Last news in Fakti

5 Януари, 2019 16:06 2 074 5

Бивш посланик все още в неизвестност

  • северна корея-
  • посланик-
  • дипломат-
  • джо сон-гил

Призовават го да избяга в Южна Корея

Бивш посланик все още в неизвестност - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият и.д. посланик на Северна Корея в Италия Джо Сон-гил и съпругата му продължават да бъдат в неизвестност. Те излязоха от посолството в Италия през ноември миналата година. В информация в италианския вестник „Република” се посочва, че Джо е поискал убежище в САЩ и е под закрилата на италианското разузнаване.

На въпроси на агенция Reuters до държавния департамент на САЩ и американското посолство в Сеул относно съдбата на Джо Сон-гил, отговори няма.

Бивш заместник на севернокорейския посланик във Великобритания – Тхе Йон-хо, избягал през 2016 г. в Сеул, призовава в писмо Джо Сон-гил да последва примера му. „Бягството в Южна Корея е задължение, а не избор на севернокорейските дипломати, които работят за обединението на двете корейски държави. Ако дойдете в Южна Корея, ще настъпи по-скоро денят, в който нашите страдащи колеги и севернокорейските граждани ще бъдат освободени от робството ", пише Тхе.

Северна Корея има дипломатически отношения с 26 европейски държави. Пхенян изисква от дипломатите, заминаващи в чужбина, да оставят поне едно от децата си в Северна Корея. За някои от най-верните на режима се правят изключения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Излъган

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Ненормалник! Ти даже не си за хапчета, а за една рота манафи в СЦЗ

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Груьо

    1 2 Отговор
    Добре де, защо бягат тези хора? Нали Северна Корея е комунистически рай, а това което се казва в медиите за режима е американска пропаганда?
  • 5 един

    0 0 Отговор
    Ако обичате държавата и народа си, направете така, че хората да не искат да бягат. А да се призовават желаещите да напуснат Северна Корея да оставят поне едно от децата си, е жестоко и грозно. Нещо като "Изборът на Софи"! Като се замисли човек в името на какво страда севернокорейският народ. В името на една омраза и превъоръжаване, което слава на Бога, поне вождовете разбраха, че накрая ще срине тяхната територия. Най-голямата грешка на така наречените комунисти е, че нехаят за хората, не ги зачитат, за тях народът е само и единствено средство, нищо друго! При това положение спасението е бягство.
Новини по държави: