21 Октомври, 2018 16:50 1 264 3

Хиляди протестираха в Бразилия

  • бразилия-
  • протести-
  • избори-
  • жаир болсонаро

Митинги по улиците на Бразилия

Хиляди протестираха в Бразилия - 1
Снимка: Shutterstock

Хиляди бразилци се включиха в протест срещу крайнодесния кандидат за президент на страната Жаир Болсонаро, предаде Асошиейтед прес.

Участниците в протестите окупираха улици и площади в Сао Пауло, Рио де Жанейро, Гояния и Аракажу. Те пееха, танцуваха и скандираха "Не той!", лозунга на противниците на Болсонаро. Протестите се състояха седмица преди втория тур на изборите на 28 октомври.

Бившият капитан Болсонаро спечели изборите на 7 октомври, получавайки 46 на сто от гласовете, срещу 23 на сто за Фернанду Адад, кандидата на Бразилската партия на трудещите се, управлявала страната от 2003 до 2016 година. Крайнодесният кандидат е известен с обидните си забележки по отношение на гейове, жени и хората с черна кожа. В края на предизборната му кампания Болсонаро беше нападнат и намушкан с нож. Според анализатори случилото се е довело до увеличаване на подкрепата за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Irmao

    2 0 Отговор
    Муйту Бен, бразилейруш!
  • 2 Бесен Язовец

    4 4 Отговор
    А къде са кескето-рублерастите, защо не реват тук, че Сорос ги е изкарал на протест ??
  • 3 Голям прос

    7 0 Отговор
    Нищо чудно Сорос да има пръст в тая работа
Новини по държави: