Last news in Fakti

30 Март, 2019 17:50 956 3

Папа Франциск подписа закон срещу педофилията

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • педофилия

Ватиканът ще уволнява всички свещеници и служители, осъдени за сексуални посегателства

Папа Франциск подписа закон срещу педофилията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Папа Франциск подписа указ, с който въвежда закон срещу педофилията на територията на Ватикана, предаде радио "Свободна Европа". Досега съществуваше частична регулация по проблема под формата на отделни текстове.

Новият закон е издаден под формата на апостолско писмо, съдържащо 12 основни точки.

Той ще бъде в сила на територията на Ватикана и на дипломатическите представителства на Светия престол. Според новия документ Ватиканът ще уволнява всички свещеници и служители, осъдени за сексуални посегателства.

Освен това се създават процедури за приемане на жалби за такива посегателства. Предвижда се и по-старателно проучване на миналото на служителите преди тяхното назначаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророка Мохамед

    3 1 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган

    Коментиран от #2

  • 2 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пророка Мохамед":

    Богихулник ..
  • 3 Мирко

    0 0 Отговор
    Още в старият завет е описано за Аврам и неговата жена и синове, къде да живеят като първи служители на Господа и пазители на ковчега със заповедите. Грешната доктрина на Католическата църква, е опровергана и от Апостол Павел. Не е нормално на млад човек с бушуващи хормони, да му забраняваш да има връзки с жени. Ето го резултата. Доктрината им е виновна, инъче поздравления, че най-накрая направиха нещо по въпроса. Що деца повредиха през вековете.