Last news in Fakti

12 Ноември, 2018 12:23 1 381 8

Прогноза: Коалицията на Меркел няма да преживее следващата година

  • ангела меркел-
  • коалиция-
  • германия-
  • хорст зеехофер

Младежкото крило на германските социалдемократи не вярва в бъдещето на канцлера

Прогноза: Коалицията на Меркел няма да преживее следващата година - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на младежкото крило на Германската социалдемократическа партия Кевин Кюнерт заяви, че коалицията на канцлера Ангела Меркел със социалдемократите няма да оцелее догодина, предаде Reuters.

От създаването си през март алиансът страдаше от спорове - било за имиграцията, или за съдбата на шефа на контраразузнаването, и на два пъти беше на косъм от разпадане. Гласоподавателите наказаха както консерваторите на Меркел, така и социалдемократите на последните два регионални вота.

Кюнерт, който от самото начало беше против обвързването с консерваторите, заяви по германско радио, че социалдемократите ще наблюдават внимателно какво се случва, когато през декември Меркел се оттегли като лидер на Християндемократическия съюз (ХДС).

"Следващата година е пълна с избори и политически събития, които ще имат огромни последици", каза Кюнерт.

"Трудно мога да си представя, че ще сме заедно до края на годината. Трябва да използваме времето, за да се приготвим за "деня Х" на предсрочните избори".

По думите на Кюнерт едва ли има някой, който да вярва, че коалицията ще оцелее до края на мандата на този парламент през 2021 г.

Лидерът на Социалдемократическата партия Андреа Налес бе заявила, че нейното ръководство, подложено на натиск от членската маса, недоволна от падащия рейтинг и катастрофалните резултати на регионалните избори, не е обсъждало напускане на коалицията на заседанието си миналия понеделник.

Прогноза: Коалицията на Меркел няма да преживее следващата година

Вътрешният министър Хорст Зеехофер, лидер на баварския съюзник на Меркел и критик на нейната либерална имиграционна политика, е споделил с членове на своя Християнсоциален съюз (ХСС), че иска да подаде оставка като партиен лидер, разкриха партийни източници.

Зеехофер беше трън в петата за Меркел през по-голямата част от последните три години, застъпвайки твърда линия относно имиграцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 целта е постигната

    7 3 Отговор
    Обзалагам се,че ЕС ще банадяса по-напред!

    Коментиран от #4

  • 2 Диди

    6 1 Отговор
    Коалицията на Меркел няма да преживее до края на 2018!!!! Важното е да сме в ЕС дори и след разпадането му:):) тралала... тралалала.... тралалейко....:):)

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Данке данке!!! Важното е да сме в ЕС дори и след разпадането му:):) тралала... тралалала.... тралалейко....:):) Данке данке тралалейко:):)

    Коментиран от #6

  • 4 Религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "целта е постигната":

    Чул те Господ.
  • 5 никси

    2 1 Отговор
    тая дьрта бабичка е време да си ходи стигаи толкова имаи по млади и по кадьрнибивс бива ама па такава наглост и жажда за власт краи
  • 6 никси

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ти тралала много па се радвашза европеиския сьюз да не би меркел и на тебе лично да ти дава пари я за обществени порьчки или евро супсидии невиздашли че етрьгнал да се разпада то 2020 година свршват и тогава ще ти свьрши т р а л а л а т о
  • 7 страхотно

    1 0 Отговор
    Падне ли Меркел, пада Борис барабар с тъмнолилавте си избиратели. Повече няма изправяне. Догодина в Европа ще има друг ред.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: