Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2019 16:29 2 263 8

Порошенко vs. Зеленски - битката за Украйна

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • володимир зеленски

Настоящият президент прие предложението на претендента за дебат на Олимпийския стадион в Киев

Порошенко vs. Зеленски - битката за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Петро Порошенко, който на първия тур на президентските избори на 31 март, остана втори, прие предложението на опонента си, комика Володимир Зеленски, за предизборен дебат на най-големия стадион в Украйна, предаде Франс прес.

Зеленски, който се класира първи, предложи чрез видеопослание в социална мрежа дебатите между тях се състоят на Олимпийския стадион в Киев.

"На стадион ли? Е, добре, да проведем дебати на стадиона. Очаквам ви, Володимир Олександрович!", отговори Порошенко.

Вторият тур на президентските избори е на 21 април. По закон дебатите трябва да са на 19 април. На първия тур Зеленски получи 30,2 процента, а Порошенко остана доста зад него с 15,95%.

Зеленски предложи на Порошенко също така кандидатите за президент да минат медицински преглед, за да знаят избирателите, че те не са "нито алкохолици, нито наркомани".

Засега държавният глава не е казал дали приема и това предложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на Евразия

    8 5 Отговор
    А знаете ли кой си е решавал проблемите на стадиона ?
  • 2 Черна Врана

    18 2 Отговор
    Клолните се срещат на манежа, нека по смешния победи!
  • 3 Знаем

    7 1 Отговор
    знаем, един добър приятел на САЩ. Както и ония които Рейгън нарече еквиваленти на бащите основатели.
  • 4 БКП ТВ HD

    13 0 Отговор
    Порошенко vs. Зеленски = 0
  • 5 да се вземе предвид че

    10 0 Отговор
    Само да не го отстрелят комика на тоя стадион.......че то много народ там, хич даже няма и да се разбере какво е станало!
  • 6 Румяна Костова

    9 2 Отговор
    Зеленски ще си подготви няколко сценария, ще ги научи добре. А Порошенко е предвидин
    и ще го клъцне, че е агент на Кремъл.Политичесните дебати са един вид зрелища. А там Зеленски плува в свои води и ще го разпердушини шоколадовия по всички точки. А изтрезняването и самозамайването от собствената персона ще дойдат после, когато трябва да обяснява защо не може да върне нито Крим, нито Донбас на Украйна.

    Коментиран от #8

  • 7 Kcaniba

    12 0 Отговор
    Защо не и в цирка???
  • 8 Глупостта лимит няма

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Не мога да схвана защо путинофилите, които уж не сте руснаци, така се радвате на нахалното откъсване на чужди територии от Русия? И не дрънкайте, че така решили местните хора. А Кьонигсберг, нагло наречен Калининград, дето не е имало никакъв руснак, днес е с изключително руско население вследствие изселването на немците и напомпването там на руснаци. Това им е практика и се чудя кога ще ви светне да се разтревожите за нашето Черноморие, вместо да аплодирате нашествениците!
Новини по държави: