Last news in Fakti

18 Март, 2019 12:49, обновена 18 Март, 2019 13:37 5 763 20

Стрелба в Холандия! Мъж откри огън в трамвай

  • утрехт-
  • стрелба-
  • холандия-
  • трамвай-
  • ранени-
  • полиция

Кърваво нападение в Утрехт

Стрелба в Холандия! Мъж откри огън в трамвай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мъж откри огън в трамвай в холандския град Утрехт, убивайки един и ранявайки няколко други, предаде Би Би Си, позовавайки се на информация на полицията в един от най-големите градове в страната. Говорителка на полицията заяви, че един човек е загинал, съобщи "Ройтерс".

По информация на службите мъж е започнал да стреля в трамвай. Районът около трамвайната спирка е бил отцепен от полицията. На местопроизшествието са изпратени спецчасти и служители на антитерористичното подразделение на полицията.

Огънят е бил открит около 10:45 часа местно време. Три полицейски хеликоптера кръжат над града. Полицията призова хората да избягват района на инцидента. По случая се води разследване, като все още не са ясни мотивите на извършителя.

Нападателят, стрелял по хората, е избягал от мястото на инцидента с лек автомобил. Полицията обяви, че разследва възможни терористични мотиви. Холандският премиер Марк Рюте заяви, че е дълбоко разтревожен от случилото се.

Местни медии цитират очевидци, които заявиха, че вероятно е имало някаква конфронтация. Засилена е сигурността на седалището на правителството в Хага, а правителството води извънредни дискусии. Антитерористичната комисия на Холандия е свикала кризисна среща. Органите на реда съобщиха, че предполагаемият стрелец все още е не свобода.

Стрелба в Холандия! Мъж откри огън в трамвай
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стрелба в Холандия! Мъж откри огън в трамвай
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щом помага

    6 7 Отговор
    Покрай предстоящите избори в Туркия не е изключено стрелба и на Марс да се заформи!
  • 2 ТРОПЧО

    26 3 Отговор
    ТОВА Е ТО ТЕЗ ПОЛИТИЦИ ЕВРОПЕИСКИ ДО ТОВА ДОКАРАХА НЕЩАТА ХОРАТА СЕ ПОБЪРКВАТ ОТ ПРОСТОТИИТЕ ИМ СЪВСЕМ СЕ САМОЗАБРАВЯТ ТО СЙМО НАЛОЗИ ТАКСИ РЕКЕТ И ХАРАТА ИЗПЕРКВАТ АМА И ТЕХНИЯ РЕД ЩЕ ДОИДЕ НЯКОИ ДЕН ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ МАЛКО НЕ ТЕ ДА ЗЕМАТ ПО 7000 Евро А ХОРАТА ПО 1500 И ДА СЕ ЧУДЯТ ДЕ ДА СЕ НАЧЕКНАТ
  • 3 ха ха ха

    46 3 Отговор
    Щом така предпазливо се съобщава, стрелецът ще е от интегрираните патладжан акбарчета. Инак щеше да се надигне посевместен, осъдителен пърцок.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян

    32 4 Отговор
    С тия атентати тъпите араби не разбират че повече ги намразват в Европа, и скоро ще ги гонят

    Коментиран от #6, #11, #15

  • 6 5ко

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    Амин! Дай Боже!
  • 7 🕉️🔯☪️

    2 2 Отговор
    Bravo be
  • 8 Цеко сифоня

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха ха":

    Ама ти да не намекваш нещо за терористичен акт, а ? Как изобщо можа да ти мине т'ва през умъ ? Забравяш европейските ценности. Ай ся, гръмнал два пъти в трамвая. Ми човека е в процес на интеграция, така че всичко е под контрол.
  • 9 Шляхтиц

    10 2 Отговор
    Демокрация, баджанак. Смърт на фашизъма и свобода на народа,!!!!!!!!!!!
  • 10 1234

    9 0 Отговор
    Има една стара поговорка, каквото ти е населението таква ти е и държавата. Като внесеш нешо много по различно от теб, рано или късно държавата ще стане много различна отпреди, независимо от евростат че всичко е точно... Хайде пратете си децата сами в трамвая на училище!
  • 11 Тъпи араби ? Или ТЪП БУГАРИН ?

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    Кой им разби държавите и живота ? Ние Натовците и ЧИЧО Сем. И Сега е наш ред Х/я да ядем. ISIS винаги се намира там където района се контролира от САЩ и НАТО. Вече ISIS е ненужен и изоставен за което тези " наши " момчета ще ни лекуват ХЕМОРОИДАЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ! А сега да ни е честит Западен стандарт и КРИМИНАЛНАТА , Престъпна Дермокрация ! ЗА всичко се плаща ! Обичам трите П/тик - Премиер, Президент и Парламент ! У У Умни гавази са , знаят какво правят а сега ще плащаме и 3 Милиона за нашите Бежанци в Турция ! Военен контингент в Ирак и Афганистан, продажба на оръжие - КЪРВАВ БИЗНЕС ! Гууууд ! Шойн ! Тъп БУГАРИН ние сме гангстери и престъпници !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 За Животновъда у нас

    4 0 Отговор
    Няма пасища а пасищата са владение на хора без животни ! Прекрасно е нали ! Народа мълчи ! Тъпи били арабите ? Пчеларите са на същият Хал , земята с кадастъра е примката с която се души живота на човека у нас. Да гласуваш, да живееш и да пееш - СВОБОДА - да си е/еш майката !
  • 14 Не съм го писал аз, а Д. Дебелянов

    4 1 Отговор
    Стани , стани юнак Балкански, от сън дълбок се събуди , срещу гнета днешен се бори - вещо, организирано, законно и легално !
  • 15 Господ забавя , но не забравя !

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    А , дано ! Пощуряха нашите Маносани уродливи политици ! Ще станат скоро и нестинарки, веднъж да ни вдигнат мерника " нашити момчета " от ISIS и жаравата ще се разпростре и у нас ! Те тогаз да видим Чудо не виждано !
  • 16 1234

    7 0 Отговор
    При 453 джамии в холандия и над 10 процента тюрбани какво очакват да е? Има градове с по 30 процента фесове...

    Коментиран от #17

  • 17 Ти като си християнин

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Само със светена вода ли се миеш, чи си мислиш за ПРАВЕДЕН ? Умопомрачен Грешник си и затова има Пъкло и Ад ! Мюсюлманите не бяха такива преди 30сет ГОДИНИ а кой им разби живота ? Умници КАТА теб. А сега , гресирай се отзад !

    Коментиран от #19, #20

  • 18 УЖАСНО НАИВЕН И ЗАСПАЛ НАРОД СМЕ !

    2 2 Отговор
    Нищо че сме с имоти, костюми, бизнес и пари ! Тъмни Балкански Субект без Гръбнак ! Заслужаваме си Дереджето, колкото и грозно, жестоко и отвратително да е то ! То си е наше дело ! Бугарско !
  • 19 ...

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти като си християнин":

    Не били такива ”правоверниците” преди 30 години???Лицемерен и нагъл мюслим, , клането в Батак беше преди 143 години!
  • 20 Мършо муслимска,

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ти като си християнин":

    вентилирай го отвсякъде!№№
Новини по държави: