Last news in Fakti

3 Април, 2019 11:52 7 458 35

САЩ: Турция все още може да се откаже от руските ракети (ВИДЕО)

  • сащ-
  • турция-
  • русия-
  • с-400-
  • пейтриът-
  • ракети-
  • f-35-
  • ф-35

Вашингтон иска да вижда Анкара като член на НАТО, но при условие, че на нейна територия няма зенитни ракетни системи С-400

САЩ: Турция все още може да се откаже от руските ракети (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Главнокомандващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Къртис Скапароти заяви, че споразумението за закупуване от Турция на руски зенитни ракетни системи С-400 все още не носи окончателен характер, предаде ТАСС.

Скапароти сподели своята позиция по този въпрос с журналисти в Пентагона. Той отбеляза, че въпросът за купуването от Анкара на руски ракетни системи С-400 предизвиква загриженост, която излиза извън рамките на американско-турските отношения.

По думите на генерала в случай на придобиване на С-400 комплексът ще се намира в центъра на интегрирана в НАТО система на противоракетна отбрана.

Скапароти смята, че експлоатацията на руския зенитно-ракетен комплекс в такава непосредствена близост до американски изтребители бомбардировачи F-35 дава големи възможности за анализ на самолета и неговите възможности.

САЩ: Турция все още може да се откаже от руските ракети (ВИДЕО)

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан заяви, че американското правителство иска Турция да продължи да участва в програмата за създаване на F-35, като при това не осъществи до край договора за закупуване от Руската федерация на системи С-400. Вашингтон продължава да убеждава Анкара, че е необходимо да купи американски противоракетни комплекси Пейтриът вместо С-400.

САЩ биха искали да продължат да виждат Турция като членка на НАТО, но при условие, че на нейна територия няма зенитни ракетни системи С-400, заяви във вторник постоянният представител на САЩ в НАТО Бейли Хътчисън на брифинг за журналисти преди планираната за 3-4 април среща на външните министри на НАТО във Вашингтон.

Ние искаме Турция да остане в алианса, но те не трябва да имат руска система на своя територия, каза Хътчисън. По нейните думи системата С-400 не може да бъде съвместима с противоракетната отбрана и самолетите на НАТО. САЩ са много разтревожени от възможността Турция да притежава едновременно С-400 и F-35, каза тя, отбелязвайки, че американската страна се опасява от възможността за предаване на информация чрез руската зенитна система за американските бомбардировачи.

САЩ: Турция все още може да се откаже от руските ракети (ВИДЕО)

Преди това руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция след преговори със своя турски колега Реджеп Ердоган, че Руската федерация е взела решение да ускори доставянето в Турция на С-400.

Ердоган по време на изказване в Анкара на 9 март каза, че Турция няма да се откаже от покупката на С-400 от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    59 17 Отговор
    Краварите си Просят ПОСЕЙДОН.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку руку ку

    54 9 Отговор
    Турция може да се откаже, но дали иска?
  • 4 ДОКО

    66 13 Отговор
    А СЪЩО БИХ СИ КУПИЛ ЗЕНИТНА УСТАНОВКА С - 400 ..САМО ТАКА ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА И НЕЙНИТЕ ГОЛЕМИ ПЛОДОВЕ ..
  • 5 Преброяване на бесните язовци

    12 67 Отговор
    Не знам... Аз все си мисля, че ФАЩ и Пуйкѝя готвят голям и четвъртит за рушките смешници. Всеки говори, че рошшия ще получи данни за Ф-35, но никой не говори за другата възможност - ФАЩ да получи данни за С-400. Всички май забравиха, че пуйките са това, което са благодарение на Запада. Не ми се вярва, че Ернасран туко така ще рискува да развали приятелството си с богатия Запад, заради смешния руски пазар или за руските пенсионери по курортите. Ако наистина стане така и прецакат бойряшниците ще е доста смешно, а и родната рублорастня ще се покрият в мишите си дупки за бая дълго време. 😂

    Коментиран от #21, #28

  • 6 ДОКО

    49 9 Отговор
    УСТАНОВКА С - 400..ИЗВЕСТНА НА ЗАПАД КАТО ПАМПЕРСОУБИЕЦ..КОШМАР ЗА СОРОИДИТЕ..
  • 7 ГОСТ

    12 36 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ биха искали да продължат да виждат Турция като членка на НАТО, но при условие, че на нейна територия няма зенитни ракетни системи С-400, заяви във вторник постоянният представител на САЩ в НАТО Бейли Хътчисън ...т.е-ха сте купили С400 и сте вън от НАТО.Ердо настъпи мотиката...хахахахаха...това,което не успя да направи бай Тошо,в кратки срокове направи Ердоган....как ли ще е фамилията на Хасан-ХасаноВИЧ или ИваноВИЧ....А на Путин-честити проливи-струваха му само един свален самолет и един посланник....

    Коментиран от #12

  • 8 АЙДИ СЕГА АЗ СИ ИЗБИРАМ КВО ИСКАМ

    33 5 Отговор
    Сащ все още може да пробутат скъпите си самолети на турция , понеже и гърците разполагат с С-300 .
    Разликата е минимална но аршинът е различен спрямо двете държави.
    Аз няма да питам никого каква бира ще пия с пържени картофи .
    Лимитът ми е десет кинта на ден.
  • 9 Наблюдател

    14 41 Отговор
    Бай Редежеб със сигурност ще даде заден ход и ще престане да се прави на голям мъжкар.

    Коментиран от #11, #26

  • 10 стоян

    12 19 Отговор
    Доста безсънни нощи ще има Ердоган докато реши ракети или самолети =ако откаже ракетите -губи пазара за зеленчук и туристи -ако купи ракети -губи самолети и лирата 20 % по надолу
  • 11 Нов

    29 3 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Ти нещо го бъркаш маи с Бг политици
  • 12 Пешо

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "ГОСТ":

    НАТО е колективна организация и краварите не могат да се налагат. В последно време получават отпор не само от Турция, а и от Франция и Германия. Перчема затова плаши, че ще напусне НАТО - вече не му минават номерата.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Чукмек Раджа

    9 18 Отговор
    Най-доброто от което Турция трябва да се откаже е от политическата си тоталитарна класа в момента. Или казано кратко от Ердоган и Сие. Всичко останало след това ще тръгне само. Честните трудови хора на Турция знаят това, но ги е страх да го кажат, защото ще бъдат оковани в затвор или по-лошо. На последните местни избори който е гласувал срещу Ердоган, се сещаме сами до седмици къде отива.
  • 14 гост

    2 11 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Пешоооо...ай стига с хумореските де ..давай го по-сериозно...
  • 15 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    п.п.-Забрави ли как се развиха събитията с военните бюджети на страните от НАТО....
  • 16 Дедо ви

    7 14 Отговор
    Абе, какво ги чакате още? Пускайте ХААРПа и да се свършва. Те и Японците бяха напънали с йената и не искаха да отстъпват и какво стана? Дойде цунамито и ги върна в първи клас. Ако не се откажат от С400 ернасраните ги чака същото.
  • 17 гост

    12 1 Отговор
    Бреи краварите яко напират да вземат парите на турчелята.
  • 18 ЕРДОГАН разбра едно !

    16 3 Отговор
    САЩ се опитаха да направят преврат в Турция ! А РУСИЯ го предупреди, предотврати и спаси живота на ЕРДОГАН ! САЩ не желае твърдите лидери , те искат ФАФЛИ И МЕКИЦИ ! Затова ги няма - Саддам , Кхадафи, Дилма, Русеф, Кристина , Чавес, ЕГИПЕТ, ВЕНЕСУЕЛА, СИРИЯ, и т.н. Е какво още чакат от ЕРДОГАН - да се клани и да прави МЕТАН ? С РУССИЯ може да спи спокойно !
  • 19 заплаха

    10 1 Отговор
    Много е интерсно, срещу кого ще насочат руските си ракети турците ??
  • 20 пенко

    9 2 Отговор
    ЗАЩО ИМ Е ТОЛКОВА ТЕЖКО НА САЩ-ДНЕС ??? ЕВРЕИТЕ СИ КУПИХА ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН / ЧРЕЗ ЖЕНИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ ИМ/ И САЩ СИ "ВЛАСТВАХА" НАД ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ БЕЗПРОБЛЕМНО !!! КАКВО СТАНА С ЦИОНИСТИТЕ ,ЧЕ 800 МИЛИОННОТО НАТЮ Е СЛАБО СРЕЩУ 6.3 МИЛИАРДНОТО ДРУГО ЧОВЕЧЕСТВО !?!?!?
  • 21 Язовец

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    А аз познавах една патка , която мислила, мислила , че се гътнала .
  • 22 Читател

    6 4 Отговор
    Американците изнудва до последно, но в крайна сметка Турция ще получи и двете оръжия
  • 23 Рамзес3

    6 0 Отговор
    Тия си мислят че могат да командват турция.Да им играят с икономиката. Да им казват кво да купуват и кво не.Все едно някой да дойде е вас и каже на жена ти.Сваляй гащите хах.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Морук

    6 4 Отговор
    Представяте ли си само заглавие ,България се отказва от ф-16 и купува су-57

    Коментиран от #30

  • 26 Mорук

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Като нашата тиква ли?дето върви само на задна че и наведен.мечтай си
  • 27 Хасан

    3 9 Отговор
    Сащ трябва да преглътне в името на старото приятелство..турците помогнаха на Запада при смяна на диктаторските режими в България,Югославия,Грузия и др .страни
  • 28 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ако беше така както си го мислиш...как смяташ..щяха ли да реват толкова янките ако тяхното хвърчило можеше да научи нещо си за С-400 докато е във въздуха,а..? По-скоро е обратното и аз лично много отдавна ви го говоря това. С-400 няма един радар а няколко работещи на различни честоти,с възможност за допълнителни настройки в режим готовност. И всички те работят в една система. Как едно хвърчило,колкото и да е хвалено и прехвалвано може да скрие сигнала който излъчва колкото и да е заглушен от стелт покритието..? Няма как,и паниката на ФАЩ,е точно заради това. Ако те продължат да изпълняват договора си към Турция,това означава че нищо скрито няма да му остане на това „златно” гюле..!
  • 29 вън Турция от НАТО

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "......да виждат Турция като членка на НАТО, но при условие, че на нейна територия няма зенитни ракетни системи С-400........" . Дано да купят ракетите, че и други червени линии да преминат, за да се разкара единствената държава, на която мястото не е в НАТО ....

    Коментиран от #33

  • 30 Кютук

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Морук":

    България не може да купи нещо, което го няма никъде! сУЙ-57, няколкото летящи бройки (4) си го прибраха ушанките, даже и те го нямат на въоръжение. Индийците, които бяха финансови съучастници избягаха уплашени от посредствените му възможности. сУЙ-57 го има само в мокрите сънища на русофилята..
  • 31 скъп нахут

    2 3 Отговор
    чета коментарите на турците и осъзнавам колко прост народ са и колко много заслужават това което получават
  • 32 Кого Америка е защитила

    2 1 Отговор
    До сега ? Освен себе си !
  • 33 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "вън Турция от НАТО":

    Ако изкарат Турция пак ще сме врагове ..пак ще има турско освободително движение ..моли се да не изкарат

    Коментиран от #34

  • 34 Гладна Турция

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Излизаш сам, никой не ти е виновен, освен унищожителният популист съпруг на Емине.
  • 35 Смешници краварски

    2 3 Отговор
    26 март САЩ - Турция трябва да купи нашите ракети - https://fakti.bg/world/369942-sasht-turcia-trabva-da-kupi-nashite-raketi

    03 април САЩ - Турция все още може да се откаже от руските ракети

    05 септември 2019г., САЩ - Турция молим ви се , купете си от нашите боклуци.