Last news in Fakti

14 Април, 2019 12:03 2 921 15

Асандж лежи в „британския Гуантанамо”

  • джулиан асандж-
  • затвор-
  • арест

Той лежи в „Белмарш” – известен като „британския Гуантанамо”

Асандж лежи в „британския Гуантанамо” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж, който в четвъртък беше арестуван, след като Еквадор го лиши от убежище, сега се намира в затвора със строг режим „Белмарш” в югоизточен Лондон.

Посолството на Eквадор в британската столица му предостави убежище през 2012 г., след като в Швеция му беше повдигнато обвинение за сексуално насилие.

Междувременно американското правосъдно министерство му повдигна обвинение в сговор с Челси Манинг с цел атака срещу правителствен компютър, съдържащ секретна информация. Асандж е обвинен, че е помогнал на бившия аналитик от американското разузнаване Брадли/Челси Манинг да разбие паролата на компютрите на Пентагона и да похити секретна информация, която впоследствие е публикувана в „Уикилийкс”.

Затворът "Белмарш" е известен като "британския Гуантанамо". В него са затворени най-опасните престъпници, включително терористи. Там биват изпращани и заподозрени, за които се изискват особени мерки по силата на това, че са публични личности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    48 6 Отговор
    След комунизма попаднахме в друг тоталитарен режим преследващ свободното слово и журнализма. Този на Синагогата и световното еврейство.
  • 2 Анти седераст

    33 5 Отговор
    Къде е международната демократична общност(още известна и като седерастите на Синагогата)?
  • 3 Ernesto Guevara

    40 3 Отговор
    Най-вреден е тоталитаризмът скрит под маската на "демокрацията"
  • 4 Анти седераст

    26 5 Отговор
    Тези чудовищни гаври и безобразия с журналистиката и свободното слово се случват с такава лекота, защото повече от половината световно население никога не е излизало от Каменната ера. Друга 1/3 са и с видими психически отклонения. Няма кой да помогне на лумпен пролетариат, чиято ценностна система се състои само от стремеж да яде и отделя.
  • 5 Робин Худ

    1 2 Отговор
    И аз съм имал същите проблеми !
  • 6 Челси майнинг

    17 2 Отговор
    ПОКАЗА СИЧКИТЕ ЗВЕРСТВА И УБИЙСТВА НА НЕВИННИ ЦИВИЛНИ И БЕЗЗАЩИТНИ АРЕСТАНТИ
  • 7 Дориан

    20 2 Отговор
    Чакайте, нали това бяха либералните демократични сили, които сееха демокрация по света и даваха уроци на нас, изостаналите? Нали в демокрацията нямаше цензура и имаше свободи? Или свободите са само за обратни, мигранти и феминисти? Асандж и Сноудън са героите на десетилетието. Иначе казано доказаха незаконната дейност на САЩ по света. Обаче някакви европейски служби очаквали атаки от Русия. Смях в залата. Най верния им съюзник се гаври с тях от години, те били очаквали... Така ще е. Управляват ни марионетки в пенсионна възраст, които още са заседнали по времето на студената война. После ще излезе някой либерал да обяснява ползите от ЕС... Да ви имам измислената демокрация.
  • 8 Монтреал

    11 1 Отговор
    Сега Обединеното Кралство ще ни изнесе лекция на тема “човешки права и свободи, включително свобода на словото, законност, справедливост и демокрация” Неща които ние туземците не разбираме
  • 9 браво

    4 2 Отговор
    до №7 Дориан
    Изключителен коментар право в десятката !
  • 10 Антиционист

    6 2 Отговор
    Под демокрация разбирайте диктатура на интернационалната еврейска мафия
  • 11 Истината

    2 7 Отговор
    Руската измет защитава предателя Асандж, докато в отравянето на Скрипал радостно квичеше, че предателите заслужават смърт.

    Коментиран от #13

  • 12 Генерал Аугустомайна

    2 4 Отговор
    Тоя не трябва да лежи ,трябва да виси !
  • 13 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Ако не можеш да направиш разлика между Асандж и Скрипал,загасяй компютъра и отивай в първи клас.Не си за този сайт.
  • 14 356

    0 0 Отговор
    ХЕ, ТА КОМУНИЗЪМ ЗА ЖАЛОСТ НЯМАШЕ....
    А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО - СТОЙ ТА ЧУДО ГЛЕДАЙ... ОЩЕ НИЩО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ.
    ПАНАЦЕЯТА Е, И ВИНАГИ Е БИЛА ( КАКТО ИСКАТ ДА НИ УБЕДЯТ ДАЖЕ ВЕЗДЕСЪЩИТЕ АМЕРИКАНЧЕТА ) ТАНКОВЕ, САМОЛЕТИ, ХЕЛИКОПТЕРИ.... Т.Е. ВСИЧКО ТОВА ЗА КОЕТО НИ ОТИДОХА ПАРИ, ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ - КРИЗИЧКИ .. ПО ХАМЕРИКАНСКИ. ВЪВ ВОЙНАТА ПОУМНЯВА ИЗБИРАТЕЛЯ - КЪСНО НО ЗАВИНАГИ. АМИН..
  • 15 227

    0 0 Отговор
    АСАНЖЖЖЖ

    ДА, СВОБОДА, НО НЕ ДНЕС.. 007 НЕ СПИ, А ВСЪЩНОСТ ТЕХНИТЕ СИ СЛУЖБИЦИ НЕ КАЗВАТ КОЛКО СВОЙ СА ИЗТРЕПАЛИ СЪС СКРИПАЛ ИЛИ БЕЗ...
    ТЕЗИ НЕЩА МЛАДИТЕ ДА НЕ ЗНАЯТ.......... АСАНЖЖЖЖЖЖ.. АЙДЕ СЕГА !!

    СКРИПАЛЕ, СТАНИ И ХОДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: