1 529 6

Тръмп отново в атака срещу мигрантите

Президентът на САЩ заяви, че конституцията не урежда гражданството по рождение

Анатоли Стайков

Американският президент Доналд Тръмп каза, че конституцията на САЩ не гарантира правото на гражданство на всеки роден в страната и заяви, че той ще продължи да настоява за премахването му, предаде Reuters.

"Т.нар. гражданство по рождение, което струва на нашата страна милиарди долари и е много несправедливо спрямо нашите граждани, ще бъде премахнато по един или друг начин. То не се урежда от 14-ата поправка заради думите "подчинени на тяхната юрисдикция". Много специалисти по право са съгласни (с това). . . ", написа Тръмп в Тwitter.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • У лево е Крим
  Отговор
  1 17:58  31.10.18
  А бе не мога да го прочета, че недовиждам, а ма ЛОКО СФ ли пише на листа?
 • onq s konq
  Отговор
  2 18:05  31.10.18
  Прав е защото Великият Путин разби на пух и прах ЕС и сега укрите ще ходят да раждат малки украинчета в САЩ, а Тръпм няма да им пусне тая аванта:)

  Коментиран от #3

 • Диди
  Отговор
  3 18:06  31.10.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  ЯЯЯ??? да ти се неначуди човек:):) Взел си да поумняваш!!! Аз откога ти казвам че Путин не е глупав и знае какво прави, а че е велик няма спор:) А и че се разпада ЕС го виждам с просто око:) А и че украинците не са сред най-умните нации го забелязвам с другото просто око:)
 • 666
  Отговор
  4 18:24  31.10.18
  Правилно! По тази логика в САЩ трябва да останат само коренните му жители - индианците.
 • IQ ZERO💡
  Отговор
  5 18:54  31.10.18
  А на Мелания родителите по какъв текст от конституцията станаха граждани на САЩ.Нещо намирисва на шуробаджанащина.
 • среднощен
  Отговор
  6 19:36  31.10.18
  Гражданин на Рим се ставало или по рождение, или срещу голяма сума пари..!? В емигрантската държава САЩ - днес, гражданин се става по непонятни правила...!? Местното население, всички знаем кои са..!? Става дума за търгуване с брандовата марка на "Американската мечта"..!? Само че - къде остана "патриотизмът"..!? Или когато става дума за пари, никой не се интересува от патриотизма..!?

Напиши коментар:


Публикувай