Last news in Fakti

16 Март, 2019 11:06 3 620 11

Задава се нова ядрена криза

  • северна корея-
  • криза-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • ядрена-
  • ракети

Северна Корея е дълбоко разочарована от неуспеха на срещата със САЩ

Задава се нова ядрена криза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун скоро ще реши дали да продължи дипломатическите преговори и да запази мораториума си върху ракетните изстрелвания и ядрените тестове, заяви високопоставена служителка на КНДР. Тя добави, че на неотдавнашната среща на върха между двете държави САЩ са пропилели златна възможност, предаде AP.

Зам.-министърката на външните работи Цой Сон-хи се изказа на среща на дипломати и чуждестранни журналисти в Пхенян. Тя изтъкна, че Северна Корея е дълбоко разочарована от неуспеха на двете страни да постигнат каквито и да било споразумения на срещата на върха в Ханой между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Цой каза, че сега Пхенян няма намерение да прави компромис или да продължава преговорите, освен ако САЩ не вземат мерки, пропорционални на настъпилите промени - 15-месечният мораториум върху изстрелвания и тестове, и не променят своите "политически изчисления".

Зам.-министърката, която присъстваше на срещата на върха в Ханой на 27 и 28 февруари, каза, че Ким бил объркан от "ексцентричната" позиция на САЩ на преговорите. Тя предположи, че докато Тръмп е бил по-склонен да преговоря, безкомпромисните настоявания на държавния секретар Майк Помпео и съветника по националната сигурност Джон Болтън създали атмосфера на враждебност и недоверие. Цой посочи, че изявленията на високопоставени съветници на Тръмп след преговорите допълнително са влошили нещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    14 3 Отговор
    Почвайте да копате землянки за всеки случай
  • 2 Пешо

    32 7 Отговор
    Краварите бяха до тук. Никой не им вярва вече. ФАЩ са бита карта. Потъват в дълговете си и спасение няма.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 КГБ Териер

    12 4 Отговор
    Почвайтеи торбички да приготявяте с продоволствия с надпис ДЕН 1 ДЕН 2......... и да няма вътре козметика за жените, кръчмите няма работят по време на ядрената!
  • 4 К. за Синагогата и техния САЩ

    14 3 Отговор
    Всичките ядрени чертежи и оръжия - в партньора на СК - Иран. 😃😃😃😜 Кое по-гнусно - Израел или САЩ?
  • 5 БКП ТВ HD

    27 6 Отговор
    Перуката иска да събуе гащите на Кимчака, но той не е глупав за разлика от Цв. Цв.! :)
  • 6 Анти седераст

    4 1 Отговор
    Много точен анализ. Затова мрат милиони в Ирак и Сирия. Ваши сънародници също умират за този Храм в Ирак.

    "Вече 70 години, ту по-бързо, ту по-бавно, Израел си възстановява Обетованата земя и затяга примката около свещения баир, където едно време е стоял Кивотът. Затова мюсюлманите по света много се дразнят и от най-малката промяна в статута на Йерусалим. Засега самият хълм се стопанисва от йорданския “вакъф” и на евреите е забранено да се молят там. Тяхното място за молитва е пред западната стена под хълма, известна като “Стената на плача”. Но както напредва геополитиката, не е далеч денят, когато ще могат да се качат горе."

    Как президентът Тръмп ще влезе в Библията? Много просто – като построи третия Храм на Соломон на Храмовия хълм в Йерусалим. Това ще му гарантира публикация в Стария завет.

    Сега на този баир се издигат две мюсюлмански светини – Куполът на скалата и джамията Ал Акса.

    Вероятно едната светиня ще трябва да се събори, но и да се намери свободно място някъде в залесената част на хълма, мюсюлманският свят ще закипи като самовар. Защото този хълм е третото по святост място за мюсюлманите след Мека и Медина. От тук пророкът Мохамед се възнесъл към небето с вълшебния кон Барак, на чието име е кръстен предишният президент на Съединените щати.

    Според евреите пък на този баир се намира един камък, на който бил стъпил Яхве, докато сътворявал света. Според тях още цар Давид купил този хълм и затова днес
    Старият завет има силата на нота
  • 7 Анти седераст

    8 3 Отговор
    Без повече кръвопролитни войни в Близкия Изток за премахване на неудобните за "израел" диктатори и техния бъдещ Трети Храм в Йерусалим на мястото на джамията Ал Акса(която имат намерения да разрушат). Слава на Асад, Сирия и Иран.
  • 8 Националист

    10 1 Отговор
    Значи от това, което казват да разбираме, че Тръмп е склонен да преговаря, но неговите хора, не?
  • 9 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Hа вас руски подлоги никой не вярва!!! Aмерика е най-велика и ще унищожи комунистите като теб!!!!
  • 10 РЗС

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    нека те питам прост въпрос като за русофил - ако ти умрат или фалират длъжниците имаш ли сметка от това? САЩ не напразно са навзимали заеми от където са могли, та после техните кредитори да ги пазят и помагат. Сече ли ти нещо във вакуума в главата вече? А също как си представят гладните корейчета със 100 годишна техника да направят нещо на америтата?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: