3 085 10

Китай няма да влиза в ядрения договор на САЩ и Русия

Страната не смята, че споразумението трябва да е многостранно

Китайското външно министерство е против ядреният договор между Русия и САЩ да стане многостранен. Това заяви говорителят на китайското външно министерство Генг Шуанг, цитиран от Xinhua.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече заяви, че и Китай трябва да бъде част от споразумението. Китай обаче не смята да се присъединява към договора.

„Този договор винаги е играл важна роля в отслабването на международното напрежение. Той има своята роля и днес. Едностранно оттегляне от него ще доведе до негативно въздействие на много фронтове. САЩ прилагат многостранни правила по селективен начин. Китай винаги ще бъде част от архитектите на световния мир. Ние сме пазители на международния мир. Това трябва да е ясно“, заяви Шуанг.

Руски представители вече заявиха, че в договора трябва да бъдат включени всички страни от НАТО.

Споразумението е вече на 31 години.

Китай

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хо Ши Мин
  Отговор
  1 19:23  05.12.18
  САЩ ако не съобразват със Шуангата може да им дойде нанагорно

  Коментиран от #6

 • onq s konq
  Отговор
  2 19:34  05.12.18
  САЩ НЕЕДНОКРАТНО ЗАЯВИ,ЧЕ СЛЕД КАТО КИТАЙ НЕ ИСКА ДА ВЛЕЗЕ В ДОГОВОРА МЕЖДУ ТЯХ И РУСИЯ,ТО ТОЙ СИ ГУБИ СМИСЪЛА ЗАЩОТО В ТОВА ВРЕМЕ КИТАЙЦИТЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ВЪВ ВЪОРЪЖАВЕНИТЕ СИ ЧРЕЗ "СДЪРЖАНЕТО" НА САЩ И РУСИЯ.Пък че Китай се самоопределя като "Пазители на международния мир"...айде няма нужда,щото се вижда какви ги вършат покрай Тайван!

  Коментиран от #5, #7

 • Иванов
  Отговор
  3 20:36  05.12.18
  Китай хубаво си сваля картите. Хем ще пази мира, хем ще си прави каквото си ще. На Жужи трябва да му светне червената лампичка, че жълтите кроят нещо. Може би нова Културна революция? Заради Мао си избиха котките, сега зарази Дзинпин са подкарали мечките.

 • ****
  Отговор
  4 20:43  05.12.18
  Тромпета с неговата простотия която направи,като каза,че едностранно ще напусне договора,с тази постъпка развърза ръцете на Иран,и не само на тях,сега всеки може да започне въоръжаване без да се съобръзява с никого.
 • плевен
  Отговор
  5 20:50  05.12.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Да ми прости Господ, но Коня е прав. Когато двама се карат, третият печели. Нашата раса се самоунищожава.
 • ким ир сен
  Отговор
  6 21:43  05.12.18

  До коментар #1 от "Хо Ши Мин":

  целия цирк с т.нар. договор и оттеглянето на фащ от него не е толкова заради Русия която е претекст,а най вече заради Китай и способностите му да блокира повече от ефективно всякакви военни формирования в южнокитайско море,а не само в него.
 • Тайпе
  Отговор
  7 21:49  05.12.18

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Не си легна още умуваш за утре сеното дали е мокро остави да решат стопаните
 • Готин ама не съвсем
  Отговор
  8 23:43  05.12.18
  Руснаците /Путин/ си назначиха техен човек за президент на САЩ но сбъркаха защото той не издържа психически и се побърка тотално!! Освен че се побърка вече действа и срещу тях!!! Китайците са умни хора гледат си бизнеса търговията и просперитета Едва ли биха се намесили в договор между две абсолютни откачалки:):)
 • българин
  Отговор
  9 23:58  05.12.18
  Ние сме пазители на международният мир.Това трябва да е ясно!САЩ прилагат многостранни правила по селективен начин. Китай винаги ще бъде част от архитектите на световния мир. Какво значат тези думи казани от говорителя на Външното министерство на Китай?
 • Диди
  Отговор
  10 01:49  06.12.18
  За да се запази световен мир,нужно е силните държави да подпишат нов договор.Америка,Китай,Европа,Русия,Индия,Япония,Турция и т.н Малките държави трябва да КРИТИКУВАТ ГОЛЕМИТЕ,ЧЕ АКО ИСКАТ ДА БЪДАТ ВЕЛИКИ,ТРЯБВА ДА СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА МИРЪТ.

Напиши коментар:


Публикувай