875 1

Брекзит е готов „на 90 процента“

Австрия е готова да оказва съдействие на Лондон и Брюксел

Брекзит е готов „на 90 процента“
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Окончателното споразумение между Лондон и Брюксел за Брекзит е готово на 95 процента. Това е заявила късно снощи британският премиер Тереза Мей, предаде Ройтерс. Тя също така е уверена в намирането на решение по въпроса за границата на Северна Ирландия.

Според изявление от кабинета на премиера, след среща с австрийския канцлер Себастиан Курц тя вярва, че 95 процента от споразумението за напускане на ЕС вече са завършени, както и че ще бъде намерено решение за режима по северноирландската граница.

От своя страна Курц е заявил, че като ротационен председател на ЕС Австрия е готова да оказва съдействие на Лондон и Брюксел за ускоряване на сключването на окончателно споразумение за Брекзит, допълва ТАСС.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • What ever
    Отговор
    1 13:32  06.11.18
    90-95 на кого му пука за процентите. Всеки вече разбра че остана Северна Ирландия и някой трябва да отстъпи иначе ще има граничен контрол който ще върне ИРА на терен. Докато не подпишете вече никой не ви вярва щото всеки блъфира и чака последният момент. А накрая Сорос ще спечели като заложи за/против паунда.

Напиши коментар:


Публикувай