия публикува от 2010 година годишни доклади за това как се прилага Хартата в подкрепа на правата и свободите, съобщи БНТ.

Полша
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bubbles
  Отговор
  1 15:15  12.10.18
  Че тъй де важното е чаршафите да са добре, да имат права, помощи и всичко да им е без пари, а европейските граждани кучета ги яли!

  Коментиран от #2

 • Барчо
  Отговор
  2 15:44  12.10.18

  До коментар #1 от "Bubbles":

  Чаршафите трябва да имат точно толкова права в ЕС, колкото и християните в техните държави откъдето са дошли. Иначе баланс няма и на практика християните са в губеща битка още преди да е започнала. Истински мир между религиите не може да има. В момента е само някаква търпимост и то защото мюслитата все още нямат числено превъзходство в Е.
 • Барчо
  Отговор
  3 15:46  12.10.18
  Това звучи толкова идиотско, че се чудя нашите представители там защо мълчат като риби. Все едно да направиш закон в собственото ти семейство гостите ти да имат повече права в собствената ти къща отколкото самият ти.

  Коментиран от #5

 • 4 17:37  12.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • послушковци
  Отговор
  5 18:08  12.10.18

  До коментар #3 от "Барчо":

  Нашите представители-олигофрени мълчат,защото гледат да избутат цялото мандатче и за награда да гризнат брюкселска намазана пенсийка.

Напиши коментар:


Публикувай