Last news in Fakti

2 Април, 2012 18:54 769 1

Иран отнема акредитацията на Ройтерс

  • иран-
  • ройтерс
Иран отнема акредитацията на Ройтерс - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иранските власти съобщиха днес, че са замразили за неопределено време акредитацията на бюрото на информационната агенция Ройтерс в Иран след репортаж, в който група жени, трениращи бойни изкуства, са наречени "терористи".

Суспендирането беше оповестено от Мохамед Джавад Ахаджари, високопоставен служител в министерството на културата и ислямските дела, цитиран от агенция ИРНА.

Решението беше взето след излъчването от агенцията на филм собствена продукция, в който са окачестви като терористки някои ирански жени спортистки, практикуващи Нинджуцу, подчерта той. Той репортаж беше излъчен от Ройтерс в началото на февруари и показа жени, трениращи за нинджи в гр. Карадж, на 100-ина километра северно от Техеран.

Миналата седмица Ройтерс заяви, че репортажът първоначално бил излъчен под заглавието "Хиляди жени нинджи тренират, за да станат ирански убийци", но след оплакване на Техеран заглавието било променено и станало "3000 жени нинджи тренират в Иран".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИЕ СМЕ С ВАС

    1 0 Отговор
    ИРАН НИЕ СМЕ С ВАС