Last news in Fakti

30 Януари, 2019 07:41 17 210 26

ЕС: Край! Без повече преговори с Лондон

  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей

Лидерите на 27-те страни членки отхвърлят искането на Великобритания за предоговаряне на споразумението

ЕС: Край! Без повече преговори с Лондон - 1

Лидерите на 27-те страни членки на ЕС се противопоставиха на искането на британските власти за предоговаряне на споразумението за излизане на Обединеното кралство от блока, съобщи Франс прес.

"Споразумението за излизане е най-доброто средство за гарантиране, че Обединеното кралство ще излезе от ЕС в условията на ред. Предпазният механизъм (мярката за избягване на връщането на физическа граница между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия) е част от споразумението за излизане, а споразумението не подлежи на предоговаряне", каза председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

"Заключенията на срещата на върха на ЕС от декември са много ясни по този въпрос", припомни той.
Туск разговаря по телефона с държавните глави и правителствените ръководители на 27-те членки на ЕС, за да потвърди общата позиция.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще говори днес в 16,30 часа българско време на пленарното заседание на Европейския парламент в Брюксел.

Френският президент Еманюел Макрон вече заяви, че постигнатото между Великобритания и ЕС споразумение за Брекзит е "най-доброто възможно споразумение и не подлежи на предоговаряне",
Макрон, който участва на среща на върха на страните от Южното Средиземноморие в Кипър, призова британското правителство бързо да представи на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние "следващите етапи, които ще позволят да се избегне напускане без споразумение, което никой не желае, но за което все пак трябва всички да се подготвим".

Ирландският външен министър Саймън Ковини припомни, че "мрежата за сигурност бе договорена между ЕС и Обединеното кралство като политика, гарантираща избягването на твърда граница при всички положения". По думите му е важно станалото вчера в Уестминстър да не промени това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Премиер

    158 9 Отговор
    Ингилзите сами си сраха в гащите.Сега ще им мирише доста дълго.Най арогантната и тъпа нация.
  • 2 483

    7 43 Отговор
    Т.Е. - ЕТО КОЙТО НЕ СЛУШКА ЩЕ ГО СПОЛЕТИ ГНЕВА НА 27те.. АМА НАЛИ АНГЛИЧАНЧЕТАТА ИСКАТ ДА ИЗЛЯЗАТ, ТУПАНИ, НЕ ВИЕ ГИ ГОНИТЕ.. А ДРУГ ВЪПРОС Е ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА СА В ЕС. Е, И ОЩЕ ЕДНА ДВЕ ЛОШИ АМА ЛОШИ СТРАНИ КАТО СУИСС НАЧИ... НИЕ И ЕС ДА НЯМА ПА ЧЕ СЕ БУТАМЕ, А ИМЕННО - ЗАРАДИ ТЯХ И УСА ВСЯКАКВИ ПОТОЦИТЕ МИНАВАТ ИЗВЪН БГ... ТАМ.. АБЕ...
  • 3 Иван

    100 7 Отговор
    Вън от ЕС по бързо че ни писна от вас Най мързеливата нация в света са инглези.
  • 4 Plovdiv

    17 22 Отговор
    юнкер, макрон, барние... Да хванеш една картечница и....

    Коментиран от #6, #26

  • 5 некойси

    54 4 Отговор
    Еми ... брексит без сделка ... военно положение, вечерен час, дестабилизация, масови протести, безредици, криза, фалити.
    В историята на Великобритания Тереза Мей и всички основни фигури около брекзит трябва да бъдат записани с главни букви.

    Коментиран от #10

  • 6 Най гнусният

    18 15 Отговор

    До коментар #4 от "Plovdiv":

    Град е Пловдив Ман гали град 💣💣💣💣💣💣

    Коментиран от #9, #25

  • 7 ГосТ

    48 2 Отговор
    Еми да се хващат Франция, Германия, Италия и Швеция и най накрая да го правят тоя самолет пето поколение и нови балистични ракети. При добра координация и съгласуване, единственият проблем е огневата мощ на ЕС. Този проблем е разрешим обаче. И като бият шута на Англия,най добре да го направят и със сащ,като им вземат пазарите в Китай,Япония и Южна Корея. И колкото и да ме дразни руската политика, според мен са по предсказуем и коректен партньор.
  • 8 Икономист

    41 1 Отговор
    Най-противни са такива политици като Мей които си мислят че другите са глупави и могат да ги излъжат и то по дебилски начин. Сто пъти по време на дебата питаха говорителят и какво точно ще договаряте на бакстопа обяснете ни, като Европа казва всичко е затворено, и той казваше това са преговори не мога да ви кажа а Тереза от безсилие се хилеше като настъпан морков до него. Нямат достойнство тези хора един път договорил нямаш право да се отмяташ, още по-малко да правиш собственият си парламент за смях, отвратително беше вчерашното заседание за спасяване на КОНСЕРВАТИВНАТА ПАРТИЯ!!!
  • 9 Plovdiv

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Най гнусният":

    Почти като твоя.
  • 10 асддса

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "некойси":

    Така става като четеш новини. Защото там нито протести има, нито фалити, нито безредици, нито часове, нито криза, нито нищо.

    Коментиран от #11

  • 11 Икономист

    20 0 Отговор

    До коментар #10 от "асддса":

    ХаХа те още не са излезли и всички треперят като на.... Правят някакви тестова за задръстване на пристанището в Дувър, презапасяват се с лекарства и храна, подготвят воените за безредици особено в С. Ирландия, големите компании започнаха да напускат а една дузина се подготвят за това. Откровено започват конфронтации с Шотландия, населението е разделено, паунда трепери и при всяка лоша новина пада като есенен лист а още не са излезли без сделка. Финансовият министър реве че БВП ще падне а дълга ще се увеличи щото е в УС долари. За капак като влязат в рецесия Мудис и Фич като им набутат един лош рейтинг и бързо ще разберат от къде изгрява слънцето. А Европа вече си свирка с уста и чака да краят на март когато ще свърши цирка, дори открито си казват че не би искали да удължават срока макар че за приятели биха го направили.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А ДАЛИ Е ТАКА

    2 1 Отговор
    Къде е позицията на Меркел? Като,че ли има разминаване.
  • 14 Само за информация

    12 2 Отговор
    През 1973 г Великобритания става член на Общия пазар.Това е икономически съюз.Тогава Германия и Франция изрично потвърждават, че няма да го превърнат в полтически такъв.Но след това не си удържат на думата и правят ЕС.Обединеното кралство никога не е било член на политическия ЕС.Въпроса е какво е БРЕКЗИТ ?

    Коментиран от #24

  • 15 Moй

    7 6 Отговор
    Ако си мислите, че англичаните нямат изгода от излизането - грешите. Ако БРЕКЗИТ беше пагубен за тях, отдавна да са го прекратили/отказали, или да е минал втори референдум. ДА, сътресения ще има, но на Англия й дойде твърде много Германия (и Франция), които са истинските управители на ЕС.

    Коментиран от #20

  • 16 Ай сектир оттука

    9 0 Отговор
    Няма кво да им цепите басма.............като искат нека си бегат.
  • 17 хохо

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЧИЧЕ":

    Чиче, те в Албиона мюсюлманите със свещ да ги търсиш - всичките са едни бели, бели и като им влезеш в магазина ти викат: Велкъм сър!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Да бе така е

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "хохо":

    Нали и аз за пръв път чувам че пакитата биле християни :)))).
  • 19 1234

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "хохо":

    Да, в УК има много мюсюлмани и черни, но също така раждаемостта на белите англичани е доста висока. Като не само бедните англичани имат по 3 или 4 деца, но и много от от богатите и средната класа.Така че английския народ ще се запази още дълго време.
  • 20 РЗС

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Moй":

    тези, които живеем в ук мислим, че е пагубен да. И напротив брекзит не е изгоден за ук в нито едно направление, това го потвърждават изцяло икономическите сътресения в момента, преди да са излезли още. В момента има съкращения в големи фирми и се затварят магазини и бизнеси. Все още не е масово, но ще видим от април, ако няма сделка. Близо до нас има шопинг център и в последните 3 месеца от 10 големи магазина в една редица останаха 3. Теско съкращава 9000 човека и още 6000 ще работят с намалено време. Ти понятие си нямаш какво се случва тук. Хората очакват рецесия и не харчат и спестяват за предстоящето. Познавам няколко човека, които загубиха клиенти точно заради брекзита. Никак не им е изгодно, но правителството, за да остане на власт ще затрие цялата им нация.

    Коментиран от #21

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "РЗС":

    Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.
  • 22 Крадец

    1 4 Отговор
    Ей сега вече,ЕС ще яде манивелата !
  • 23 калинка

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЧИЧЕ":

    В обществения транспорт, като влезеш, се радваш да видиш бял! Под 20%! А другите 80 вървят в комплект с 4-5 отрочета - 2 за ръзе, 1-2 в количка и 1 мчвсе още в корема на майка си! Бели и синеоки англичани?! След 20 години наистина и със свещ няма да се намират!
  • 24 hmhmhm

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Само за информация":

    Този икономически съюз е основан на политически решения и поради това всички участници имат определена група комисия която да защитава интересите на съответната държава. То икономическият напредък е въз основа на политически такъв, но по глобален.
  • 25 plovdiv 1912

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Най гнусният":

    Въшкар , ако те барна ще ти ...........
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: