Last news in Fakti

16 Април, 2019 10:02 953 2

Информационни агенции спечелиха „Пулицър“

  • пулицър-
  • агенции-
  • журналисти-
  • ройтерс-
  • награда

"Ню Йорк таймс" беше награден за репортажи, свързани с Тръмп

Информационни агенции спечелиха „Пулицър“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Информационните агенции Асошиейтед прес и Ройтерс спечелиха награди Пулицър за международни репортажи, вестниците "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл" бяха отличени за репортажи за американския президент Доналд Тръмп.

Журналисти на Асошиейтед прес бяха наградени за документирането на жестокости в гражданската война в Йемен. Ройтерс получи Пулицър за разследващ репортаж във връзка с насилието срещу мюсюлмани рохинги в Мианма, коствал свободата на двама репортери на агенцията, и за снимки на мигранти на границата на САЩ.

"Уолстрийт джърнъл" беше отличен за национален репортаж за свое разследване, разкрило плащания на пари, направени от Тръмп по време на предизборната му кампания, с цел да бъдат убедени жени, твърдящи, че са имали интимни връзки с него, да си мълчат.

"Ню Йорк таймс" беше награден за обяснителни репортажи за разследване за данъчните схеми на семейство Тръмп, помогнали на бащата на президента да прехвърли на децата си милиони долари, намалявайки до минимум данъците за наследство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    3 0 Отговор
    Егати и лицемерието-точно НЙТаймс го уличиха в льжи за Трьмп...Абе вече и наградите станаха фалшиви-както и "свободните медии"''''
  • 2 Бай хой

    2 0 Отговор
    Западните "ценности". Пулицър за фалшиви новини и хибридни атаки. В крак с времето. Пеерасите са "различни,гейове. @иганите са роми. Бащата и майката са родител едно и две. Обаньана е носител на Нобелова за мир. Турско робство не е имало. Тия отдавна надминаха простотиите на социализма.