23 Януари, 2019 19:20 29 407 82

Ограничение на скоростта вбеси Германия

  • германия-
  • скорост-
  • шофьори

Шофьорите недоволни от идеята за ограничение на аутобаните

Ограничение на скоростта вбеси Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Предложение за налагането на ограничения за скоростта по аутобаните в Германия предизвика недоволство сред шофьорите, съобщи ДПА.

Германия е една от малкото страни в света, в които няма ограничение на скоростта по магистралите. Сега има предложение скоростта да бъде ограничена до 130 км/ч.

Предложението е направено с идеята да се ограничи замърсяването от автомобилите в околната среда.

Германският министър на транспорта Андреас Шойер заяви, че ограничението противоречи на здравия разум. Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел – Щефан Зайберт заяви, че ограничението те първа ще бъде обсъждано и че все още няма решение за неговото реализиране.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забележете

    127 5 Отговор
    Не заради катастрофи и убити хора, а заради екология! При нас всички проблеми на пътя лекуват с намаляване на скоростта!!! Ама като им е толкова акълът...
  • 2 Джентълменът русофил

    43 144 Отговор
    Дано гласуват ограничението, много ще се радвам. Пътувам често по този път и мразя, когато изпреварвам със 130 някой отзад да приближава със двеста и да ми светка изнерващо да му направя път. Между другото тук е мястото да отбележа, пе немците са изключително неколегиални шофьори. В UK само като дадеш мигач за престрояване и веднага някой отзад ти светка да минеш или се дътпа в другото платно за да ти осигури предимство. В Германия трябва да изчакаш удобният момент за престрояванр, защото никой не те пуска, което е отвратително. Със сигурност мога да твърдя, че британците са много по-сплотено и толерантно общество спрямо тези студени варвари.

    Коментиран от #5, #9, #11, #30, #37, #42, #43, #48, #49, #50, #51, #68, #70, #78, #80

  • 3 1234

    75 22 Отговор
    всеки ден германците се самоубиват по най различни начини, икономически етнически културно исторически демографски, само да не потънем с тях пак!

    Коментиран от #23

  • 4 ....

    68 8 Отговор
    Колко са вбесени ще се види на изборите! Сами са си виновни като гласуват за зелените, то зелена глава нещо умно неможе да измисли! Като се появят жълти желетки ще озреят!
  • 5 ....

    55 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Защо изобщо искаш да изпреварваш със 130 като за теб тази скорост е нормална

    Коментиран от #7

  • 6 Джентълменът русофил

    22 108 Отговор
    Ограничението на скоростта във Великобритания е 112 км и всички си го спазват търпеливо. Не разбирам, защо тези немци имат правото да шофират с неограничена скорост, нещо което само по себе си е предпоставка за ПТП. Трябва да им се сложи ограничение 100 км за да се опитоми варварският им манталитет на шофиране.

    Коментиран от #8, #31, #35, #66, #75

  • 7 Джентълменът русофил

    13 41 Отговор

    До коментар #5 от "....":

    Защото не желая да се движа със 120 например.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 асддса

    29 6 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Затова ли като пусна автопилота на 70 мили и всички освен камионите ме изпреварват ?

    Коментиран от #14

  • 9 Ма ко разпраяш

    65 10 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Ингилизите са некачествен материал. Тръгнал тях да ми дава за пример. Никой не го бил пускал в Германия. Да оставят крайно ляво платно за теб барона не щеш ли? Големи претенции. Кьорав карти не играе.
  • 10 асддса

    59 10 Отговор

    До коментар #7 от "Джентълменът русофил":

    Като искаш да се туткаш със 100 ходи карай по междуградските пътища. Магистралата е за по-висока скорост.
  • 11 от Германия

    94 15 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Съдейки от написаното разбирам, че никога не си бил в Германия, вероятно и на карта не си я виждал къде е. Описаното от теб се случва само и единствено в България и някои други бантустани. Предполагам си от село, понастоящем "столичанин".:))) Не ме питай как познах!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 асддса

    51 12 Отговор

    До коментар #11 от "от Германия":

    Може да е бил, ама той е от тези дето не си гледат огледалата. Излиза да изпреварва с 5км/ч по-висока скорост от превозното средство до него и всички трябва да го чакат защото няма топки да даде малко газ.

    Коментиран от #15

  • 14 Джентълменът русофил

    21 39 Отговор

    До коментар #8 от "асддса":

    Да така е на места признавам, но само където няма камери, но дори и в тези случаи, ще те изпреварят със 130, а не със двеста. Хубавото е, че камерите в UK са доста на гъсто монтирани така, че ограниченията се спазват като цяло. Вижте, разбирам защо харесвате идеята за неограничена скорост. Българският манталитет на шофиране е в пъти по-зле от немският, така че е разбираемо.

    Коментиран от #18

  • 15 от Германия

    37 8 Отговор

    До коментар #13 от "асддса":

    Тировете се изпреварва с 2-3 километра в час разлика. Зад изпреварващия се заформя колона, но нито клаксон се чува, нито святкане с фарове. Някой ще се сети ли защо?:)))))

    Коментиран от #58

  • 16 Джентълменът русофил

    16 23 Отговор

    До коментар #12 от "Плевен даге":

    Знаете ли на какво ми напомня сравнението ви? На оня виц в който руснака отвърнал на американеца "А вие що биете негрите бе" :) И не се притеснявваайте от тона и възпитанието си. В UK има задължително правило(даже е част от шофьорските тестове), когато някой от простолюдето ти се нерви насреща, ти да му говориш бавно и със спокоен тон, опитвайки се да го успокоиш... Така, че релакс приятелю. И се помоли на Бог да ти даде разум и спокойствие.

    Коментиран от #17, #19, #64

  • 17 Плевен даге

    34 27 Отговор

    До коментар #16 от "Джентълменът русофил":

    Два пъти да ти сера у устата,комунист прост.Светкали му били в Германия,в Англия незнам си кво,в България друго.Бегай у Сибир да караш някоя Уазка.
  • 18 Бай хой

    19 6 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът русофил":

    Джендърмена Русофил
  • 19 ....

    27 12 Отговор

    До коментар #16 от "Джентълменът русофил":

    С тази Великобритания се насра, тя въобще не е пример за подражание! Ако там педерастите са на мода дай всички да стават педерасти. Ходи в Турция тогава да тинацепаят манафите задника

    Коментиран от #21, #22

  • 20 onq s konq

    15 9 Отговор
    Както е тръгнало май ще станем ном.1 в Европа със нашите 140км/ч,което пък неминуемо ще доведе до ДЪЖД ОТ МОЛБИ ЗА БЪЛГ ГРАЖДАНСТВО!Съществената подробност обаче е,че с тия смешни български глоби/6-7 ПЪТИ ПО НИСКИ ОТ ЗАПАДНИТЕ/ на практика у нас РАЗРЕШЕНАТА МАКС СКОРОСТ Е ...КОЛКОТО ПИШЕ НА СКОРОСТОМЕРА!
  • 21 Джентълменът русофил

    18 13 Отговор

    До коментар #19 от "....":

    За шест години пребиваване в UK съм видял само двама гейове, които си живееха на семейни начела. Мантрата с джендърството в Англия е силно преувеличена в България. Аз също не харесвам някой неща в Англия, като например, че хората са роботизирани от системата, но живота там си има и своите хубави страни и те никак не са малко. Ако очаквате от мен да плюя по Англия, защото симпатизирам и на Русия, не сте познал. Аз съм винаги за честната игра и за истината преди всичко. На мен ми е любопитно, как хора които не са стъпвали в Англия я ненавиждат и мразят толкова силно.

    Коментиран от #28, #61, #82

  • 22 Джентълменът русофил

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "....":

    "Аз също не харесвам някой неща в Англия, като например, че хората са роботизирани от системата", както и факта, че българите там често сме подложени на явна или прикрита дискриминация, но какво да се прави... живота не е идеален никъде по света. Факт е, че ако си добър в професията си, ще се наложиш и ще спечелиш уважението дори на най-големите националисти в Англия.
  • 23 Брат ми

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    То няма на къде повече да потъва България.Така поне се надявам.
  • 24 Митьо

    10 4 Отговор
    До коментар#7
    Като караш бързо някой ден ще те носят бавно,с краката напред....!!!

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Истината

    7 6 Отговор
    И в германия не е задължително да караш със запалени фарове през ноща..та в европа ама в германия е един балон за да крадът и мачкат народа
  • 27 Истината

    2 1 Отговор
    През ...деня ...извинявайте грешка
  • 28 Ако си учил....

    15 1 Отговор

    До коментар #21 от "Джентълменът русофил":

    ..малко българска родна история щеше да разбереш защо не ги обичам англосаксонците. Ама явно си от бунтарското поколение и залиташ по Паулу Коелю.
  • 29 Джентълменът русофил

    13 16 Отговор

    До коментар #24 от "Митьо":

    При всички положения шофирането без ограничение крие огромни рискове при това не само за водача, а и за останалите участници в движението. Един автомобил реагира по един начин в аварийна ситуация при скорост130 и по съвсем друг начин при скорост 200 км в час. Аз като млад шофьор все се възмущавах на ниските ограничения на скоростта в България, а сега за мен са възмутителни тия 140 км в час. За нашите пътища и 120 км в час са много.

    Коментиран от #32, #71, #76, #81

  • 30 Токо

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Бате ти да не некой Хасковски селянин и да мислиш гастарбайтерите по Хасковската магистрала за Немци. Мнноооо си зле и тотално объркан човек! В германия никой не святка и не ''подпира'' ! ! ! Просто там така са научени! А как е у Асково със гастарбайтерите виждам ,че си запознат !

    Коментиран от #77

  • 31 Няма ограничение...

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    ...в Германия зарад такива дървени философи като теб,за да можеш навреме да си фанеш ферибота за любимата ти В.британия
  • 32 Токо

    7 8 Отговор

    До коментар #29 от "Джентълменът русофил":

    Е сега вече след вторият ти пост съм сигурен ,че си изкуфяла хасковска чекия .... Опел кадет ли карасх сельо?
  • 33 Талъсъм

    17 9 Отговор
    Джентълмена Русофил ! Германия е страна за хора европейци и за хора с хубави коли и заплати ! Тук хората така са научени от години и така ще бъде ....а ти с твоите 130 километра може да идеш да изпреварваш на пътя Одеса - Киев или в Русия където си избереш при пияните братушки ! Тук хората работят на 130 км от къщите си и не могат да се влачат като ....Черепаха по магистралата ! Sie wissen, wovon ich rede oder nicht ?

    Коментиран от #45, #46

  • 34 Талъсъм

    10 7 Отговор
    Джентълмена русофил ! Ако искаш може и с един планински бегач да се движиш ..

    Като гледам няма да пречиш на никой ! Хафахаха иди на доктор момче и тоя мозък като на замразена хамсия го размърдай малко .
  • 35 Golf-r

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Кои са тези всички? 11 години живея тук и не ми изглежда много да се спазва ограничението освен там където има камери за скорост. Доста често пътувам по магистралите.
  • 36 дгд

    2 0 Отговор
    'Тепърва' е една дума
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Марио

    5 2 Отговор
    Ми няма да са доволни.И с право.Този закон е с цел да се вземат повече пари.Това е.Групаво е.
  • 39 нормално

    7 1 Отговор
    Вбесени защото правилата се закон и като кажат ограничение то се спазва. А при нас кой колкото иска и може! Освен това ограничението ще убие автомобилната индустрия. Кой ще си купи кола 350к.с. след като неможе да включи 4 предавка без да си плати скъпоструваща черно-бяла снимка.
  • 40 нормално

    3 1 Отговор
    Вбесени защото правилата се закон и като кажат ограничение то се спазва. А при нас кой колкото иска и може! Освен това ограничението ще убие автомобилната индустрия. Кой ще си купи кола 350к.с. след като неможе да включи 4 предавка без да си плати скъпоструваща черно-бяла снимка.
  • 41 нормално

    3 1 Отговор
    Вбесени защото правилата се закон и като кажат ограничението се спазва. А при нас кой колкото иска и може! Освен това ограничението ще убие автомобилната индустрия. Кой ще си купи кола 350к.с. след като неможе да включи 4 предавка без да си плати скъпоструваща черно-бяла снимка.
  • 42 МСМ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Ма бил ли си в Германия?Май не.Ти даже не си и слушал ьа тамошните шофьори.

    Коментиран от #44

  • 43 Хайл

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Абсолютно си прав,най наглите и противни шофьори са немците- при ограничение 60 кара с 50 и щом падне натиска като изоглавен...щом стане катастрофа се задръства всичко за да видят идиотите какво е станало,а полицая да си маха че оня прави задръстване....разкопани магистрали и опикани паркинги-00 му на 20 метра той пикае където му падне
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хайл

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Талъсъм":

    Много си далеко от истината
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 vasik atanasova

    6 2 Отговор
    ами там се продават ПОРШЕ ТА
    кво ограничение ще се прави
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Доктора

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Джентълмен и ДЖЕНДЪР са различни неща, не ги бъркаи.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Смях в залата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Да не си пил алкохол ?

    Коментиран от #62

  • 52 Глупак 13

    1 0 Отговор
    Джентълмена,маи чух че те издирват 4км и Карлуково.
  • 53 Някой

    2 1 Отговор
    В Германия и пътищата им пътища и колите им коли, а и не е 1000км.от край до край, нормално да няма ограничение на места

    Коментиран от #72

  • 54 Хахо

    10 0 Отговор
    Според моите наблюдения отнемането на предимства във всичките им форми са причина за повече катастрофи от високата скорост. Замислете се колко идиота на ден излизат от малки улички, не спират на стоп и ви засичат, минават в лявата лента пред вас с по-ниска скорост макар да ви виждат в огледалото и т.н. ако тия засичания не се случваха дори с 20-30 над ограничението да е скоростта на трафика нищо няма да се случи. 4-5 пъти в годината ми се налага пътуване из ЕС с кола и навсякъде извън градовете по магистралите всички са с превишена скорост но няма засичания затова много малко опасни ситуации има

    Коментиран от #55

  • 55 Хахо

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Хахо":

    В допълнение скоростта и свръх следенето и е най-лесния начин за пълнене на бюджета. От друга страна постоянното следене за дкрити камери, патрулки и на скоростомера от наша страна води до разсейване и още критични ситуации и стрес. Просто сме едни лесни касички. Другото е бла бла
  • 56 нико

    5 7 Отговор
    Гледам пълно е с тъпанари тук, от вчера качили се на кола и нямат търпение да затрият себе си или някой друг по пътищата. Затова и ще си останете мижитурки, живеещи в западаща държава.
  • 57 Deutsche

    17 1 Отговор
    Здравейте на всички! Искам да кажа,че пишете пълни глупости. Живея дълги години в Германия и до сега не ми е святкано или свирено по магистралите. Може автомобила да кара с 200, намалява и ме изчаква да изпреваря и после пак ускорява. За ограничението на скоростта ще кажа, че в държави с такова стават повече ПТП та от Германия. Може да е парадокс но когато няма ограничение и опастността е по-малка. Следващият път,ако ви святка някой вижте от каква народност е,дале не е някой градски.
  • 58 никси

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "от Германия":

    аз ще ти кажа защо,камьоните имат ограничение 90км/час по тахограф,и там не присвиткат с фарове защото се сьобразяват с тях товарните камьони ,каквито и да са, може и да не са само тирове ,щом като карат тежки товари ,от такова присвиткане и клаксон ,може да стане голяма беля на аутобана ,но и там културата на водачите е друга ,там са малко по вьспитани от наще колеги тука ,що се отнася до колегиялността там ,случвало ми се е ,един ден бях трьгнал да товаря с моя камиьон,и понеже не погледнах навигацията и итьрвах пьтя ,отзовах се на едно крьстовище и направих задрьстване ,никои не посмя да свири или псува ,или нещо да ми се заканват ,из невиделица се появи полиция и ме изведоха на правилното място ,бях в град Мюнхен и то в пиков час сутрин когато всеки е трьгнал за работа ,а тука защо е тая агресия незнам .

    Коментиран от #63, #65

  • 59 Жоро Джизъса

    8 3 Отговор
    За Германия няма да коментирам,защото не ме интересува,макар,че съм бил поне 1000пъти(вкарвах коли едно време),но за Бг.ще коментирам и още как!За бг-то,ако аз съм шеф,ще направя ограничение навсякъде 90.Няма магистрала,няма първокласен път,навсякъде 90 макс.Тука се изпитвахме бе хора.Карам постоянно и постоянно ме е страх какво ще направи тоя пред мен ,тоя зад мен и тоя с който се разминавам.На абсолютни идиотщини съм се нагледал.От постоянен страх сигурно ще получа диабет,то не е лесно да караш в обкръжението на пълни идиоти!Има и около 15-20процента ,който мислят като мен,но като пътувам постоянно ,знам ли ги кои са та да не се притеснявам от тях.Та затова ограничение в Бг.навсякъде 90км.Жовота е един.На един билборд прочетох нещо много вярно-,,карай внимателно,някой те обича!"Ей хора помислете кое е по важно бабайтлъка да пристигнеш 15-20мин.по рано или живота.Това е от мен дано съм полезен(имам навъртяни повече от 2мил.км.и не съм шофьор по професия,а и не съм стар - 51г)
  • 60 Жоро Джизъса

    0 0 Отговор
    Ps.изпитвахме го четете като изтрепахме!
  • 61 Стас

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Джентълменът русофил":

    Като живееш в Англия и и симпатизираш,защо коментираш и Русия?...Имаш ли представа там що за идиотизъм е по пътищата??? Сам ше си отговоря" НЕ: ....Няма друга такава държава,още са в 90-те години и никога няма да се оправят.....Щом си такъв русофил,иди и поживея в Русия,а не в Англия и след това пиши коментари.......Успех👍
  • 62 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Смях в залата":

    Въпросът е не дали е пил алкохол,а колко е изпил преди да пише глупости!:))
  • 63 Олеее

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "никси":

    Брат,не се сърди, но си страшно неграмотен!

    Коментиран от #69

  • 64 Бог

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Джентълменът русофил":

    Направи това което препоръчваш. След като ти дам разум ще разбереш, че не е твоя работа да променяш другите. Работи за себе си.
  • 65 Агре Сорос

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "никси":

    Агресията тук е о хора като Джендърмена Русофил защото смятат, че другите са грешници и искат да ги променят. Човек е агресивен когато иска да накаже другите защото правят нещата различно от неговото виждане. Не, че той прави нещата така ама другите трябва! Затова е тази агресия - налагане на себе си над другите.
  • 66 Заяждач

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джентълменът русофил":

    Министърът на транспорта, а не някой сульо, казва, че ограничението на скоростта противоречи на здравия разум. И немците не са студени варвари, а много разумни и практични хора. А любимите ти британци само заради обратното движение са достатъчно смешни. А като знаем колко са надменни спрямо нас... Живял съм в Германия година и половина, шофирал съм там и оттам насам... варвари не видях.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Аслан Акъ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Пълни глупости!
  • 69 никси

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Олеее":

    братино я сьм учил за шофьор,наследил сьм го от баща ми и дядо ми ,и сега моите 2ма сина сьщо са тираджии ,аз на бюро не сьм седал и няма да седна, щото не е всеки за там ,нямах ум да уча повече,просто ти казвам фактите какви са в другия свят ,щото сьм обиколил европа и азия и ми е пределно ясно как живеят там ,ако започхна да ви разказвам ,няма да ми стигне времето и не искам да ставам обект и центьр на внимание , много ме е яд на някои хора като започнат да бьлват простотии ,след като не са видели реалните неща ,как искаш ме разбираи аз така знам и така си го пиша ,ненасилвам никои да ми чети коментара .
  • 70 Не са

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Не са германци....всякаква друга измет са
  • 71 Пилот

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Джентълменът русофил":

    Що говориш глупости - 140 км/ч били много?! Ти чуваш ли се какви ги плещиш?! От 1983г карам по родните пътища ( имам предвид и тъй наречените магистрали, защото те са обикновени пътища на фона на германските, италианските и много други аутобани ) и съм от малцината, които още тогава като автомобилен състезател съм летял с над 300 км и никога не съм имал проблеми, освен с такива идиоти като теб, които не могат да карат и тръгват да изпреварват със 130 км движещият се пред тях със 128 км без предварително да погледнат в лявото огледало, дали няма да отнемат предимството на нископрелитащия обект в най-лявата скоростна лента движещ се с много по-висока скорост от тяхната, и с това си неправомерно действие да предизвикат смъртоносно ПТП по тяхна вина, защото не скоростта убива, моето момче, а разсеяността и немислещите за действията си пишман шофьори като теб! Така че ти, със своите 120 км/ч, що не си караш в любимата Англия, където ограничението на скоростта е още по-ниска?! А тук караме с колкото ти позволяват възможностите на автомобила, както и собствените, разбира се, стига да имаш нужните познания, умения и практика! И умната, младежи! Пазете се, внимавайте и мислете, докато сте зад волана, особено дамите - не ползвайте телефон, дори не го поглеждайте и не се гримирайте, докато не паркирате! За ваше добро е!

    Коментиран от #74

  • 72 Хайл

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Някой":

    Дай ми една магистрала която не е разкопана и те черпя не бира а уиски,къде е цяла магистрала от-до без ремонт и ограничение 40 или в най-добрия случай /мюнхен/ да е 60...не пиши глупости че ми е втръснала германията
  • 73 Адолф

    3 0 Отговор
    Наближава времето на новия Фюрер. Само че освен евреи в Европа има за чистене и милиони Орки.
  • 74 Хайл

    6 2 Отговор

    До коментар #71 от "Пилот":

    "Пилоте" кой ти каза че като караш с 300 и си с предимство? Заради такива келеши като теб стават катастрофите щото мислите че сте с 2 чифта мъде...само гледай да не караш зад мен с 300 щом съм тръгнал да изпреварвам-боли ме хура дали са ти здрави спирачките,дали ще влезеш под ремаркето или ще се правиш на офроудър по нивите...хич не ми дреме от такива келеши
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Скрий се бе МАЛОУМНИК!

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Джентълменът русофил":

    Не, ти вече не си млад шофьор, ти си издухан шофьор като кенефа който караш!
  • 77 не съм от Хасково

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Токо":

    ...,но защо го намесваш тук ?Магистралата не минава ли и през Пловдив,София,Пазарджик и още куп градове?Ти от къде си?И как позна,че хасковлии карат така?

    Колкото до оня "русолявия джендър" ли беше,да му кажа-живях близо 2 години в Германия и за това време два пъти видях полицай-единия,когато арестуваха един на Пасау и втория когато имаше катастрофа до Регенсбург.За това време никой не ми попречи да изпреварвам или по всякакъв начин да си карам колата.Напротив-веднъж ми се наложи да наруша правилника(все пак съм българин)и да завия обратно на забранено место.Всички спряха и културно ме изчакаха да завърша маневрата.Нямаше свирене,псуване....нищо!Засрамих се от това и никога повече не наруших.Когато някой ми каже,че германците са лоши шофьори,в мен изникват чувства,съпоставими с повърня.не зная как е в Англия,но за Германия никой не може да ме убеди,че са лоши шофьорите
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Газ 66

    1 0 Отговор
    Няма по гадна държава за шофиране от Германия, обиколил съм половина свят такива неуредици няма никъде. И недейте да лъжете че няма ограничения на скоростта там. Няма само на някои магистрали и то на определени отсечки. Но дори и да нямаше на всички то не е и необходимо защото безкрайните задръствания сами регулират скороста, тъй като тъкмо ускориш и след малко биеш спирачки. Като караш и само слушаш по всички радиа колко к. м . Задръствания има по магистралите. Само да ви споделя че по данни на федералното правителство задръстванията са причинили загуби за 2018г в размер на 59милиарда евро. Пътната им инфраструктура е трагедия. Изход от магистрала който след 100м е със светофар е нещо често срещано, и като светне червено последните спират на магистралата. Я си представете ако вие сте там и чакате зелено някой да минава покрай вас със 200. Ако някой иска да знае как се прави пътна инфраструктура да отиде да покараме в Франция или Испания. Да види Мадрид който е единственият град в Европа със 3 околовръстни пръстена. Някой да ми посочиха такъв в германия че аз не се сещам
  • 80 _he_

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    Ти да не си се объркал? За коя част на Германия пишеш? Аз в UK не съм шофирал за да коментирам там, но в Германия съм шофирал многократно и впечатленията ми са за супер толерантни шофьори, точно както описваш UK. Никога, никой не ме е притискал и не ми е светкал. Напротив - ако изпреварвам ме чакат да се прибера и ме отвяват като вятър, но не ми светкат.
    Знаеш ли, че там НЕ може да се движиш постоянно в лява лента? Изпреварваш и се прибираш. Да не си пропуснал този важен млмент?
  • 81 _he_

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Джентълменът русофил":

    Този въпрос е решен в Германия. Там, където няма ограничение на скоростта има ограничение за дистанция и и много пътни рамки с камери следят дистанцията. Ако караш със 100 км/ч дистанцията ти до предния не бива да е по-малка от 50м. Ако караш с 200, поне 100м дистанция. Имаш достатъчно време да реагираш ако стене нещо през теб. Погледнете камерите там - обърнати са да те гледат в гръб!
  • 82 _he_

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Джентълменът русофил":

    А като си русофил, защо не си там, с в UK. Те, UK са в сърцето на "загниващия капитализъм".
    Твоята работа ми прилича като на многото рускини, които познавам и са дошли в България. Много е велика Русия. Там е много хубаво, много по-добре от България ... само че те дошли тук и никоя се не връща на по-хубавото! На някои даже и при български мъже роми им е по-добре от колкото в Русия.
Новини по държави: