16 Декември, 2018 10:11 1 776 4

Официално: Касапинът от Страсбург подкрепял Ислямска държава

  • шериф шекат-
  • страсбург-
  • нападение-
  • коледен базар

Властите обявиха, че терористът не е бил свързан с Ислямска държава

Официално: Касапинът от Страсбург подкрепял Ислямска държава - 1

Касапинът от Страсбург – Шериф Шекат е подкрепял изповядваната от Ислямска държава терористична идеология, съобщи телевизия „Франс 2“.

В интервю за медията неговият баща Абделкрим Шекат разкри, че синът му се е радикализирал след последния си престой в затвора.

За последен път двамата са се срещнали 3 дни преди атаката. Абделкрим Шекат посочи , че е правил опити да разубеди сина си, но очевидно неуспешно.

Полицията във френския град Страсбург освободи роднините на атентатора Шериф Шекат. Няма данни те да са били замесени в атентата. Трима души, познати на Шериф, все още са в ареста.

Бащата, майката и двама от братята му бяха сред общо седем души, задържани за разпит.

При атаката на Коледния базар на Страсбург във вторник вечерта загинаха четирима, а други 12 бяха ранени.

След нападението Шериф Шекат избяга и бе издирван. Няколко дни по-късно той беше ликвидиран при престрелка с трима полицейски служители в квартала в Страсбург, в който е отраснал като дете. Това стана след голяма операция по издирването му.

Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер отхвърли информацията, че ДАЕШ ("Ислямска държава") е отговорна за нападението в Страсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатме Французойката

    2 1 Отговор
    Ваййй Аллах,Аллах тоя стреля наляво-надясно и един французин не утрепа.
  • 2 Смятам,че се опитват

    3 2 Отговор
    Да приберат хората,от улиците.Нагласено ми изглежда
  • 3 ооо

    3 1 Отговор
    Много удобно е за всички,той да е радикален мусюлманин,все пак милиардите долари за война трябва да бъдат оправдани.
  • 4 Наш човек

    1 0 Отговор
    Та нали ЧИЧО на тях разчита, а ние ги въоръжаване. В Сирия ги УЧИМЕ, КЪТАМЕ и Въоръжаваме а У ДОМА ГИ ПРИЕМАМЕ НО ГИ ОБВИНЯВАМЕ. Шантава демокрация и нов световен ред.
Новини по държави: