Last news in Fakti

30 Март, 2019 19:09 5 312 20

ВВС: Извинявай, Порошенко!

  • петро порошенко-
  • ввс-
  • украйна

Британската медия твърдеше, че украинецът е платил $500 000, за да му бъде уредена среща с президента на САЩ Доналд Тръмп

ВВС: Извинявай, Порошенко! - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

ВВС се извини на украинския президент Петро Порошенко за публикация, в която се твърдеше, че е платил половин милион долара, за да му бъде уредена среща с президента на САЩ Доналд Тръмп.

В публикацията от май 2018 г. се казваше, че Порошенко е дал сумата на Майкъл Коен - бившия адвокат на Тръмп.

Британската медия ще изплати обезщетение за нанесени морални щети на украинския президент, както и направените разноски по делото. Не се уточнява за каква сума става дума.

По-рано върховният съд в Лондон удовлетвори иска на Порошенко срещу британската медийна компания, с който украинският президент поиска тя да признае, че информацията не отговаря на истината и да публикува опровержение.

ВВС: Извинявай, Порошенко!

Публикацията беше моментално свалена от сайта на ВВС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    47 5 Отговор
    Така на практика финансират купуването на гласове на изборите за Потрошенко. Тъпи английски помияри.

    Коментиран от #6

  • 2 Borislav Popov

    45 4 Отговор
    Къде е грешката ? По малко ли е платил или по вече ?

    Коментиран от #4

  • 3 GODORO

    28 0 Отговор
    Напълно съм съгласен.Това е политиката на вмешателство,как го бяха измислили -хибридна работа,а на турски го казваме ачик-ачик.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на Украйна":

    Що - ти българин ли си ?
  • 6 английска фашага

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Ами то тва е идеята всъщност!
  • 7 hmhmhm

    21 4 Отговор
    Оказало се ,, че не е 500 000 , а 750 000 !
    Смех !
  • 8 Барчо

    19 2 Отговор
    Избора на обора за президент на Украйна е Порки и сега правят всичко възможно да заметат клефуците изцъкани от него. Послушко, предвидим и управляем. Другите кандидати някак си може да ги изненадат със собствено мнение по бъдещето на родината си, което да е различно от сегашното. За да не рискуват сега ще го изкарат светец на всяка цена. Той пък ще забогатее доста повече междувременно. А по принцип той финансира кандидатурата си не със собствени пари, а с тези на данъкоплатците и кинтите от ББС ще му дойдат дюшеш.
  • 9 Барчо

    20 2 Отговор
    Много ми е чудно защо една уважаваща себе си мнение и с претенции, че публикува само доказана истина е публикувала лъжа. Явно натиска от усата е бил огромен, за да си плюят в сората и да платят за това, че са писали истината, а да се изкарат лъжци. Една медия загуби ли доверие, ще загуби доста повече от парите, които ще плати на Поркито. Кой ще иска да чете информация, която във всеки един следващ момент може да се окаже, че няма нищо общо с истината??????
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 плевен

    6 3 Отговор
    Доста често съм слушал ВВС, по време на студената война.Коректна и точна.Ясно че си имаше идеологически задачи/поне българския отдел/, но не лъжеше.А сега ми е тъжно като гледам как в името на по-висши интереси , е принудена да се самобичува.И една стара история с медията от Втората св. в.: Пътя на "Бисмарк"е препречен от гордостта на англииската флота-"Худ".Завързва се бой, и ВВС прибързано обявява своите за победители.Един час след товапо всички свои канали обявяват опровержение. Но тогава там са работели джентълмени.

    Коментиран от #13

  • 12 БУММ

    19 3 Отговор
    Няма никакво значение колко и как е платил, краварите ще направят Украйна втора развалина като България да не кажа, че и по лошо заради Русия, защото и руснаците няма да им простят.
  • 13 Барчо

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "плевен":

    Джентълмени в политиката са като Господ. Всички вярват, че съществува, но никой не го е виждал. Така е било винаги и така ще бъде. Армия, полиция служи на правителството, а медиите на който и плати. Само при соца не е било необходимо да и се плаща допълнително, защото нямаше нужда. Интересно е, че значението на английската дума "джентълмен" точно в Англия приема неправилна форма и губи всякакъв смисъл при тях. Английските пилоти през Втората световна хвърляха детски играчки пълни с малък взривен заряд над България, които осакатяваха точно децата по Джентълменски. Американски пък пилот по Джентълменски разстреля нашия пилот изтребител Иван Бонев скочил с парашут след като вече е свален самолета му, защитавал българия на 11.06-1944 г. Неписан закон на джентълменство е да не убиваш скочил с парашут пилот на вече сваления самолет. Не виждам джентълменство в тази паплач. Правят всичко за пари, включително и майките си да продадат.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Роко

    1 12 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Олеле още един идиот извади дебилщината с играчките бомби. Идиот историята с играчките бомби е измислена в Москва и се отнася до американските бомбардировки над Либия. Естествено е нагла лъжа като всичко измислено от господарите ти.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Крали Марко

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Напълно съм съгласен с теб ! 1000 + от мен ! Само да добавя и за "джентълменската" колониална политика на англ. А джентълмените грингос с позорните етническите прочиствания (изтребления) на коренното население -индианците ! А и ПОЗОРА Хирошима & Нагасаки- атомни бомби срещу Цивилни, старци и ДЕЦА !
  • 16 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    За незнаещите - "играчка-плачка" произлиза от точно тези цветни красоти, които са хвърляли над градовете. Питай по-старите хора, които все още могат да ти разкажат за тези случаи. Точно такава детска бомбичка е разкъсала лявата китка на сестрата на майка ми и принудително ампутирана на 11.01.1944 г, явно хвърлена предния ден. Тогава е била 8 годино дете и са живели в края на София, сега почти център. Кутията е намерила в полето по време на игра. Представлявала е като кутия за моливи в ярко червен цвят. Така че не ми разправяй простотии, а замълчи умно. Другата ми леля, която е била тогава на 10 годинки е оглушала напълно, въпреки че е била в мазето от бомба паднала и разрушила напълно съседната административна сграда. За съжаление и двете вече не са между живите и се радвай, защото щяха да ти извият вратлето като на пиле. Подлога нещастна. Прочети и следващите факти, които ще напиша по въпроса.
  • 17 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    На следващия ден Българското народно събрание се събира на извънредно заседание и обявява война. Втората световна започва. Хвърлени са 45 265 разрушителни и запалителни бомби над страната ни. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата. Малцина българи днес знаят, че изразът играчка-плачка идва от американско-английските бомбардировки над България, когато самолетите изсипват над земите ни кукли, химикалки, часовници и други примамливи за децата вещи. Водени от любопитство и желание да притежават нещо ново, малчуганите бързо са примамени. Част от играчките обаче се взривяват в ръцете им. Тогава родителите съветвали хлапетата да не пипат предмети, които изглеждат прекалено лъскави. Ражда се изразът: "Внимавай да не стане от играчка-плачка!". ЕТО НА ТЕЗИ СЛУЖИШ ТИ, гнидо!!!

    Коментиран от #18

  • 18 истината

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    Борчо,чети история, а не пропаганда от СОФИНФОРМБЮРО.

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "истината":

    А ти чети Пинокио .
  • 20 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на Украйна":

    Те самите украинци се смеят и гаврят с Порошенко, той не можа да събере дори 20 процента. Толкова хвърлени държавни пари за купуване на гласове, Томос тур по цяла Украйна и накрая такова фиаско. Сещам се една реч на Порошенко как преди него армията ходила гола, гладна и боса. И той трябвало лично да се грижи да поръчва гащи и панталони за войниците.Той,разгорещен и развълнуван диктува поръчки за всеки размер долно бельо на доставчиците...
Новини по държави: