Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 19:20 6 297 3

Българин изгоря в катастрофа с ТИР (ВИДЕО)

  • пламен петров-
  • пенсилвания-
  • катастрофа-
  • тир-
  • чикаго
Българин изгоря в катастрофа с ТИР (ВИДЕО) - 1

Тежка катастрофа между ТИР и автовоз в Bedford County, щата Пенсилвания, отне живота на един човек в сряда. По всяка вероятност става дума за Пламен Петров - един от основателите на фенклуба на „Лудогорец" в Чикаго и негов почетен председател.

Тялото на шофьора е изгоряло до кости и от съдебна медицина казват, че единственият начин да идентифицират останките е като изследват зъбите му.

„Не мога да кажа със сигурност кой е човекът, защото останките са неразпознаваеми", каза за BG VOICE служител на съдебна медицина в Пенсилвания. От службата ще правят допълнителни ДНК тестове за да установят самоличността на шофьора и да дадат останките на семейството. Това може да отнеме, по думите им, до 45 дни.

Въпреки че към този момент властите не са категорични коя е жертвата, близките на Пламен Петров казват, че той е бил зад волана на камиона. „Какво да кажа, страхотен човек, стрелец", каза племенникът му Иво Костов. „Винаги гледаше да помогне, винаги".

Новината за евентуалната смърт на този виден член на българската общност в Чикаго идва като шок за приятелите и семейството му макар тепърва тя да трябва да премине през куп регламентирани процедури по изясняване на самоличността му.

Инцидентът е станал в сряда, на 158-ата миля от Interstate 76, малко след 12:15 източно време. Според щатската полиция в Пенсилвания шофьорът на ТИР-а се е опитал да изпревари малък автовоз, който превозвал няколко автомобила. И двете тежки превозни средства са се движили на юг по магистралата.

Камионът се опитал да мине в дясната лента за движение, но ударил парапет и загубил контрол. ТИР-ът се преобръща в канавката и минути по-късно избухва в пламъци. Автовозът също се преобръща, но шофьорът се разминава само с леки наранявания.

Не е ясно дали човекът, който е бил зад волана на ТИР-а, не е получил усложнение след сблъсъка. Когато спасителните екипи пристигнали, цялата кабина и каросерия горели и почти нямало нищо за спасяване. От службата за съдебна медицина в Bedford Countyса обявили шофьора за мъртъв на мястото на инцидента.

63-годишният Пламен Петров е родом от Разград. Той е близък с ръководството на клуб „Лудогорец" и един от активните почитатели на българския футбол в Америка. Българинът се появяваше често в интервюта по повод спортни срещи на любимия си отбор. „Милееше и живееше за клуба", казва Ивелин Мянков, негов приятел и член на фенклуба на „Лудогорец" в Чикаго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предложение

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От службата ще правят допълнителни ДНК тестове за да установят самоличността на шофьора и да дадат останките на семейството. Това може да отнеме, по думите им, до 45 дни. - Пратете пробата в България. Тук ги правят за 12 часа.

    Коментиран от #2

  • 2 Росен Ангелов

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Предложение":

    Даже за 6! ;)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.