Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 18:40 1 171 6

ЕС няма да гони посланиците на Венецуела

  • венецуела-
  • ес-
  • гони-
  • посланици-
  • федерика могерини

Европа няма да отговори реципрочно на Каракас

ЕС няма да гони посланиците на Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

ЕС няма да гони посланиците на Венецуела, заяви днес върховният представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини на пресконференция.

По-рано днес председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер призова ЕС и държавите от Общността да прогонят представителите на "режима на президента Николас Мадуро". Причина за настояването му стана връщането от венецуелската граница на евродепутати от ЕНП, пристигнали в Каракас.

Могерини уточни, че представителството на Европейската комисия във Венецуела е било предупредено, че евродепутатите няма да бъдат допуснати в страната. Тя съобщи, че представители на ЕС и Уругвай заминават тази седмица за Венецуела, за да съдействат за свикването на нови мирни президентски избори.

Върховният представител отбеляза, че международната контактна група за Венецуела, в която ЕС участва, бе създадена по призив на ЕП. Тя уточни, че днес министрите на външните работи от ЕС не са обсъждали възможността групата да бъде закривана, защото е вероятно единственият начин да се постигне целта за мирен преход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мадуро

    22 1 Отговор
    Няма да гоните защото знаете че не сте прави! Мислите се за големи гяволи.
  • 2 Пища Хуфангел

    11 0 Отговор
    Тази италинката Могерини почва да ми хваща окото! Мисля да и чукна езна среща лятото на Шкорпиловци.

    Коментиран от #3

  • 3 Скорпион 29

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пища Хуфангел":

    Внимавай! родена е на 16 Юни, значи е двуличен близнак
  • 4 jambazina

    3 3 Отговор
    ЕС е геополитическо джудже без собствено мнение, щом и мустакатия шофьор на рейс ги разиграва, сметайте колко струват.

    Коментиран от #6

  • 5 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    ЕНП е америчката ковра в есъто....
  • 6 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "jambazina":

    Тъй ли ве???Или спазват ОФИЦИАЛНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРОТОКОЛИ И ОТНОШЕНИЯ.....Ма тва е далеко от ...жамбазински работи....