Last news in Fakti

9 Април, 2019 07:33 3 723 11

Лондон реши: Брекзит, но само със сделка

  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит-
  • тереза мей

Британският парламент прие закон, забраняващ Брекзит без споразумение

Лондон реши: Брекзит, но само със сделка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският парламент прие закон, целящ да принуди правителството да поиска от лидерите на ЕС нова отсрочка на Брекзит, за да се избегне развод без споразумение на 12 април, съобщи АР.

Законът беше одобрен от Камарата на лордовете и Камарата на общините късно снощи.

Днес парламентът ще обсъди колко да бъде удължен срокът на напускане на ЕС. Премиерът Тереза Мей иска Брекзит да бъде отложен до 30 юни.

Правителството се беше противопоставило на този законопроект, защото той може да ограничи неговото поле за маневри в преговорите с лидерите от ЕС.

Приет по инициатива на депутатите, законът фактически преобръща нормалния ред, по който парламентът обсъжда и приема законопроектите, предложени от правителството. Това означава, че днес Мей трябва да внесе в парламента предложение за новия краен срок за Брекзит, което да бъде одобрено от депутатите.

След това тя ще отправи съответното искане към ЕС, на срещата на Европейския съвет в сряда, който на свой ред може да приеме или отхвърли постъпилото предложение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конфуций

    32 3 Отговор
    Марш, марш от Европа, каква сделка, какви 5 лева!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 джендаризъм в политиката

    24 0 Отговор
    Тия колко мандата още ще изкарат, докато успеят да се договорят?
  • 4 Рьоне Артоа

    19 1 Отговор
    Аааааамма, че сте глупави! Аз реших, че всеки ден в ресторанта голи сервитьорки трябва да ми носят бутилка вино и мешана скара по три порции и да не ми дават да плащам. Гласувах и си го приех с пълно единодушие. Ха-ха-хаааа....
  • 5 Калинов

    8 10 Отговор
    Каквото и да пишем за ингилизите те са си горда нация, владяли са половината земно кълбо / ни най малко пък аз съм им защитник/но-Никога, никога няма да си позволят да ги командори една баба Меркел, и един банков чиновник Макрон никога !!!! А уж те са "двигателите" на Европа та виждаме какво става и каквото и да правят ингилизите бъдете убедени че това е добре но за страната им !
  • 6 12345

    15 2 Отговор
    Явно англетата са разбрали какъв четвъртит ги чака след Брекзит и сега са измислили законов начин да заобиколят референдума и да не излязат от ЕС. Без сделка няма да има Бтркзит, а сделка, каквато и да се предложи няма да се одобрява от британския парламент. Така се попада в един омагьосан кръг и нещата може да се протакат до безкрай. Така всички са доволни, противниците на Брекзит, че британците остават в съюза, потдръжниците, че ще има брекзит, но само при много изгодна сделка за тях.
  • 7 Мъдьо

    17 3 Отговор
    Аман от тия циркаджии.Хем искат голям,хем ги е страх да не ги боли.
  • 8 Гост

    11 0 Отговор
    Е, те така могат да си Беркззззидят вечно!!
  • 9 гост

    8 0 Отговор
    а дали си плащат таксите към европа докато чакатсделка
  • 10 конгречулейшънс

    0 0 Отговор
    Тия какво точно искат ?
  • 11 Коментара

    0 0 Отговор
    Ако искат да им пратим Луканов и Жасминчето Тошкова..... еври дей лайв в 18:00 от парламента и отваряне на кутии с изненадиииии... по Нова естествено XD
Новини по държави: