Last news in Fakti

27 Март, 2019 15:50 1 646 5

ЕС дава срок на Великобритания до 2020 г ?

  • ес-
  • срок-
  • великобритания

Обмисля се страната да получи отсрочка с една година

ЕС дава срок на Великобритания до 2020 г ? - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС може да отложи излизането на Великобритания до 2020 г., съобщи Гардиън.

Изданието се позовава на европейски документи. Възможно е отлагането на Брекзит да бъде отложено до 31-ви март на следващата година.

Датата е трябвало да бъде предложена на срещата на върха през миналата седмица. Британският премиер Тереза Мей вече поиска отлагане на излизането на страната до 30-ти юни.

На този етап Европа удължи срока до 12-ти април или 22-ри май. Все пак е възможно на Мей да ѝ бъде предложено отлагане на излизането с една година. Това ще е вариант, ако тя не успее да прокара споразумението с европейските лидери в британския парламент.

При подобен сценарий британското правителство няма да може да участва във взимането на ключови европейски решения, включително и такива, които са свързани с бюджета.

Финалното решение ще стане ясно на следващата среща на върха през следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нотингам

    3 0 Отговор
    Кога до 2020г?до 31 декември 2020 ли?
  • 2 Стивън Кинг

    8 0 Отговор
    Това е педлския съюз!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Свети Франциск от Асизи

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стивън Кинг":

    Това е мюсулмано-манфския съюз!
  • 5 Черна Врана

    7 0 Отговор
    Амаааааа разбира се, че ще им дадът отсрочка. Нсли се чака нова бежанска вълна няма ингилизите да пропуснат новите партиди черни патлангачи! Нада да се оножда до последния момент кривокраката саксонска нация на острова.