Last news in Fakti

29 Март, 2019 17:44 2 743 12

Русия обвини САЩ в произвол

  • голански възвишения-
  • произвол-
  • сащ-
  • израл-
  • русия-
  • сергей лавров

Съзнателна демонстрация на произвол

Русия обвини САЩ в произвол - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Решението на САЩ да признаят Голанските възвишения като част от територията на Израел е умишлено демонстриране на произвол. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция с участието на турския му колега Мевлют Чавушоглу след среща на Съвместната група за стратегическо планиране, предава TACC.

„Освен това много хора анализират тази стъпка в контекста на предстоящите избори в Израел, но има, разбира се, и друго измерение“, отбеляза руският външен министър. „Чувствам, че това е осъзната, съзнателна демонстрация на произвол, наред със заплахи, ултиматуми и санкции. Това са инструменти, които се използват в американската външна политика“, допълни първият дипломат на Москва.

Израел превзе района от Сирия през войната през 1967 година и го анексира през 1981 година, но международната общност не признава това. Страните от Европейския съюз също са против признаването на израелския суверенитет върху Голанските възвишения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    39 3 Отговор
    100% е прав Лавров....
  • 2 Ььььььь

    36 3 Отговор
    Браво,право куме в очи.
  • 3 Справедлив

    31 3 Отговор
    Еми звтова руските политици са от високо ниво-винаги са с адекватна позиция и реална оценка на ситуацията.
  • 4 с2н5он

    5 29 Отговор
    Ами Крим не беше ли Руски произвол? Анексия която никой не признава. А сега ми говорят за Голанските възвишения! Вярно че в Крим имаше референдум, но дори и минал в полза на него, разумните хора водят диалог и търсят най добрия "развод" и за двете страни!
    Абе стигнах до извода че Великите сили и богатите държави сами си кроят плановете без да се съобразяват с никого.

    Коментиран от #5

  • 5 Абе Пеп..нчо

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "с2н5он":

    Не ни се обяснявай дженди-Крим е с референдум. А и Голанските Вьзвишения сьщо не са признати от никой-само от говедарите...Схващаш ли разликата-референдум и отнемане с война????

    Коментиран от #12

  • 6 КРИМНАШ

    3 16 Отговор
    КРИМНАШ

    Нито съвест , нито чест , а през мозъка им нищо не преминава ...
    Значи чрез хладилника ще мислят , когато започнат да се блъскат по опашките за американска хуманитарна помощ и да изпращат руски проститутки по българските ресторанти и барове ..
    Този филм сме го гледали и вече започва да става банален ..

    Коментиран от #7

  • 7 Kcaniba

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "КРИМНАШ":

    Тумач тиви.
    Намалете зомбито плииз!!
  • 8 Стоян

    3 9 Отговор
    Руснаците са ач кюпеци
  • 9 Бай Дончо

    3 10 Отговор
    Путлерасти, местя го!

    Коментиран от #10

  • 10 Оле

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Дончо":

    Нямаш какво да местиш. Мъртвец не се мести.

    Коментиран от #11

  • 11 хубавици

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Оле":

    ама как не го ли усещаш Картофите ви подпряха отзаде вече
  • 12 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе Пеп..нчо":

    Референдум проведен в условията на окупация, заради което не е признат дори от големия приятел на Путин другаря Си (голям и в прекия и преносния смисъл на думата). Ако еврейте спретнат един подобен референдум в Голан гласовете ще са 100% за присъединяване към Израел. А дали Голан е признат за част от Израел или не е без значение (освен може би за местните които ще получат статут на граждани на Израел с което и определени права) тази територия ще е под контрола на Израел докато го има Израел колкото и ушанките да ревете.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания