Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 17:20 13 061 63

САЩ със санкции за "Северен поток - 2" и "Турски поток"

  • сащ-
  • северен поток - 2-
  • турски поток

Подготвя се нов пакет от ограничения за финансирането на проектите

САЩ със санкции за "Северен поток - 2" и "Турски поток" - 1
Снимка: Shutterstock

Конгресът на САЩ подготвя нови санкции срещу руските газопроводи в Европа, съобщи Bloomberg.

Законопроектът ще е отговор на намесата на Русия в американските избори. Той ще забрани инвестиции в руски енергийни проекти извън страната. Ограничена ще бъде и доставката на съоръжения за сондажи в петролни полета.

Подготвя се и забрана за финансиране на международни проекти, подготвяни от Русия или нейни компании. Това може да саботира изграждането на проектите „Северен поток – 2“ и „Турски поток“.

И двата газопровода ще внасят газ в Европа, заобикаляйки Украйна. В „Северен поток – 2“ участват „Газпром“ и 5 европейски компании, а в „Турски поток“ руски и турски фирми.

Ограниченията може да засегнат всяка европейска компания, участваща в изграждането на руски газопроводи. В момента Русия се стреми сериозно да повиши дела си на световния пазар за втечнен газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    280 23 Отговор
    Тея няма ли да спрат да се мешат там където работа нямат

    Коментиран от #5, #7

  • 2 мършаляк

    42 132 Отговор
    само така стига с двойните стандарти на Германия

    Коментиран от #16

  • 3 grot

    182 21 Отговор
    Демоуоуокрация - хамериканска, важно е те да дирижират а глупаците от еврогей да отдават чест.
  • 4 gogo

    219 17 Отговор
    Тази нещастна държава няма най-после да потъне в морето и света да стане едно по-добро място за живеене ..........

    Коментиран от #13

  • 5 Бесен Язовец

    29 93 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Защо да спират бе, нали санкциите помагат на руската иХономика да се развива ??

    Коментиран от #33, #43, #58

  • 6 а така

    178 14 Отговор
    а някой твърди , че нато е важен за европа ....че америка е важен съюзник и ни защитава...че имаме общи интереси с краварите . невероятно нагло и високомерно е американците да приемат закони които да важат за останалият свят ....това е точно диктатура !!! могат да ограничат само американски компании да участват в каквито и да е отношения с русия но останалият свят е СВОБОДЕН да работи и да търгува с когото си поиска !!

    Коментиран от #44

  • 7 Джудже

    137 10 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Там е работата, че това им е работата. Европа трябвало да купува американски газ на по-високи цени, че да не изпаднела в енергийна зависимост от Русия. Или по друк начин казано, който купува руско, а не американско - санкции.
  • 8 1122

    110 12 Отговор
    Аааа,тоз много почна да си разиграва коня,да не падне на гърбъ си.Като прави санкции,правете му и вие бе.А да видим целия свят като го отреже какво ще прави.То голяма лакомия бе братче,ще налапа целия свят ли какво. Тюх да му се невиди и лакомията и немярата му дано.Само той ли ще яде?Какво чакат тия президенти,министър председатели,той ги лови един по един,да вземат да му скочат всичките наведнъж ,че да го питам кого ще удари по напред?Май вече е време тоя вулкан да изригне,че да им затвори лакомите усти на тия американци,дето искат да налапат целия свят.ЛАКОМО ОКО ИМАТ,АМА САМО ШЕПА ПРЪСТ И ЩЕ ГО ЗАТВОРИ.
  • 9 Брадвата

    79 14 Отговор
    Както герп управляват БГ, така краварите управляват целия свят
  • 10 1944

    9 45 Отговор
    калинка темеНУЖНИКова бърза да плати данъка на русия, че да не ги изритат. българия кучета я яли.
  • 11 Кабагайдаров

    83 12 Отговор
    САЩ световен полицай ли са че ще въвеждат ограничения по целия свят ? Нека да си гледат техните бакии и камъните в тяхната градина и да не се месят в делата на другите държави !
  • 12 Щом в КРАВАРНИКА

    96 13 Отговор
    нямат изгода и веднага санкции, заплахи и т.н! Въобще няма да ми е жал за краварската измет, когато им дойде времето и ги затрият от лицето на земята!
  • 13 Емил

    9 36 Отговор

    До коментар #4 от "gogo":

    За русия ли говориш? Уточни, че незнам какъв знак да ти пиша!

    Коментиран от #20

  • 14 Барчо

    92 12 Отговор
    Колко интересно. Налагат санкции все по един и същ измислен повод, но за каквото и е изгодно. Това е все едно ако пътуваш в един ден от София до Бургас и си си забравил документите да те спират 50 пъти различни ченгета и да ти пишат всеки път глоба само за това. Изгодно и е на краварите и налагат санкции, без значение че Европа ще изгуби. Важното е ковбойците да са добре. Крайно време е европейците да разберем, че американците не се нуждаят от съюзници, а само от слуги за каквито ни смятат. Лъжат ни, унижават ни, ебават ни, а ние продължаваме да лижеме и да лижеме.

    Коментиран от #17

  • 15 Панов

    15 86 Отговор
    Колко трябва да си прост за да се бъркаш в американските избори.милиционерските пръчки в Москва настъпаха мотиката.преди,по време на СССР управляваха образовани и по разумни хора,сегашните са фатмаци и ченгета
  • 16 1944

    13 70 Отговор

    До коментар #2 от "мършаляк":

    само бой по руско-германските фашисти.
  • 17 Бесен Язовец

    9 65 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Ми могат хората, налагат, тойти русняци, като не могат нищо да им направят, само реват като разгонени магарета ! Немаха смелост, руснаците да ги резнат, дори и с ракетния двигател, с който америте летят в космоса, понеже все са гладни за пари завалииките.

    Коментиран от #32

  • 18 стоян

    11 41 Отговор
    В България има руски газ и ще има -А дали ще минава през Украйна или през Турция е все тая и няма да е безплатен = явно само Путин и нашите путинолизци се интересуват от къде ще мине А и сега руската икономика ще стане по яка от санкциите
  • 19 манаф

    61 6 Отговор
    Явно не могат да произвеждат стоки който да са конкурентни на другите с тоя техен газ който се добива с по скъпа технология и е по скъп на пазара. В пазарна среда живеем купува се това което струва най евтино а това което се опитват да наложат краварите е държавен монопол от една държава на другите. Това беше политика от преди 89год. когато една държава или държавата определяше правилата а не пазара. Отървахме се от държавния диктат и минахме на пазарни принципи а се натресохме на държавен диктат на една държава над останалия свят.

    Коментиран от #29

  • 20 ГОСТ

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Емил":

    Явно си много зле и не знаеш къде е най големия заспал вулкан. Който ако изригне може да затрие цял континент. Това ако не знаеш си личи колко си информиран да даваш определения.
  • 21 jforfk

    46 3 Отговор
    Много интересно. Излиза американският президент и казва: "Аз не вярвам, че Русия се е намесила в изборите". А после санкции защото Русия се е намесила в изборите. Или: бий заека защото е без шапка, или бий заека защото е с шапка. Колкото до останалото е най-смешният момент. Непрекъснато ревът за СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ" Ами свободната търговия се вика конкуренция и няма никакъв проблем. Нали са най-мощната икономика? Ами правят доставните цени на техния газ на половината на руските и всеки ще купува техния газ. А на това се вика конкуренция по американски.
  • 22 Рашка с чашка

    11 24 Отговор
    Май не знаете как работят санкциите. Американците забраняват на Шел, примерно да работят с американски фирми и да продават в САЩ. Да купува от американските компании добиващи нефт и т. н. ако участва в Турски поток. И в Шел си правят сметка от кое ще печелят повече от продажбата на бензин в САЩ, или в транспорта на газ. И разбира се се отказват да финансират Турски поток. Така и с останалите.

    Коментиран от #39, #41, #48

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Франц Кафка

    31 8 Отговор
    Краварите изглежда не си вадят поуки!!
  • 25 Фантом

    29 7 Отговор
    Никакъв шанс да заповядват на държави от западна Европа! Искат да направят ЕС заложник на техния газ.

    Коментиран от #28

  • 26 ТОЧКАТА

    15 2 Отговор
    Май е време да вървите на коня в краката и на кравата на рогата...../по Сиярто/

    Коментиран от #36

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТОЧКАТА

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Фантом":

    ТЕ са си заложник...С ,,канцлеракта ,, е озаптена германия а с ,,брюкселския бизнес,, на ЕСъто/копие на вашингтонския/ властва олигархията и корпорациите......само един пример--Д.Сорос има право да променя директиви на ЕС ако ,,спази правилата,, на обструкция!!!Неговите ,,мнения,, се вземат ,,задължително,, в предвид при проектите.....
  • 29 ТОЧКАТА

    22 4 Отговор

    До коментар #19 от "манаф":

    С падането на комунизма пред САЩ застана един свят готов за глобализиране...Тогава ТЕ се отказаха от производството ТАЗИ ГЛУПОСТ!!!според НЕОЛИБЕРАЛНАТА ИДЕОЛОГИЯ....Нека другите се занимават с тази простотия- производство--НИЕ ще КОНТРОЛИРАМЕ ТЪРГОВИЯТА , военното присъствие И ФИНАНСИТЕ....И така до времето на Тръмп,който обърна нещата....Нали си спомняте,,ШОКОВАТА ДОКТРИНА,,...ТЯ първо бе приложена в САЩ,а после по целия свят с помоща на СБ,МВФ,ФЕД И ДД/държавният департамент/..
  • 30 ТОЧКАТА

    28 4 Отговор
    Пак ,,намесата...,,,...Е, ми то Путин ви го върна заради Елцин...Кво ревете...За втория мандат на Елцин , ВИЕ му направихте ,,изборния щаб,,...САМО ОТ АМЕРИКАНЦИ!!!
  • 31 ай де бе

    29 3 Отговор
    След няколко години, тия ще си налагат санкции, сами.
  • 32 ТОЧКАТА

    3 11 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    съжалявам... че си прав....Така е--МОГАТ,имат всичко необходимо...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 манаф

    30 2 Отговор
    ДД/държавният департамент/. Твоето ДД да си гледа държавата а не да се изявява като световен департамент върху цял свят и да налагат техните закони те може да важат само за тях. Населението на земята е близо 9 милиарда а те са само 350 милиона. Може ида са най богатата държава но са и държавата с най големия дълг а дали ще могат да го погасят ако кредиторите си го потърсят. А всички други си имат парламенти който гласуват техни закони и са си техни и не се опитват да ги наложат на ФАЩ. Още няма Световни американски щтати за да налагат техните закони.

    Коментиран от #35, #37

  • 35 манаф

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "манаф":

    ДО ТОЧКАТА
  • 36 jorj

    8 16 Отговор

    До коментар #26 от "ТОЧКАТА":

    Гениално!!!! Смело!!!! Хуманно!!!! До кога мафиотска държава сдобила се с ядрено оръжие ще мародерства над стотици народи, налагайки идиотизъм, алкохолизъм, цинизъм и издига в култ убийствата в името "на Радината", разбирай управляващата мафия!!!!
  • 37 ТОЧКАТА

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "манаф":

    Аплодирам...Даже има и първи лястовици като Орбан например ,освен големите орли като Китай,Иран,Русия,Индонезия,Филипините,Виетнам,С.Корея ....бе май доста има--не съм броил в Южна Америка....
  • 38 Дано да успеят

    4 13 Отговор
    да блокират и двата.
  • 39 Реалист

    4 31 Отговор

    До коментар #22 от "Рашка с чашка":

    Добре си им го обяснил - с две думи и като за пенсионери. Не вярвам обаче да разберат - русофилнята е болест и единия фактор за нея е празноглавие.
  • 40 фак дъ уса

    30 5 Отговор
    я да закрием базите ида изгпним посланика и да залашим с излизане от нато! сигурен съм че самолетите ще ни ги дадат безплатно

    Коментиран от #45

  • 41 Чашка в прашка

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Рашка с чашка":

    Ъхъ, и затова “Законът ще забрани инвестиции в руски енергийни проекти извън страната”. Сакън да не нарушат интересите на Шел и подобните му в Русия. Т’ва ако не е двоен стандарт- здраве му кажи!
  • 42 nikola

    11 4 Отговор
    и какви точно санкции? русия и европа се разплащат в евро а не в долари. Ще им духнат под опашката.
  • 43 ....

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Санкциите помагат и на Бълхарите да затънат до гуша! САЩ са на една стъпка от ПЕРЕСТРОЙКАТА - Гражданка война и в агонията си вече не се контролират!
  • 44 725

    8 29 Отговор

    До коментар #6 от "а така":

    И после пак американците ще спасяват тая Европа, дето ще търгува с когото си иска. Много бързо германците забравиха на какво са способни руските диваци. Оживелите баби отдавна са в гробищата и не могат да разказват. Половината Германия сега са турци и какви ли не. Войната ги унищожи като ген. Руските боклуци само това чакат. Европа да остане беззащитна и да започнват да грабят, както винаги. САЩ са единствената сила, която възпира червените изроди, докато Европа не се осети и не започне да се милитаризира бързо и ефективно. Сащевреминно руснаците трябва да се удушат икономически и то солидарно. Парите, които Пухлер печели от нефт и газ не отиват за пенсии и лекарства. С какво плаща всичките тия "страшилки" дето уж запада трепери от тях непрекъснато. Това е, като да купиш на палача брадва с която после ще ти резне главата.

    Коментиран от #50

  • 45 jorj

    6 21 Отговор

    До коментар #40 от "фак дъ уса":

    Рашаните не могат и неискат да разберат, че ДЪРЖАВАТА ИМ Е МАФИОТСКА И СА ОБРЕЧЕНИ!!!!! КОЙТО НЕВЯРВА ДА ИМИГРИРА И ДА СЕ НАСЛАДИ НА ВЕЧНО ЩАСТИЕ!!!

    Коментиран от #49

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Внимание, Внимание!💉

    12 3 Отговор

    До коментар #46 от "Внимание внимание! Говорит Москва!":

    Соросоид на самогон венозно!💉
  • 48 Румяна Костова

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Рашка с чашка":

    Ако сметките бяха толкова прости ,досега всички фирми участнички в Севирен поток
    2 да са се преквалифицирали да транспортират американски газ.Фактът, че продължават да редят тръби за руския газ
    говори, че обяснението Ви не е много адекватно.
  • 49 Човека

    16 0 Отговор

    До коментар #45 от "jorj":

    Голем си друже. А американците серат конфитюр. Сигурно си завършил трети клас. Напъни още малко де, поне основно.
  • 50 Монофреза

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "725":

    Как не те мързе да пишеш толко. Тебе точно няма кой да те спаси, сега и завинаги.
  • 51 Диамантената ръка

    4 10 Отговор
    Цялата работа идва оттам, че днес Русия се опитва да покаже, че преди 30г. не е загубила Студената война. Западът обаче всеки ден й напомня, че това е факт. Само, че Русия днес е по-слаба от СССР и за толкова кратък период да понесе второ поражение ще бъде фатално за нея.
  • 52 ГосТ

    9 0 Отговор
    Явно е че краварите имат големи интереси от транзита на руски газ през Украйна. Това е цялата работа. Германия най накрая трябва да спре да се съобразява с всичко от обора. Това е проблема. Иначе ми е ясно за к'во държави и икономики като Китай, Япония и Германия се мазнят на консуматорите. Голям пазар с лакоми зомбита,но може и без него с някои промени
  • 53 Националист

    12 1 Отговор
    И защо не искат ние да печелим от Уса? Лошо ли ще ние да получаваме $400млн транзитни такси? Лошо ли ще ни е да имаме по-евтина газ и по-малко разноски? Ааа, те няма да получат нищо и затова е цялата дандания.
  • 54 истина

    16 0 Отговор
    Сащ май се държат като световен мафиот, а не като демократична държава. Ако не ги слушаш почват с рекетите или с войните.
  • 55 СТАЛИН

    11 0 Отговор
    Нещастна,мръсна,подла американска зган,искате целия свят? Невъзможно е да го притежавате, малоумни сте да го проумеете!Русия ще спести света от вашата агресия и тероризъм.
  • 56 396

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Дългът на САЩ надмина $22 трилиона - ЕЕЕ, ТОВА Е ЗА САНКЦИИ !!!!!!!!!!!
    А украинчетата могат след войната която приятелчетата им подготвят да станат още по зависими, почти като нас и да втечняват газ от тоалетните.. за да пестят. Така ще засвидетелстват дълбочка признателност на западните умници..които ги докараха до тук, досущ като нас ..
    Санкции ще ми налагат - ай у леву !!!!! ........да такова и наглата нацийка !!!
  • 57 арджентата

    2 0 Отговор
    НЕНОРМАЛНИЦИ! Психично болни!
  • 58 Manafa

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Абе, тИ верно си много проЗт !
  • 59 Бойко Борисов

    6 2 Отговор
    Писна ми тия да ни командорят! Да ги дух....
  • 60 Леле6677

    9 4 Отговор
    Янките отдавна прекалиха, а с това се оляха. За каква независимост ми говорят нашите управници когато решения се взимат в друга държава и от друг парламент/сенат? А управниците /които и да ни управляват/ ги следват като кутрета.
  • 61 Анонимен

    2 0 Отговор
    Тези санкции могат да засегнат само фирми и институции работещи в САЩ, в крайна сметка държавата си е тяхна и те решават какво ще става в нея. Избирашили работиш с Русия или в САЩ. Не че подкрепям този начин на мислене, но в края на краищата в тяхната държава си решават те.
  • 62 ценности

    1 0 Отговор
    Американската политика е лицемерна. Говорят, че не трябва държавите да са зависими и се противопоставят на всеки дори намек за сделка с Русия. В същото време, обвързват държавите, пласирайки своите стоки и услуги. Та нали икономическия модел, създаден пак от американците (визирам англо-саксонците) казва да се остави пазара САМ да решава кое е по-икономическо изгодно. Нека се оставят тръбите към Русия. Нека се построят нови - към Африка, арабските държави, ако щете и към Южна и Северна Америка. И тогава нека се види, кое е по-икономически изгодно. Резултата от токъв свободен пазер, май е ясен на американците, и затова те драпат със зъби и нокти срещу икономическия модел, който те сами пропагандират на света. Но има видьовден. За всички. И за мен и за всички ни.
  • 63 Грую

    0 0 Отговор
    Ще го спрат и него и интересно къде ще си навират нашите политици гъзовия хъб "Балкан"?