1 318 6

Тайван: Китай заблуждава международната общност, прикривайки намеренията си

„Китай може да смята, че формулата „Една страна, две системи“ е привилегия и знак на добра воля за Тайван, но мнението на острова съвсем не е такова“ заяви министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву.

Той направи своето изявление в отговор на коментарите от последната седмица на китайския премиер Ли Кецян, който недвусмислено подчерта, че страната няма намерение да отстъпи от принципа „един Китай“ и от решимостта си за обединение с Тайван.

Ву намекна, че тази Китай би пожънал по-голям успех и би спечелил доверието на повече хора, убеждавайки ги, че неговите действия са знак на добра воля, ако спре с атаките срещу Тайван. През изминалата година Пекин значително засили кампаниите си срещу острова, като дори стигна до там да отправя явни заплахи към многонационални корпорации, които споменават и припознават Тайван като отделна страна.

По време на друго неотдавнашно събитие Чен Минг-тонг, оглавяващ Съвета по въпросите, свързани с Континентален Китай, заяви, че тайванските граждани подхождат с категорично недоверие към Пекин. Нещо повече, широко разпространено е мнението, че Китай предприема редица мерки, които имат за цел да прикрият истинските му намерения и да заблудят международната общност, представяйки го като добрия герой и дори като жертва на обстоятелствата.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо Вангел
  Отговор
  1 16:34  17.03.19
  Да живее независим Тайван! Обединение е възможно след падането на терористичния комунистически режим в Китай и убийците на Фалун Дафа практикуващи, уйгури, тибетци и християни на съд!

  Коментиран от #2, #3

 • Анти седераст
  Отговор
  2 17:13  17.03.19

  До коментар #1 от "Дядо Вангел":

  Дегенерат еврейски, ако те набарам ще ти сменя пола още 22 пъти.

  Коментиран от #4, #5

 • Обективността е първо място
  Отговор
  3 18:19  17.03.19

  До коментар #1 от "Дядо Вангел":

  Абсолютно си прав , китай е агресивна комунистическа тиранична държава . Рано или късно ще завладеят света, бъдете сигурни в това. Който не го забелязва това нещо значи е само за рибар в кръчма . Само тролчик може да твърди обратното.
 • Дядо Вангел
  Отговор
  4 18:58  17.03.19

  До коментар #2 от "Анти седераст":

  Защо да съм еврейски дегенерат? Защото казвам че комунистическият режим в Китай е престъпен ли? Че те евреите са измислили комунизма и го наложиха по света, справка Ленин, Троцки, Сталин и т н. Относно второто ти твърдение интересно ми е как ще стане точно. Цял живот тренирам бойни спортове, бокс, кик бокс, самбо и т н. Здрав съм и без травми, знам поне 20 различни начина с които да ти причиня болка, страдание, да те нокаутирам или счупя някой крайник. Но не бих го направил, защото съм интелигентен човек и мога да оборя опонентите си с доводи. Ако ли те ме оборят с факти, също бих признал поражението си. Комунистите в Китай са зверове. От 2000 г насам са избили милиони Фалун Дафа практикуващи, уйгури и други затворници на съвестта в специални болници за трансплантации. Органите на убитите са използвани за донори, като печалбите от този бизнес са за милиарди. Справка, прочети разследванията на Дейвид Мата и Дейвид Килгор или на Етан Гутман
 • 666666
  Отговор
  5 09:04  18.03.19

  До коментар #2 от "Анти седераст":

  Само да не стане обратното, и китай няма.да ти спаси
 • trol
  Отговор
  6 05:26  20.03.19
  да се направи соц и Тайван а и България

Напиши коментар:


Публикувай