Last news in Fakti

25 Март, 2019 13:23 2 097 6

Тереза Мей подава оставка, ако...

  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей

Британският премиер ще напусне поста си, ако привържениците на твърдия Брекзит подкрепят сделката ѝ с ЕС

Тереза Мей подава оставка, ако... - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей е заявила, че ще подаде оставка, ако привържениците на твърдия Брекзит подкрепят сделката ѝ с Европейския съюз, предаде Reuters, като се позова на телевизия ITV.

"Получих информация от надежден източник, че Тереза Мей е заявила пред Борис Джонсън, Иън Дънкан Смит, Стив Бейкър, Джейкъб Рийс-Мог и Дейвид Дейвис в премиерската резиденция в Чекърс, че ще подаде оставка, ако те подкрепят сделката ѝ с ЕС, включително и предпазния механизъм, който те ненавиждат. Мей обаче не е дала никакви детайли и по тази причина няма голямо доверие към думите ѝ, че ще се оттегли", посочва политическият редактор на ITV Робърт Пестън.

Британският министър на международната търговия Лиъм Фокс каза, че има вероятност Великобритания да не напусне Европейския съюз, ако сделката на премиера Тереза Мей не бъде одобрена от парламента.

Тереза Мей подава оставка, ако...

"Или ще напуснем Европейския съюз със сделка, или ще го напуснем без сделка, или въобще няма да го напуснем, което ще провокира демократична и конституционна криза", изтъкна Фокс пред радио ВВС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дъртата курабия

    4 1 Отговор
    Лъже.
  • 2 РЗС

    2 2 Отговор
    тая като наш бойко, ще ще и накрая не ще
  • 3 РЗС

    4 0 Отговор
    Тая обаче е невероятно нагла и безскруполна. Поставя условия на народа си, да й приеме безмислената сделка, за да се оттегли тя, ми че то ако й приемат сделката кво им пука тая наоколо ли е или не. Най-некадърния премиер, за който някога съм чувал. Страшно злобна и упорита да стане нейното, а ще затрие интересите на цялата страна, в името на своите лични. Сами си я избраха!
  • 4 лабораторията

    1 0 Отговор
    не може ли да й електрифицират столчето дето сяда в парламента, за да излезе печена :)

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "лабораторията":

    Хахахахаха - добра идея, обаче на снимката има много правостоящи и ако някой друг седне там ще изгори напразно...

    Коментиран от #6

  • 6 лабораторията

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    да ти кажа тия на нейната пейка и те е добре да излязат печени
Новини по държави: