Last news in Fakti

16 Февруари, 2019 09:11 2 833 38

САЩ: Мадуро осъзнава, че искат да го отстранят

  • венецуела-
  • сащ-
  • майк помпео-
  • николас мадуро-
  • отстранен

Хората отхвърлят неговия модел на управление

САЩ: Мадуро осъзнава, че искат да го отстранят - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Има явни признаци, че Николас Мадуро започва да разбира венецуелците, които желаят да го отстранят от поста му. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео пред репортери в исландската столица Рейкявик, предаде AP.

Преди това в интервю за агенцията Мадуро каза, че би желал да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп по всяко време и на всяко място. Според Помпео искането на Мадуро не е новост, но сега то свидетелства за факта, че той осъзнава, че хората в изпадналата в криза Венецуела отхвърлят неговия "модел на управление".

Администрацията на Тръмп е изпратила нова голяма пратка с хуманитарна помощ на венецуелската граница на Колумбия, този път с американски военни самолети. Това личи от изтекъл в медиите имейл от Държавния департамент до Конгреса. Доставката от 250 тона ще започне да се разтоварва в граничния колумбийски град Кукута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    29 7 Отговор
    Сащ що не помага на умиращи от глад африканчета ?!..лицемери
  • 2 Borislav Popov

    6 27 Отговор
    Мъдуро е в опасност, а русофилнята още не е застанала на амбразурата, закъсняват нещо русуфилистиците, спи им се !

    Коментиран от #16, #22

  • 3 един

    7 22 Отговор
    Мадуро е поредният диктатор, който се прави на луд. Ако се върнем назад във времето ще видим как всички диктатори били шизофреници, параноици и какви ли не. Това за сметка на хората, които заради тази тяхна лудост тънат в мизерия, глад, липса на елементарни средства за съществуване. Бил осъзнал! Откога хората във Венецуела се редят на огромни опашки за елементарни храни, протестират, емигрират, мизерията е голяма. А той горд с поста си и се перчи. Подобен на него го защитава, амбицията да запази този доказал вредата си начин на управление да продължи да съществува. Лошото е, че лечение срещу такава лудост няма. До последно такива като него се мислят за велики и неповторими. Около тях подкрепящите ги, привилегировани и недосегаеми.

    Коментиран от #4, #5, #11, #12

  • 4 Румяна Костова

    19 8 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Нямаше да се решат на опашки ,ако алтруистите от САЩ не бяха въвели и санкции за най-необходим суровини ,с които да работи хранителната им и леката промишленост
  • 5 Хасан

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    И казваш единствения вариант е да даде на американски фирми на концесия петролните,газовите,златни находища на страната ??? Да тегли непосилни заеми ,да купят ненужно американско оръжие срещу ..ддихадисти ....и венецуелците пак да отиват да рабоият в американски ферми
  • 6 Аборигени

    23 7 Отговор
    Колко са хишни за петрол без никалъв срам са готови на нападнат суверена държава като Венецуела.

    Коментиран от #10, #19

  • 7 Хасан

    14 4 Отговор
    Да вдигнат икономическото ембарго ..Турция и Китай за нула време ще им помогнат икономически
  • 8 ....

    7 4 Отговор
    Мадуро ако беше американец щеше да си мисли, че искат да му изпишат веждите, а Borislav Popov му е свикнал, е този път предлагат и помощ - възелин
  • 9 ЕМАНУЕЛО ДИАС

    17 5 Отговор
    Говорят за демокрация а се стрелят по улиците на собствената си държава.
  • 10 Мадурко

    7 19 Отговор

    До коментар #6 от "Аборигени":

    САЩ никога няма да нападнат Венецуела.Само помагат на народа.Това не са руските агресори,че да нападат и окупират всичко.Венецуелският народ сам ще махне Мадуро.

    Коментиран от #13, #14, #20

  • 11 ....

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Връщам се назад във времето и разбирам, че всички американски Президенти са били болни, а в момента цялата им страна е такава! Ако това не е диктатура, да ти налагат от къде да си купиш газ, от кого да не купиш оръжие и т.н. здраве му кажи!
  • 12 Алоо

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Помниш ли Ирак,Либия и Сирия при ,,диктаторите,,какви богати държави бяха?Как живееха хората?Сега имат краварска демокрация.По добре ли са или ги оправиха отзад?А ТРЪМП не ли случайно мафиот,а не демократ.Какво значи това ще си плащаш за сигурност и ще купуваш само от мен?Напомня ми за демокрацията на СИК и ВИС.Помниш ли?

    Коментиран от #34

  • 13 ....

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Мадурко":

    Като българският народ, стачкува, сваля Борисов и той пак се връща, той си отива, но пак се връща и така до ента степен
  • 14 Мечо Пух

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мадурко":

    Техна помощ що мири всеки път на барут?
  • 15 Румяна Костова

    13 2 Отговор
    ,,Има явни признаци, че Мадуро започва да разбира венецуелците,които искат да го отстранят от поста му".Разлях си кафето,толкова ме развълнува Вашето журналистическо прозрение ,господин Джамбазов ! Какъвто и да е Мадуро,той едва ли е идиот ,че да не разбира кой вятър е довел протестите в страната му.
  • 16 Вова

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Чакай да се събуди русофилската сволоч и ще видиш огън и жупел.
  • 17 Д. Димитров

    15 4 Отговор
    Да уточни кои хора има в предвид... Разни платени провокатори! В Либия стана чудесно като вкараха демокрацията, в Ирак също... Общо взето където мине американската демокрация, трева не никне. Какво е общото между Либия, Ирак и Венецуела... ПЕТРОЛА! Либия, най богатата на петрол страна в Африка + желанието и да вкара в обръщение златния динар и да освободи арабския свят от еврейската банкова ЗАВИСИМОСТ, МВФ и Световната Банка. Ирак е една от най богатите арабски страни на петрол след американските васали Саудитска Арабия. Венецуела е най богатата на петрол страна в Латинска Америка. А някой съмнява ли се какво ще влезе с така наречената "хуманитарна помощ"... Оръжията нужни за поредната цветна революция. А по отношение на липсата на лекарства във Венецуела, ами тази липса е породена от наложените санкций от страна на световния терорист САЩ! Всички го виждаме... ДО КОГА?

    Коментиран от #29

  • 18 aaa

    11 3 Отговор
    Ако хората във Венецуела наистина не подкрепяха законно избрания си президент,Мадуро не би се задържал и 2 часа на поста си!
  • 19 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #6 от "Аборигени":

    Какъв петрол,какви 5 лева? САЩ и в момента купува петрола ,но ония не са кадърни да произведат,следователно да продадат достатъчно петрол.Най добре да си го държат петрола ,да не продават и да измрат от глад.Погледни Русия,мисли за Венецуела.Ако нямаха газ и нефт,Русия щеше да е държава от третия свят и защо продават толкова суровини и се бутат да са първи с предложенията си.то не бяха потоци,не бяха патоци.

    Коментиран от #23

  • 20 Ариец

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мадурко":

    Както в Панама, когато след неуспешен преврат срещу Нориега ,американците нападат и го свалят.
    Или срещу Хаити, където правят същото.
    Или срещу Алиенде, когато чрез тяхното протеже Пинучет свалят законният президент и налагат полуфашистки режим ,като в Украйна избил 10 хиляди .
  • 21 Хасан

    9 2 Отговор
    Турция се разбра с Венецуела да им строи социални жилища ,болници,училища срещу заплащане с петрол ...Китай им строи инфрастуктурни проекти срещу газ и петрол..Сащ просто трябва да им вдигне ембаргото и народа им ще стане най добре в Латинска Америка...нямат врагове,нямат терористи ,няма мафия като Колубмия ..

    Коментиран от #24

  • 22 Удушвач на червени вмирисани руски тро

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Не са на амбразурите защото не им е казала Москва. Всички леви, червени, комунисти, социалисти и прочие безродници имат само една родина - червената кочина. Собствените си майки и бащи ще избият ако от столицата на родината майка Москва им заповядат. Справка Павлик Морозов и др.

    Коментиран от #25

  • 23 Данъчния

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Защо САЩ освен нефт и газ какво друго предлагат? Като гледам много коли не продават извън САЩ, а и телефоните
    им отстъпват вече на китайските!

    Коментиран от #33

  • 24 895

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Това пък от къде го измисли ? Те да не са с ръце в задниците? Една болница ли не могат да си построят ? Ще прокопсат с човек на червената кочина на чело следващия път.

    Коментиран от #26

  • 25 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Удушвач на червени вмирисани руски тро":

    Абе човек ,Русия социалистическа ли е ???те станаха по алчни капиталисти от американците
  • 26 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "895":

    В България няма ли минни инженери че дава на концесия златните си находища ,няма ли ТЕЦ специалисти ,че дава Тецовете на концесия ????
  • 27 АЙДЕ ЛУДИ

    3 5 Отговор
    Мъдуркьо най-накрая осъзна че искат да го рециклират !
  • 28 Лупи

    5 1 Отговор
    Споко, Мадурката е добре щото тука е замесен и Китай! Ако беше само Русия сигурно нямаше да може да защити суверинитета на Венецуела, но с Китай нещата са по-различни. Все пак китайците са най-големия консуматор на петрол на планетата, техните основни източници са Русия, Иран и Венецуела. Точно затова Иран НИКОЙ няма да го пипне, а предполагам и Венецуела! Лошото е за народа на Венецуела, щото и в двата случея ще го духат, точно както иракчаните, макар че духането при Садам си беше манна небесна в сравнение с това при САЩ ама, който каквото сам си направи...
  • 29 Лупи

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Д. Димитров":

    Евала! Да се прочете отново от лумпените и ако не могат да четат да се прочете от майките им на висок глас!
  • 30 КГБ Териер

    5 3 Отговор
    Ако не го осъзнава значи правилно е пръв приятел с неосъзнатите от Кремъл
  • 31 партокрация и мафия

    3 0 Отговор
    То и в България отхвърлихме сегашния модел на мафиотизиране на властта, но нямаше кой да ни чуе! Партиите си направиха оглушки за реферндума и си карат както им е изгодно!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Голям прос

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алоо":

    Удобно не помнят. Не давай акъл на такива. Не четеш ли, пълно е с коне с капаци. Пред тях виждат само пари, и нищо друго. Търсете парите и властта и ще си обясните много неща, това бих казал, но има проблем - дебелоглавието. И българския народ е свикнал да робува, а не да мисли за националния си суверенитет
  • 35 МАЛАК ПОМПЕОВИЧ

    2 1 Отговор
    Новото Косово, само дет има повече полезни изкопаеми.
    Хоп , троп и нов поп начело.
    Дори и биографията му бе спусната от Ф16 и прозвуча в медиите, като реч от партиен конгрес. Ма той кротък младеж , послушен.
    ТОВА ХоЛиВуууД ИМА ДА БЪЛВА ФИЛМИ КАТО ПОЛЗВАТ НАПРАВО ГОТОВИ СЦЕНАРИИ.
  • 36 Кемал

    1 1 Отговор
    Здравейте аркадашлар!
  • 37 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НА КОГО Е НАСЛЕДНИК ПОМПЕО / НЕ ПРАВЕТЕ АСОЦИАЦИЯ С ПОМПЕЙ/ !? СВЪРЗАН Е С УМРЕЛЯКА БАЙДЪН / НА БЪЛГАРСКИ БАЙ-ГЪН / . ТА -НАПА.ЛМА.ДЖИЯТА / БОЕН ПИЛОТ ОТ ВИЕТНАМ/ БАЙГЪН / ХВЪРЛАЛ НА.ПАЛМ И ДРУГИ БОМБИ ВЪРХУ ДЕЦА -БЕ ПОГРЕБАН КАТО НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ НА САЩ ...САЩ...САЩ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 38 Гост

    0 0 Отговор
    Като не си удобен на акулите ти спретват ето това.Повярвайте те могат знаят и постоянно се усъвършенстват да потигнат своето.