Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Февруари, 2019 21:20 6 125 35

Македония спря плана на Русия за Балканите

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • македония

Петро Порошенко поздрави македонското правителство

Македония спря плана на Русия за Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Македония блокира плановете на Русия за дестабилизация на Балканите. Това заяви украинският президент Петро Порошенки, цитиран от УНИАН.

Порошенко заяви, че македонците са показали твърдост. По-рано украинският парламент прие закон, с който в конституцията на страната влиза програмата за нейното членство в ЕС и НАТО.

„Балканската страна извървя сложен път, за да реши въпроса с Гърция. Тя извървя пътя за решаването на въпроса за името. Македонците подписаха Протокола за присъединяване към НАТО. Така усилията им се увенчаха с успех. Македония сложи край на руските планове за дестабилизиране на Балканите“, заяви Порошенко.

Той определи промените на конституцията като исторически. Украйна иска членство в НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак

    22 20 Отговор
    Глупости....
  • 2 Meganoob BG

    48 14 Отговор
    Планът на Русия да дестабилизира балканите се провали, защото балканите няма накъде повече да се дестабилизират. Тук е робовладелският кът на Европа с 14 бедни и още повече беднеещи държави. Ако Русия е имала план за по нататъчна дестабилизация тогава са направо гении.

    Коментиран от #13

  • 3 Клюкар

    35 11 Отговор
    Тоя пак се е натаковал.

    Коментиран от #6

  • 4 НКВД

    40 13 Отговор
    А кой ще спре Донбас и Донецк да не се присъединят към Федерацията? Шоколадовото отверстие много плямапа!
  • 5 етно граф

    33 11 Отговор
    Украинците, руските "македонци".
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Левски

    33 11 Отговор
    няма по добра и смислена политика от тази да оставиш глупаците да се наиграят и да видят, че отново ще бъдат изтривалките на богатите западни демократи, идеолози! Ще трябва време да разберат че на запад им трябват нови миячи на чинии, улични чистачи, и гледачи на стари хора! Ще отнеме време да разберат, че се превръщат в плантация с евтина работна ръка, пенсионерска дъжава с бягащи млади хора и донор на свежа кръв и пари за американската демагогия по света! Но и тях като нас никой не ги пита! Имаше референдум който се провали защото нямаше достатачно избиратели!

    Коментиран от #15, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Франц Кафка

    21 31 Отговор
    В края на краищата , цивилизованият свят ще принуди Русия да живее по правилата !
    Друг изход тя няма !

    Коментиран от #11

  • 10 чакал

    30 10 Отговор
    Щом Порошенко те поздравява - значи работата е зле.
  • 11 Румяна Костова

    20 10 Отговор

    До коментар #9 от "Франц Кафка":

    Някъде в стремежа си да подчини Русия ,Западният свят изгуби своята цивилизованост и я замени с толерастия към имигранти и джендъри, нехаейки за интересите на белите и нормални хора.
  • 12 Румяна Костова

    16 8 Отговор
    Петро Порощенко дали знае ,че държавата, която хвали за твърдостта и ,се нарича Северна Македония вече.Ще го чуят гърците и ще стане международен скандал. В Израел Йерусалимския патриарх се направи на болен и отказа да го приеме миналия месец,ще сторят същото и гърците. Не зная коя от двете държави,Украйна и Северна Македония ме разсмива повече с напъните си да краде история от съседите си?И все пак изглежда украинците са по-добри хумористи, комикът Зеленски има съвсем реален шанс да стане президент на тази циркаджийска държава.

    Коментиран от #16

  • 13 русофилска подлога

    27 12 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Бедните държави в Европа са все в ИЗТОЧНА Европа.Досещаш се защо нали ? Това са все държави които са били под крилото на русия или са имали нещо общо с руската мизерия.Това нещо няма оправия толкова лесно ,пък ако ще да ти наливат и тонове пари от Европа.Просто всичко което е разрушенето от руските "доброжелатели" се оправя много трудно.Истината е колкото по-далеч стойш от русия ,толкова по-голям шанс за успех имаш.

    Коментиран от #23

  • 14 Груьо

    21 6 Отговор
    На безродниците от коминтерна въобще не им пука за интересите на България, нали ако Руснаците бяха успели, то Македония още повече щеше да се отдалечи от България и дори в един момент би могла да стане геополитически враг. Двете държави трябва да държим един курс на политика, постепенно да се сближаваме и да вървим към обединение.Трудно е да се поправят щетите от македонизма създаден по план от коминтерна в Москва и откъснал живо парче от България.
  • 15 Експерт

    24 7 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Не срами името на Апостола, или не знаеш какво е написал точно за Русия и не само той и Г. С. РАКОВСКИ "От изток нищо хубаво не идва", тая убийца на българските национални интереси, за С. Стамболов да не говорим. Кой караше българите от югозапада да се пишат македонци, името Лев Главинчев говори ли ти нещо? Русофила е или глупав или явен родоотстъпник, като предателя Радко Димитриев и още по долния Протогеров убиец на Тодор Александров. Мръсна русофилски зган,. Кой ни заплашва с войн заради Съединението най - официално и документа е тук за разлика от 90%от архива прибран от "милите руснаци" и не върнат до днес, че ще лъснат долните им интриги. Обичайте си ги ако не ви е срам от костите на българските войни на Крива река, Северна Добруджа, Гюргево, и тн.

    Коментиран от #17

  • 16 Иванов

    18 10 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    Госпожа, явно имате мозък колкото една гугутка, но за рублерастка ви върши работа. Никога ли не сте чули нещичко за Киевска Рус? Тя е съществува много преди вашата любима Россия. Та кой от кого между тях краде история????

    Коментиран от #18

  • 17 Боряшник

    20 7 Отговор

    До коментар #15 от "Експерт":

    Още по - долни са Руснаците, коминтерна одобрява и финансира атентата в Св. Крал, сега Св. Неделя от 16 април1925г загиват над200човека в църква на панахида и не малко жени и деца плюс не малка част от героите от Дойран, гара Кенали, три уши и Мека црев.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българан Европейски

    15 9 Отговор
    Светът, нашият си върви напред и към прогрес. Някак ще унищожи руската плесенясала кочина на Злото и Лъжата. Каквото за Хитлер и Саддам - това и за гнусното лъжливо джудже Птн.

    Коментиран от #28

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Експерт

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Румянче, пиленце много ми е любопитно какво ще отговориш ти на по - горе написаното от мен? Как ще си заслужиш рубли те? Ще загърби ли родината за руските парички?

    Коментиран от #27

  • 22 Наивен русофил

    1 0 Отговор
    Що се отнася до споразумението, Русия не обича само Северна Македония. Езикът и нацията няма никакъв проблем да бъдат македонски....
  • 23 Михи Ротера

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "русофилска подлога":

    От 30 години са извън орбитата на Русия , ти кажи тогава що са бедни. Щото за едните могат да си напечатат парите, а другите са за евтина работна ръка. Глупаците на този свят няма свършат.

    Коментиран от #29

  • 24 Голям прос

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Точно казано. Ще добавя - и пазар на долнокачествени европейски и американски гмо хранителни стоки
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хаджи хаджи Българин

    2 2 Отговор
    Същото важи и за Украйниците !
  • 27 Румяна Костова

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Експерт":

    Не съм чела документът ,който Вие посочвате.Имало,пък го откраднали руснаците,ама никой не е направил едно копие,да го размаха като доказателство.Вие се изхвърляте,че сте чели архивите.Някои пък хора се мислят и за Наполеон и Цезар едновременно.Ако почна да се вслушвам в бръщолевенията на тях и на Вас ,няма да ми остане време да чета нормалните коментари във факти .бг .
  • 28 Румяна Костова

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "Българан Европейски":

    Във Вашия свят сигурно смятате ,че има прогрес ,ако имате възмощност да си купите стара европейска кола на стотици хиляди километри или нов модел телефон.Накъде върви този свят не зная ,но точно на това не може да му се каже прогрес.

    Коментиран от #30

  • 29 Груьо

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Михи Ротера":

    Защо тогава, унгарци, чехи източно германци и поляци се оправиха и икономиката им дръпна напред. Аз живея в Англия и чех имигрант не съм срещнал. Не е ли защото ние не можсхме да се отърсим от ДС и пребоядисаните комунисти, които останаха на власт и след 1989 и продължиха с корупционните си практики.

    Коментиран от #33

  • 30 майкъл джексън

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Румяна Костова":

    лелеее Румяна личи си че си млад човек неопитен затова не се изказвай неподготвена че олекваш и ставаш смешна
  • 31 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    ...чист Плевнелиев.....все помен на чужди мъ.....прави.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Груьо":

    Изобщо не е затова....
  • 34 Аве Фюрер до путинистите

    5 4 Отговор
    Гледам , че тук на русофилската пасмина кафявата пяна вече им излиза през устата вместо отзад . Доста трябва да са се сбъркали тия русофилчета .....
  • 35 Мария Корбелова

    0 0 Отговор
    Тоя па кой го бакари за жълта слива?
    Бита карта.
    Да си гледа шоколада и да не подскача много с тая квадратна балка.
Новини по държави: