Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 13:54 2 001 14

Москва отново не вярва на Лондон

  • новичок-
  • сергей скрипал-
  • солсбъри-
  • сергей федотов

Кремъл поставя под съмнение достоверността на публикации, според които трети човек е бил замесен в инцидента в Солсбъри

Москва отново не вярва на Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кремъл поставя под съмнение достоверността на новите публикации, според които е имало и трети замесен в инцидента в Солсбъри. Така Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент, коментира публикации на онлайн изданията "Белингкат" и "Инсайдър", информира ТАСС.

Според източници на тези издания трети човек, уж свързан с делото за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри през 2018 г., можело да е замесен в друг опит за отравяне, извършен в България през 2015 г., посочва агенцията.

"Видяхме съобщенията в тази връзка. Има само един въпрос: как е могло през 2015 г. да остане незабелязано използването на някакво бойно отровно вещество в Европа, защо това се е разбрало едва сега?", каза Песков.

"Не знаем доколко отговаря това на истината, отговаря ли на истината изобщо, не знаем на какво са се опирали съставителите на тази информация, не знаем доколко са компетентни те, кои са те и изобщо дали е истина всичко това", заяви Песков пред журналисти.

На 6 февруари "Дейли телеграф" съобщи, че по думите на негов източник британското следствие проучва версия, според която в отравянето на двамата Скрипал е участвал и трети човек - служител от руското военно разузнаване, използвал псевдонима Сергей Федотов. По данни на източника Федотов е трябвало да излети за Москва заедно с другите двама заподозрени - Александър Петров и Руслан Боширов, но в последния момент си е прибрал багажа и е останал във Великобритания.

Вестникът пише, че той може би е променил намерението си за връщане в Русия, щом е разбрал, че Сергей и Юлия Скрипал са оцелели. Източникът не изключва, че третият замесен в случая може все още да се намира в кралството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    8 4 Отговор
    Каква изненада нали
  • 2 стоян георгиев

    5 18 Отговор
    руснаците ще отричат до последно,както за крим,донбас,малаизииския самолет и т.н. хибридни инциденти.песков като толкова иска да се разплете случая да обясни що лъжеха в ефир служителите на фсб участвали в операцията?що не бяха разследвани както те и техните началници ,щом другаря путин не знае за тази операция?смях!

    Коментиран от #13

  • 3 Няма значение

    5 20 Отговор
    в какво вярват и в какво не вярват евразийските получовеци. Важното е, че всички нормални хора по света разбраха, че Русия е страна-агресор, която извършва убийства на невинни хора по целия свят.
  • 4 ****

    21 3 Отговор
    Че то остана ли някой да му вярва вече на Лондон ?
  • 5 Реално

    14 3 Отговор
    Не само Москва-цял свят вече не им вярва на тези английски палячовци.Даже на Запад тази тема е повод за скечове по телевизионните шоута....

    Коментиран от #8

  • 6 Kcaniba

    14 2 Отговор
    Те и децата се смеят вече на ландънската джендърня!!!
  • 7 Сатиричния

    11 1 Отговор
    Отначало беше малко изненандващо (за много кратко), след това стана смешно, което премина в комично, но на този етап вече е просто жалко...
  • 8 Наблюдател

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Ти си реалист, колкото и русофила е български патриот. Света разбра, че руската кочина е агресивна и се опитва да избива невинни граждани по целия свят. Включително и в България. Отричат единствено мръсните руски подлоги. повечето за някой и друг долар или евро.
  • 9 Киро

    9 0 Отговор
    Тия кръвосмешащите се заедно с камила мей хептен изтрещеа.
  • 10 Франц Кафка

    1 7 Отговор
    Третият отдавна дава показания в М - 6 .
    Той и разказа за Новичок , веднага след атентата .
    А четвъртият участник се направи на артилерийски лейтенант 😂😂😂
  • 11 Жалки боклуци,

    3 1 Отговор
    и те същите като нашите, да отвлекат вниманието от фалиралия брекзит. Нали са лапни шарани англ., лапат без да дъвчат.
  • 12 ДАААА

    1 7 Отговор
    А ЦЯЛ СВЯТ НЕ ВЯРВА НА МОСКВА !

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Kcaniba

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДАААА":

    даааа.....ама.....
Новини по държави: