Last news in Fakti

19 Март, 2019 17:50 3 338 17

В Германия искат да изгонят посланика на САЩ

  • германия-
  • посланик-
  • сащ

Дипломатически скандал след изказване за военния бюджет на страната

В Германия искат да изгонят посланика на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Заместник – председателя на Бундестага Влфганг Кубицки призова посланикът на САЩ да бъде изгонен от страната, съобщи Шпигел.

По-рано Ричард Гренел разкритикува Германия за средствата, които отделя за отбрана в рамките на своите ангажименти към НАТО. Според Кубицки той трябва незабавно да бъде обявен за персона нон – грата.

Гренел заяви, че е недопустимо Германия да не покрива целта за отделени средства за отбрана, поставена от НАТО. Според германски бюджет, през следващата година средствата за отбрана ще бъдат увеличени до 1.37% от БВП.

НАТО настоява до 2024 г. всички страни – членки да отделят по 2% от своя БВП за отбрана. Според Гренел действията на Германия са притеснителен сигнал за нейните съюзници.

Кубицки заяви, че е недопустимо американският посланик отново да се намесва във вътрешните работи на страната. Карстен Шанйдер от социалдемократите също заяви, че подобни изказвания са неприемливи.

Гренел вече на няколко пъти предизвика напрежение в германската дипломация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhh

    50 2 Отговор
    Веднага да го гонят.
  • 2 Путин е бе евреи

    31 5 Отговор
    Сбойте се дрогирани джендъри.... Мятайте обувки с високи токчета

    Коментиран от #9

  • 3 Анти трол

    36 4 Отговор
    Преди това да го наебат.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 12345

    44 3 Отговор
    Вчера френския министър на отбраната се възпротиви на заповедите от Вашингтон да се купуват Ф35 от съюзниците в НАТО. Днес и дойчовците се опъват на директивите за все повече пари в джоба на ВПК на САЩ. Предполагам всички са наясно, че ако не се купуват американските "джелеза", хамерите ще спретнат нова война в Европа и тогава пазара ще се раздвижи.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 начо

    5 36 Отговор
    германците трябва да бъдат изгонени от ес
  • 8 Анти седераст

    34 4 Отговор
    Снощи този американски наркоман е прекалил с тревата на гей парада.
  • 9 Иванов

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Путин е бе евреи":

    Кво прай Шаломов, кво???
  • 10 Дончо

    22 14 Отговор
    Най-голям страх за САЩ и Русия е силна и независима Европа. Заради това организациите на Сората са така активни в Европа, а хакерите от Подмосковието са редовно на избори в Европа. Неопределения пол в Северна Европа е тест за окончателното съсипване на Европа. Представете си какво ще се случи ако Европа почне да купува газ и петрол директно от амуджите и си пусни една тръба до Либия примерно. Какво ще стане ако се въоръжава само с оръжие собствено производство и си прибере всички заводи извън Общостта ?

    Коментиран от #15

  • 11 123

    3 9 Отговор
    Еми, авантата свърши. Ако искате някой да ви пази, ще плащате. Ако не плащате за своя армия, ще плащате за чужда.
  • 12 553

    11 1 Отговор
    Абе на Ардените колко % отделяха немците за армия.Американците дърпат фявола за опашката,а немците са почнали да плащат повечко за армия и току виж са преработили Леопардите ,заводите Месершмид са подали заявка за подновяване на лиценза а внука на Фон Браун си купи вила на Бодензее
  • 13 Граф Монте Христо

    11 2 Отговор
    Това е най-умната постъпка на Меркел досега. Само че тя иска тези пари, които ще бъдат спестени от оръжия, да ги даде на бежанците.. Отново прави грешка... Иначе на германците им е изтребвало да се въоръжават... С руснаците си търгуват от десетки години, даже нищо чудно да се опнат на Тръмп и да свалят санкциите, което е добре дошло и за нас, защото 90% от икономиката ни беше за износ в Русия и затова затънахме тотално за 5 години.Имам беглото чувство че Бойко изтрезнява и се обръща към търговия с Русия но не съм сигурен....
  • 14 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анти трол":

    начо
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Bubbles

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Ама не могат щото пред фалит!
    Долара се крепи единствено на факта че състоянието на голяма част от милиардерите все още е в долари, иначе един долар не би струвал и колкото парче тоалетна хартия.
    Отделно от това външния им дълг е вече толкова голям че е невъзможно да го изплатят.
    Прибави и, че нито Русия, още по-малко пък Китайбиха позволили подобни действия, защото това пряко ще засегне интересите им в Европа а и една война ще настрои континента още по-негативно към краварите.
    Мен ако питаш в рамките на двадесетина години живот и здраве се задава брутална финансова криза която ще е следствие от неизбежния фалит на САЩ или по-скоро от неизбежния край на долара като световна валута.
  • 17 Българофил

    0 0 Отговор
    Швабите са длъжни да се подчиняват на доктрината на НАТО и да дават по 2% от БВП за военни нужди, като оръжието си го произвеждат те!!! Баба Меркел и компания изпитва ужас от евентуална милитаризация на Германия и предпочита да храни арабските емигранти!!! Американският посланик повтаря думите на Тръмп!!!
Новини по държави: