Last news in Fakti

27 Март, 2019 12:30 1 449 2

Лондон готви алтернативни планове за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • тереза мей

Парламентът поема от правителството контрола върху дневния ред по темата

Лондон готви алтернативни планове за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският парламент поема от правителството контрола върху дневния ред за Брекзит. Депутатите ще гласуват по серия от алтернативни планове за Брекзит.

Съгласно предложението на депутата от Консервативната партия Оливър Летуин, което беше прието късно в понеделник вечер след гласуване в Камарата на общините, депутатите ще проведат така наречените „показателни гласувания“, за да се установи дали има консенсус по алтернатива на сделката на Мей.

Това означава, че обичайният правителствен график ще отстъпи място на плановете на депутатите.

Историците твърдят, че такава фундаментална промяна в отношенията между правителство и парламент не е наблюдавана от 1642 година.

В късния следобед председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу ще оповести кои опции за Брекзит ще бъдат обсъдени и след това гласувани, но се очаква сред тях да са и по-крайни варианти като оставане в митническия съюз и общия пазар, втори референдум или отмяна на Брекзит.

Възможно е „показателни гласувания“ да има и следващата седмица. Резултатите от гласуването не са обвързващи и правителството не е задължено да променя стратегията си за Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    7 0 Отговор
    Тия са като пате в кълчища. Много врякаха , а пък нямат достойнството да напуснат като джентълмени !!! .. То не е като да вдигаш пара за Скрипал ! Тук шикалкавенето не минава. А и имат да дават едни пари. Ама то пират пари не връща.
  • 2 Англия

    4 1 Отговор
    Англия никога не влезна напълно в ЕС, така и никога няма да излезне напълно :) Това е изречението на тяхната политика !
Новини по държави: