Last news in Fakti

20 Октомври, 2018 15:20 1 515 11

САЩ погнаха рускиня за намеса в изборите

  • сащ-
  • избори-
  • рускиня-
  • елена хусяйнова-
  • намеса-
  • русия

Руснаци водели "информационна война"

САЩ погнаха рускиня за намеса в изборите - 1
Снимка: Shutterstock

Американските власти повдигнаха обвинения на рускиня за намеса в изборите в Съединените щати, включително в междинните избори за Конгрес идния месец, предадоха световните агенции. Това е първото федерално дело във връзка с предполагаема руска намеса в тазгодишните избори.

Американските власти са насочили мерника към Елена Алексеевна Хусяйнова, която е главен счетоводител на „Проект Лахта“, финансиран от руски олигарх и две негови компании. В обвинението се казва, че са били използвани социалните мрежи и други платформи, за да се осъществява информационна война срещу Щатите.

Съединените щати междувременно обвиниха Русия, Китай, Иран и други страни в непрекъснати усилия да повлияят на американската политика и гласоподаватели на предстоящите междинни избори за Конгрес. Наскоро американският президент Доналд Тръмп заяви, че Китай е по-голяма заплаха за изборите в страната от Русия, смекчавайки за пореден път тона си към Кремъл. По-рано прокуратурата в САЩ повдигна задочни обвинения срещу редица руски граждани по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    16 6 Отговор
    На тия говеда все някой им е виновен, че са затънали в употребявана храна.
  • 2 Хмм

    13 5 Отговор
    Щатите правят същото по целия свят чрез неправителствени организации и опозиционни групоровки, които дори въоръжават и открито подкрепя. Какво лицемерие само! Дано по-скоро дойдв моментът, когато светът ще отрезнее и ще спре провокациийте на америте. За съжаление, това се случва винаги след голям световен катаклизъм.
  • 3 ККК

    7 11 Отговор
    Руски шпиони са плъзнали навсякъде като хлебарки ,,раѝд" за тях!

    Коментиран от #4

  • 4 русссссский

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "ККК":

    Ние пък говеждите шпиони ги трепем с "Мухозол".

    Коментиран от #7

  • 5 Да да

    4 10 Отговор
    А българските русифилистици работят за копейки и слава против България! Разбира се и за мечтата за по-евтин руски гъз или Путя!

    Коментиран от #6

  • 6 българче

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    А българските соросфилистици работят за центове и слава против България! Разбира се и за мечтата за по- скъп гъз или Шорош!

    Коментиран от #8

  • 7 ККК

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "русссссский":

    Стига си съскал серьога а си ходи в Камчатка да пасеш говеда у снега.
  • 8 ККК

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "българче":

    Аз съм българче , но русначе да се наричам , първа радост за мене.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ултра национална алтернатива за България

    3 0 Отговор
    Стига с тоя Сащ, ЕС, НАТО и темподобни глупави неща. До 1 година излизаме и от НАТО и от ЕС. Няма да ви пуснем тая аванта на вас комунягите и на вашите деца и внуци, които в момента са съвременните капиталисти на България и пият кръвчицата на унищожения народ, да лапате стотици милиони и милиарди от еврофондовете и да живеете на чужд гръб. Връщаме се към Русия и въвеждаме задължителен руски език във всичките учeбни заведения, обръщаме си икономиката отново към Русия и да видиме тогава какво ще лапате вие внуците на комунягите. Ще ми налапате дедо..я тогава, защото от белите, светли, искрящи, умни и красиви братя руснаци трудно можете да лапате наготово. Ще работите в заводи и фабрики насила, в организирани студентски бригади, за да се научите как се изкарва хляба с труд.
  • 11 Барчо

    2 1 Отговор
    На всички и писна от краварските лъжи, но луд умора няма!!!