Last news in Fakti

19 Март, 2019 08:46 1 791 2

Вечният президент Бутефлика: Оставам!

  • алжир-
  • абделазиз бутефлика

Алжирският държавен глава потвърди, че няма да напуска поста си след изтичането на мандата

Вечният президент Бутефлика: Оставам! - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Алжирският президент Абделазиз Бутефлика потвърди, че ще остане на поста и след изтичането на сегашния си мандат в края на следващия месец, докато бъдат произведени президентски избори след внасянето на промени в конституцията, предаде AFP.

"За да преживее Алжир, в близко бъдеще хармоничен преход и управлението да бъде предадено на едно ново поколение. . . такава е крайната цел, която аз се ангажирах да материализирам преди края на моя президентски мандат, на ваша страна и във ваша услуга", подчерта Бутефлика в ново послание, разпространено от държавните медии.

На 11 март 82-годишният алжирски президент, който е с влошено здраве, обяви, че ще остане на поста и след изтичането на четвъртия си мандат на 28 април, но само докато бъде избран негов наследник на избори, които ще бъдат произведени след Национална конференция, която ще реформира страната и ще внесе промени в конституцията.

В послание, което прочете по случай Деня на победата над френския колонизатор (19 март 1962 г.), Бутефлика увери, че тази Национална конференция, която ще бъде натоварена със задачата да промени "режима на управление" в Алжир и да "обнови неговата политическа, икономическа и социална система", ще се проведе "в много близко бъдеще". "Цялостната и дълбока" ревизия на конституцията, която ще бъде подложена на референдум, "ще бъде прелюдия към един нов изборен процес, който ще избере нов президент", повтори той обещанието си от 11 март.

Алжирският президент, който е на власт от 20 години, потвърди в посланието, че ще остане на поста след изтичането на своя мандат.

Вечният президент Бутефлика: Оставам!

От близо един месец в Алжир се провеждат безпрецедентни за управлението на Бутефлика протести с искане на неговата оставка. На 11 март алжирският президент се отказа да се кандидатира за пети мандат и отложи предвидените за 18 април избори за след края на Националната конференция, за която обаче няма насрочена дата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    3 3 Отговор
    Ха на бас ,че БАЦЕ Тиквун ще го надмине ....

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    бате-шушка пути е тоя който вече го е надминал - джуджето с ботокса и китайчето са пожизнени... А освен това понеже пути и сега е двойник може да откара и до 150 години.