Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 13:45 12 976 37

Ердоган за Сирия: Търпението ни свършва

  • турция-
  • сирия-
  • манбидж-
  • реджеп ердоган-
  • сили за защита на народа

Силният човек в Анкара обвини САЩ, че не спазват обещанието си към Турция

Ердоган за Сирия: Търпението ни свършва - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

"Търпението ни свършва" - под това заглавие турската преса цитира думите на президента Реджеп Ердоган, който за пореден път изтъкна решимостта на Анкара по отношение на контрола върху зоната за сигурност в Северна Сирия.

"Ако до няколко седмици терористите не бъдат премахнати от Манбидж, търпението ни ще се изчерпи", предупреди турският лидер.

Ердоган обвини САЩ, че не спазват обещанието си към Турция. Той изтъкна, че Анкара не приема нищо друго освен модел за зона за сигурност в Северна Сирия, при който контрола държи Турция, а другите страни осигуряват единствено логистична подкрепа.

"Заради зверствата на сирийската кюрдска милиция "Сили за защита на народа" сирийците не могат да се завърнат в къщите си. Ако САЩ не прочистят района, сами ще се погрижим за себе си", заяви той.

Президентът подчерта още, че наред с политическите и дипломатически усилия, Турция продължава и с военните подготовки.

Ердоган за Сирия: Търпението ни свършва

"Когато обаче ножът опре до кокала, ние няма да сме длъжни да искаме разрешение или да даваме сметка на никого за нещата, които ще направим, нека това да се знае", каза още държавният глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    33 21 Отговор
    Утре лирата ще падне с още 10 стотинки.
  • 2 Контра седераст

    38 45 Отговор
    Ердоган поне е мъж, за разлика от аркадаша си джудже.
  • 3 Контра седераст

    15 48 Отговор
    На Русия сваля военни самолети и убива пилотите, но на САЩ не смее да посегне.... Много показателно каква жена управлява в Кремъл.

    Коментиран от #5, #36

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    19 17 Отговор

    До коментар #3 от "Контра седераст":

    Турция е членка на НАТО, така че НАТО е свалило руските самолети и затова гнома не мръдна. При нас казват Турция, но запад изрично споменават, че е нарушено въздушното пространство на членка на алианса.
  • 6 Хасан

    30 16 Отговор
    Турците са прави...в Кипър дълги години имаше конфликти..влезе аскера и има мир и спокойствие..така ще бъде и в Сирия

    Коментиран от #7

  • 7 Кюрдек

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Я по-добре кажи как върви прибирането на реколтата край Дахук....още ли не са на мерили ,,командосите'' из царевичка...пхахахааа!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Хасан

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Кюрдек":

    Ти като плоча на Лили Иванова..говориш за което никой нищо не знае...какъв Дахук,каква царевица ,какви командоси

    Коментиран от #11

  • 9 777

    11 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той изтъкна, че Анкара не приема нищо друго освен модел за зона за сигурност в Северна Сирия, при който контрола държи Турция, а другите страни осигуряват единствено логистична подкрепа...хахахахаа...мераци....да ,ама не ....тоя вече хептен изкуфя...хахаха...да гледа какво става с политическия му приятел Мадуро,че после той е наред ..мухахахаа!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кюрдек

    10 13 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Знаеш,знаеш,ама по ти изнася да се правиш на утрепан...или те е срам си признаеш за резила на'' великия'' аскер....пхахахаха!!!!
  • 12 Кюрдек

    12 14 Отговор

    До коментар #10 от "Public Owner":

    На 26 януари е нападната турската база край Дахук в Северен Ирак от около 2000 кюрди,протестиращи срещу безразборните бомбардировки на Турската авиация...всички те са били невъоръжени като е имало ,много деца и младежи....при откритата стрелба са убити четирима кюрди,след което базата е била щурмувана от същите тези невъоръжени кюрди и целия контингент от рамбовци,заедно с командния състав е пръснат в панически бяг из нивите, жилищната площ и мнофо транспортни средства са опожарени ,има пленени и изоставени танкове....10 от аскера са пленени и са в неизвестност( най-вероятно са отведени в планинските бази на ПКК) .По време на инцидента на няколко пъти са прелетели турски самолети,преминавайки звуковата бариера,с цел да пръснат кюрдите(ХАХАХАХАХ)...били са изпратени и хеликоптери да събират пръснатите по къра аскерчета.......По-късно,с цел да се потули случая,по МОЛБА на Чавушооглу,Барзани е затвотил кюрдската телевизия NRT с централа в Сюлеймания...такива ги върши нетърпеливия аскер...ХАХАХАХАХА......срам и резил....и ако си мисли Хасанчо ,че са меродавни новините само от .fakti.....-важното е да има кликания ....нал'тъй Хасанчо....

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хасан

    18 9 Отговор

    До коментар #12 от "Кюрдек":

    Кой е източника на новината ??да не е работническа телевизия ...ПКК....вестник ”Работническо дело ”....хаха..мислиш ли си че турските командоси които са от” сивите вълци ”ще бягат...това са ”сивите вълци” бе човек

    Коментиран от #17, #18, #26

  • 15 Инфо

    7 5 Отговор
    Държавният секретар на САЩ Майк Помпео в пост който той направи на официалния си профил в Twitter за Гуайдо и карта показваща страните които го подкрепят, изобразява Турция разделена на две.
  • 16 Public Owner

    10 8 Отговор

    До коментар #12 от "Кюрдек":

    Колега, браво че припомняш и разясняваш случая. Знам за него, гледах видео как първо протестират, а после тичат към базата кюрдите. Другите подробности не знаех, та е много хубаво че ме осветли - и мен и другите! Както виждаш моя коментар изтриха незнайно защо, предполагам, че е защото факти е турско-циганска медия, не за 1 път се доказва. Сега ще видим дали ще изтрият и твоя, ама аз вече го копирах, та и да го изтрият ще го посвтвам другаде, да им върна тъпкано триенето на предателите!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кюрдек

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Хахахахахахахахаха......😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂...и в YOU TUBE има вече много клипове....казах ти на няколко пъти--даже кюрдите ,,маат'' гюбеците на пленените танкове.Хахххахахха!!!!
  • 19 Кюрдек

    8 11 Отговор

    До коментар #17 от "Public Owner":

    А най ме кефят кадрите с танцуващите върху изоставения танк...пхахаха..ми те почнаха вече и без бой да се предават хахахаха....В същност чест прави на аскерчетата че на са открили огън директно в тълпата ,иначе да са избити всички като овце...значи все пак имат някакъв инстинкт за самосъхранение...та са го ударили на бяг из бахчите на Дахук......май още си ги събира Ердоган...егати резила...

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    13 6 Отговор

    До коментар #19 от "Кюрдек":

    И за Кипър навремето така казваха ..уж бягат,уж танкове пленяват ..ама виж има 40 мир и спокойствие...още 460 г могат да останат там

    Коментиран от #21

  • 21 Кюрдек

    4 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАААА......стара плоча,старааа...я ми кажи ,какво ли ще ги правят кюрдите тия десет пленени аскерчета...а, имаш ли си на идея!!!!...щото аз само предполагам...🤔🤔🤔😉😉
  • 22 Герчек

    16 3 Отговор
    ПРОТЕСТА С/У ВОЕННАТА БАЗА В ДУХОК СЕВЕРЕН ИРАК БЕШЕ КОМПЛО ОРГАНИЗИРАНО ОТ ПКК И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ . ЦЕЛТА БЕШЕ ДА ПРИНУДЯТ ТУРСКИЯ АСКЕР ДА СТРЛЯ ПО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ДА ПОКАЗВАТ НА СВЕТА ЧЕ ТУРЦИТЕ УБИВАТ КЮРДИ . ЕДНА СЕДМИЦА ПРЕДИ ПРОТЕСТА ВЪВ ВСИЧКИ ХОТЕЛИ В СЕВ. ИРАК ИМАШЕ ПО 4-5 ЖУРНАЛИСТИ ОТ БИ БИ СИ Д.ВЕЛЕ СИ И ДР. НО ОСТАНАХА С ПРАЗНИ РЪЦЕ. ТУРСКИЯ АСКЕР ИМА ДИЦИПЛИНА ЗАПОВЯДАНО ДА НЕ СЕ СТРЕЛЯ ДАЖЕ ПО ВЪЗДУХ .

    Коментиран от #25

  • 23 Киро

    12 0 Отговор
    Ако беше израелски или американски войник щяха да ги стрелят от страх.
  • 24 Шопа

    14 0 Отговор
    ЕРДОГАН МЪЖ СИ . БОГ ДА ТИ Е НА ПОМОЩ .

    Коментиран от #27

  • 25 Кюрдек

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Герчек":

    Хахахахаххаххахааа.....тия ги разправяй на някой друг, КОМПЛОТ,А.....А ХАСАН още търси инфо в Работническо дело...ама сте смешковци бре.. ТУРСКИЯ АСКЕР ИМА ДИЦИПЛИНА...и се оттегля най-дисциплинирано из околните ниви...с каква ли скорост са се ''оттегляли'' ,та са стигнали чак в базите на ПКК....МУХАХАХА...!!!! Такива простотий си написал ,че и малко дете ще ти се смее,мога да те оборя точка по точка ама..не ми се занимава....само да ти кажа--няма начин точно ПКК да организира иракските кюрди на Барзани,нали се сещаш защо...само се осведоми откъде се финансира Барзани....пиле!!!!Все пак съм ти благодарен ,че макар и изопачено ,потвърждаваш че е имало такъв инцидент...та мога да ти кажа само едно МЕРСИ-направи ми голяма услуга....

    Коментиран от #28

  • 26 свободно мислещ

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Хасане какво му обясняваш на този.Турския МЕХМЕДЧИК КАТО КАЖЕ VATAN ICIN НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ
  • 27 Щурец

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Шопа":

    Евала Шопе и ти си умен МЪЖ.Браво на теб имаш свое мнение
  • 28 гмо

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Кюрдек":

    КЮРДЕК КЮРДЕК КЮРДЕК?ПАСВАТИ НИКА.КЮРДЕК-ПАТИЦА ПАТИЦА ПАТИЦА.ПО ТОЧНО -ПАТЕНЦЕЕЕЕЕ

    Коментиран от #29

  • 29 Кюрдек

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "гмо":

    😂😂😂😂😂😂...ХАХАХАХАХА ...някои почнаха да си изпускат нервите май....ти да не си от сивите въл...пардон -мишоци ,а.....хахахахааа!!!...а такааа.колкото повече минуси-толкова по-добре...значи съм си свършил добре работата......хахахахахахааа....
  • 30 Булгар ама истински булгар

    7 2 Отговор
    По 2 $ на дете раздали организаторите на протеста в Духок Сев. Ирак срещу турската военна база . Детца снимани с долари ги има в почти всички Иракски вестници .
  • 31 Сириец

    8 0 Отговор
    Терористите са способни на всичко дори да косва живота живота на детето .
  • 32 M.Г.Т

    5 3 Отговор
    Скоро и то много скоро пешмергето ще млъкне.Когато лъва напада ,чакалите бягат.Ердо всички сме с теб.

    Коментиран от #33

  • 33 Кюрдек

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "M.Г.Т":

    😂😂😂😂😂много здраве имаш от КЮРДЕКА...и се моли никога в мизерния си живот да не срещаш пешмергето.....

    Коментиран от #34

  • 34 M.Г.Т

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Кюрдек":

    Когато фактите говорят пешмергето мълчииииии
  • 35 Циганин

    3 3 Отговор
    Атака българи скарайте се със турците и вие бягате от България утре други ден и тука ще е като Сирия
  • 36 Ббб

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Контра седераст":

    А ве ти суек такъв ,разбираш неразбиращ пишеш
  • 37 времето ще покаже

    0 0 Отговор
    Турция доби практически опит във боевете и е надежден съюзник но двуличник като сащ трябва да се избягва.
Новини по държави: