370 0

Изборите в Армения ще са на 9 декември

Няколко седмици до важния вот

Изборите в Армения ще са на 9 декември
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

В Армения на 9 декември ще бъдат произведени предсрочни парламентарни избори, съобщи днес изпълняващият длъжността премиер Никол Пашинян, цитиран от ТАСС.

"След като парламентът отхвърли моята кандидатура, президентът ще подпише съответния указ. Съгласно договореностите, изборите ще се състоят на 9 декември", каза той на брифинг в парламента. Днес арменският парламент ще разгледа за втори път кандидатурата на Пашинян за премиер, след като вече веднъж я отхвърли. Ако това се повтори, ще бъдат свикани предсрочни парламентарни избори.

Самият Пашинян призова депутатите да отхвърлят неговата кандидатура, издигната по чисто технически причини. Всички четири парламентарни групи вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата. Никол Пашинян подаде оставка като премиер на 16 октомври, за да ускори процеса на разпускане на парламента и свикване на предсрочни избори. На 24 октомври парламентът отхвърли кандидатурата на Пашинян, припомня ТАСС.

Армения

Още по темата

 • Невиждан протест в Армения

  Невиждан протест в Армения

  Стотици хиляди излязоха на протест в Армения, съобщи РИА Новости. Демонстрацията беше водена от премиера Никол Пашинян. Недоволството е срещу ...
  3.10.2018
  2 416
  8

Напиши коментар:


Публикувай