Last news in Fakti

7 Март, 2019 15:59 2 208 24

Медведев: В САЩ да четат учебници по международно право

  • дмитрий медведев-
  • учебници-
  • дипломат

Руският премиер с критики към американски дипломат

Медведев: В САЩ да четат учебници по международно право - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският премиер Дмитрий Медведев отправи критики към американски дипломат, съобщи РИА Новости.

В момента Медведев е на посещение в Люксембург. По-рано американското посолство в страната я призова да вземе ясна позиция за руската окупация на Крим.

„Мисля, че американският дипломат трябва да получи най-обикновен по международно и публично право. Той трябва да изучи основите, ако заема дипломатическа длъжност. Трябва да разучи концепцията за държавен суверенитет. Мисля, че тогава ще по-подготвен“, заяви Медведев.

Руският премиер припомнил, че "държавният суверенитет е върховенството на държавната власт в страната и независимостта на държавната власт извън нея". Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел призова за по-ясен диалог между Русия и ЕС, с който двете страни да решат проблемите по между си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 начо

    9 26 Отговор
    на това се казва гьонсурат
  • 2 Руските свине

    9 41 Отговор
    да говорят за международно право е все едно канибал да говори за вегетарианство!
  • 3 копейкин

    21 2 Отговор
    Те ги пишат ,бе клоун !

    Коментиран от #24

  • 4 Хрониките на Евразия

    7 28 Отговор
    Този палячо, не пази ли 4 години президентския пост за Путин , в нарушение на Конституцията на РФ ?

    Коментиран от #8, #17

  • 5 Хрониките на Евразия

    6 22 Отговор
    Онзи ден , същият този Медведев , преброй 56 милиона български туристи в Русия , а неговия шеф - 600 шпиона .. Математици от Бога са и двамата 😂

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    25 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Кажи на краварите тогава да си преброят дълговете ! Дали могат да броят до толкова ? Или за тях математиката е абстрактно понятие ?!!
  • 7 Барчо

    28 3 Отговор
    За първи път чувам Медведев да се изказва толкова остро. Но пък е напълно прав. Съвукупния западен печат, включително и нашия се възползва от възможността да пише простотии без да има някаква юридическа възможност да бъдат съдени за фейковете си. Естествено се позовават на "свободата" на печата. Крим като АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА в границите на Украйна чрез референдум гласува за това да се обявят като самостоятелна отделна държава. До тук няма никакво противоречие с международното право. След това пак гласуваха за присъединяването и към Русия и чакаха няколко месеца докато самата Русия се съгласи. През това време къде спа Обора, Украйна, ЕС и другите "демократични" общности.

    Коментиран от #10

  • 8 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хрониките на Евразия":

    Явно и ти трябва да четеш!!! Кое е против конституцията да изясниш. Всичко е точно по нея. Направи си справчицата първо, че се излагаш.
  • 9 издател

    7 1 Отговор
    Четат ги те,ама издателят им е друг,така че не е изключено повечето прилики с действителността са случайни.
  • 10 Стоян

    3 13 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    То и в Чечня и Косово имаше ама рашките що не ги признават за держави?

    Коментиран от #12, #13, #21

  • 11 До първите коментари

    17 4 Отговор
    Соросоидите подивяват когато им се казва истината в очите. Еми за кое не е прав Медведев бе ? Че САЩ постоянно нарушават меж.право-истина е..Примери-без резолюция на ООН-което е единственият начин--САЩ военно нападат Панама,Ирак,Либия,Сирия,Виетнам,Корея,Судан,Йемен,Куба,Чили...и още двайсетина държави--какво не ви е ясно соросоиди????

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Borislav Popov

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян":

    От кога Чечения е в състава на Русия ? А столицата Грозни е основан от Руснаците 1818 година . .. А Косово от кога е в състава на Сърбия ? Май още от 11 век ?!!! И ти си тръгнал да правиш едни сравнения ....! ............ А колко войни Украйна е водила за Крим ? Дай пример за някоя Украинско Турска война ?!!
  • 14 Българин

    4 12 Отговор

    До коментар #11 от "До първите коментари":

    Не знам кои соросоиди са полудели, но путлерастите с пяна на уста защитавате мръсната руска кочина, която перманентно нарушава международното право. Но най-нагло се позовава на него, когато и отърва и обвинява другите, че го нарушават.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Я пък ти

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Айде айде-как да не знаеш за соросоидите -нали сте си дружки ...В една г.й дружинка сте-не се прави на скромен..Кажи си-нали сме модерно европейско общество и да си от джендарлъка е много Кулл и фешън на днешно време...Що се извърташ?
  • 16 Да си знаеш

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    При връщането на Крим към РФ няма нарушена нито една точка от меж.право-това дори в Европейският Парламент го признаха-точка по въпроса. Можеш да си пишеш НПО-лозунгите колкото си искаш-но единствените които нарушават грубо меж.право са САЩ. Избиха над 3 милиона иракчани-само заради лъжата им пред ООН за хим.оръжин на Ирак.Замисли се-3 милиона жертви-от които половин милион деца.А да беше само Ирак-за 80 години американците са воювали във над 60 държави по света-и в повечето случаи без резолюция на ООН Затова престани с това лицемерие-настройваш хората още повече срещу САЩ и глупавите ти домисли.

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 17 Румяна Костова

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хрониките на Евразия":

    Според руската конституция никойне може повече от два пъти по ред да заема поста президент. И къде тук има нарушение на конституцията? Явно имате проблем с аритметиката и не можете да преброите правилно.
  • 18 1944

    1 2 Отговор
    кой слуша брътвежите на крадливо пиянде.
  • 19 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Да си знаеш":

    Няма нарушения единствено за руската измет. Ако беше по международното право щеше да бъде признат референдума както стана в Косово. То е признато от 108 държави, членки на ООН. Колко признаха Крим бе смешник? Само с тъпи руски лозунги не става, единствено дебили и маргинали ги приемат.
  • 20 Комунисти терорист

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Да си знаеш":

    Хахахааххак ъде ги чете тея глупости? Няма връщане на крим към РФ, а има незаконно анексиране от руските окупатори. Това го е признала всяка развита държава на тоя свят. Нали именно заради това ЕС набива постоянно санкции към Русия.Наглостта ви е безгранична ей.
  • 21 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян":

    За Чеченската република няма смисъл да говорим, а Косово не я признаха руснаците, защото е прецедент, който повлича това, което се случи и в Крим. И защо да признават Косово, след като света не желае да признае Крим???
  • 22 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да си знаеш":

    Между другото Крим искаха да се отделят от Украйна още през 1992 г, но тогава нямаше косовския прецедент и не и се получи. Така че обора е този, който помогна на кримчаните, колкото и да и е тъжно. Те винаги правят нещо, което в момента и е на далавера без да правят сметка че след това ще и излезе през носа.
  • 23 ХАСАН

    0 3 Отговор
    Крим си е на татарския народ..украинци и руснаци подложиха-на-геноцид местното-население
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания