Last news in Fakti

29 Март, 2019 12:30 722 3

Facebook ограничава политическата реклама

  • facebook-
  • ограничава-
  • реклама

Компанията с нови правила за ЕС

Facebook ограничава политическата реклама - 1
Снимка: Shutterstock

От Facebook ще затегнат правилата за политическа реклама, съобщи TIME.

От компанията обявиха плановете си в специално съобщение. По-строгите правила за политическа реклама ще важат за ЕС.

По този начин социалната мрежа се готви за изборите за европейски парламент. Всички рекламни агенции ще бъдат запознати с новите рестрикции, като вече се водят разговори с тях.

Въведени са допълнителни проверки за самоличност и местоположение. Така от Facebook искат да създадат допълнителни бариери за опитите за външни намеси в изборите на европейските страни.

Мерките са насочени към рекламни кампании на политици и партии. Правят се опити и за ограничение на реклами, които правят опити да агитират хората да не гласуват.

Вече бяха въведени проверки за самоличност и местонахождение на рекламодатели, които искат да публикуват политически реклами. Нови правила предстои да бъдат въведени в САЩ, а след това и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    1 0 Отговор
    Ахъм...освен ако не рекламират либерастки политици. Тогава ще може. Познах ли или да?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРБарета

    2 1 Отговор
    Казах ви аз че американския тоталитаризъм е по тоталитарен дори от съветския! Вече западната тоталитарна система е официална! Свобода на словото няма! Можеш да говориш и да рекламираш само това за което ти е позволено! Добре дошли в Съветския тоталитарен Европейски съюз! Честито за новата Световна тоталитарна крепост наречена САЩ!